ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βελονισμός Θεραπεία: Πόσο βοηθά στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες

Βελονισμός Θεραπεία: Πόσο βοηθά στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες

Βελονισμός Θεραπεία: Πόσο βοηθά στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Η θεραπεία με βελονισμό για νευροεκφυλιστικές ασθένειες βελτιώνει την ποιότητα ζωής ασθενών όπως εκείνων που πάσχουν από Πάρκινσον. Βελτιώνουν την κινητικότητα και τη διάθεσή τους. 

Ασθένειες όπως το σύνδρομο του Πάρκινσον, η Σκλήρυνση κατά πλάκας ή το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών επηρεάζουν χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτές είναι συνθήκες στις οποίες, συνήθως, τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να σταματήσει η πρόοδό τους. Η θεραπεία με βελονισμό για νευροεκφυλιστικές ασθένειες κατάφερε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την κινητικότητα πολλών ασθενών.

Κάτι που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των παθήσεων, οι οποίες προέρχονται από το νευρικό σύστημα, δεν έχουν καμία θεραπεία. Ωστόσο, οι εξελίξεις στη νευροβιολογία και τη γενετική είναι αναμφίβολα πολύ ενθαρρυντικές. Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις στον τομέα της νευρωνικής πλαστικότητας με τη χρήση βλαστικών κυττάρων έχουν επίσης δείξει βελτιώσεις σε επίπεδο κινητήρα και αισθητηρίου. Η επιστήμη δεν σταματά να προχωρά, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχει ακόμη έλλειψη θεραπειών για την αντιστροφή αυτών των τύπων σοβαρών καταστάσεων, το φάρμακο επικεντρώνεται κυρίως σε έναν σκοπό: τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ατόμου.

Η θεραπεία με βελονισμό για νευροεκφυλιστικές ασθένειες είναι ένας τύπος θεραπείας που δεν χρησιμοποιεί φάρμακα. Έχει τις ρίζες του στον βελονισμό και στερείται δυσμενών παρενεργειών. Οι εφαρμογές της στον τομέα της νευρολογίας δείχνουν αξιοσημείωτα οφέλη. Συμπερασματικά, όπως μπορούμε να δούμε, στην παραδοσιακή ιατρική, όπως ο βελονισμός, έχουμε ένα άλλο θετικό εργαλείο που αξίζει να ληφθεί υπόψη. Δεν έχει παρενέργειες και μαζί με μια διεπιστημονική προσέγγιση δημιουργεί μια άξια ευημερίας όπου μπορείτε να αποκτήσετε ποιότητα ζωής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα έρευνα για τη σχέση ατμοσφαιρικής ρύπανσης με νευρολογικές διαταραχές

Θεραπευτική πρόοδος για σπάνια νευροεκφυλιστική διαταραχή

Ανακαλύφθηκε ένζυμο - "κλειδί" για τις αυτοάνοσες ασθένειες

Κίνδυνος καταγμάτων στους χορτοφάγους σύμφωνα με την πρώτη σχετική βρετανική έρευνα

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ειδικά οι ολικοί χορτοφάγοι (vegans) έχουν κατά μέσο όρο τόσο μικρότερο δείκτη μάζας σώματος (είναι συνήθως πολύ αδύνατοι), όσο και χαμηλότερα επίπεδα ασβεστίου και πρωτεϊνών, σε σχέση με όσους τρώνε κρέας

Στοματικό σεξ... Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Στοματικό σεξ: Απόλυτη ικανοποίηση για έναν άνδρα…ποιο χαμηλά. Τα σώματα είναι διαφορετικά. Ξεχάστε τι έχετε δει στο πορνό, όπου το πέος είναι μεγάλο, απαλό, και την ατάκα για την γεύση “ω τόσο καλό”, καθώς το χειρίζεται ένα εξίσου τέλειο στόμα. Όλοι έχουμε τη δική μας μοναδική οσμή. Οτιδήποτε από αυτά που τρώμε μέχρι το σαπούνι που χρησιμοποιούμε μπορεί να το επηρεάσει.Ένα γρήγορο ντους είναι συνήθως αρκετό για να κρατήσει τα πράγματα φρέσκα εκεί κάτω. Κάθε οσμή που έχει απομείνει είναι φυσική και απολύτως εντάξει. Ναι, τα γεννητικά όργανα και το σπέρμα έχουν μια γεύση. Τι γεύση έχει; Δεν […]

Λίστα με φρούτα και λαχανικά με λιγότερη ή μεγαλύτερη επιβάρυνση από φυτοφάρμακα

Καλό είναι, όπως αναφέρθηκε, να είμαστε προσεκτικοί στη διαλογή των φρούτων και των λαχανικών μας, να τα αγοράζουμε από πηγές που εμπιστευόμαστε για την υψηλή μέριμνά τους στην προστασία του καταναλωτή και, φυσικά, να προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα, που διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους.

Βελτίωσε το σεξ στη σχέση σου

Καλύτερο σεξ: Συμβουλές για τη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής. Η λέξη σεξ μπορεί να προκαλέσει ένα καλειδοσκόπιο συναισθημάτων. Από την αγάπη, τον ενθουσιασμό και την τρυφερότητα μέχρι τη λαχτάρα, το άγχος και την απογοήτευση – οι αντιδράσεις είναι τόσο ποικίλες όσο και οι ίδιες οι σεξουαλικές εμπειρίες. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι θα συναντήσουν όλα αυτά […]

Λόγοι που ερευνητές προτιμούν τον φυσιολογικό τοκετό έναντι μιας καισαρικής

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, σε σχέση με όσα παιδιά είχαν γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό, εκείνα που είχαν γεννηθεί με καισαρική είχαν κατά μέσο όρο 10% μεγαλύτερη πιθανότητα εισαγωγής σε νοσοκομείο εξαιτίας κάποιας λοίμωξης.

Τα κατοικίδια... η σωτηρία της ψυχής

Ζώα ψυχολογία: Πώς συμβάλλουν τα κατοικίδια στην καλή διάθεση.  Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι ξεκάθαροι για τις άμεσες χαρές που συνοδεύουν το να μοιράζονται τη ζωή τους με τα ζώα συντροφιάς. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία που μπορούν επίσης να συνοδεύσουν τη χαρά της περισυλλογής […]