ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Vegan Διατροφή: Μπορεί να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων

Vegan Διατροφή: Μπορεί να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων

Vegan Διατροφή: Μπορεί να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων. Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι οι χορτοφάγοι με χαμηλότερη πρόσληψη ασβεστίου και πρωτεϊνών είχαν 43% υψηλότερο κίνδυνο, κατά μέσο όρο, να βιώσουν κατάγματα από τα άτομα που έτρωγαν κρέας.

Η διαμήκης μελέτη που έφτασε σε αυτό το εύρημα εμφανίζεται στο περιοδικό BMC Medical. Σύμφωνα με τη μελέτη, μεταξύ των συμμετεχόντων  που ακολουθούσαν χορτοφαγική διατροφή, υπήρξαν περίπου 20 ακόμα περιπτώσεις καταγμάτων ανά 1.000 άτομα για περίοδο 10 ετών. Συγκεκριμένα, οι χορτοφάγοι  αντιμετώπισαν υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων στους γοφούς και τα πόδια, καθώς και άλλα κατάγματα της κύριας θέσης, όπως η κλείδα, τα πλευρά και οι σπόνδυλοι.

Είναι η πρώτη περιεκτική μελέτη για τους κινδύνους τόσο των συνολικών όσο και των ειδικών καταγμάτων σε άτομα διαφορετικών ομάδων διατροφής“, αναφέρει η επικεφαλής συγγραφέας και επιδημιολόγος διατροφής στο Υπουργείο Υγείας Πληθυσμού του Νάφφιλντ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χορτοφάγοι και pescatarians – άτομα που δεν τρώνε κρέας αλλά τρώνε ψάρια- είχε επίσης υψηλότερο κίνδυνο να διατηρήσει κατάγματα ισχίου από τους ανθρώπους που έτρωγαν κρέας, σύμφωνα με τη μελέτη. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συνεκτίμηση του δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ), του διατροφικού ασβεστίου και των διατροφικών πρωτεϊνών μείωσε εν μέρει τον κίνδυνο καταγμάτων στις ομάδες αυτές.

Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συνεκτίμηση του δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ), του διατροφικού ασβεστίου και των διατροφικών πρωτεϊνών μείωσε εν μέρει τον κίνδυνο καταγμάτων στις ομάδες αυτές. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από σχεδόν 55.000 άνδρες και γυναίκες που ζούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στην Οξφόρδη συνιστώσα της Ευρωπαϊκής Προοπτικής Έρευνας για τον Καρκίνο και τη Διατροφή (EPIC) για να εξετάσουν πώς η διατροφή επηρεάζει τον κίνδυνο καταγμάτων. Από τους συμμετέχοντες, σχεδόν 30.000 έτρωγαν κρέας, περίπου 8.000 ήταν pescatarians, περισσότεροι από 15.000 ήταν χορτοφάγοι, και σχεδόν 2.000 ήταν χορτοφάγοι κατά τη στιγμή της πρόσληψής τους μεταξύ 1993 και 2001.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μύθοι και αλήθειες για την χορτοφαγία

Πώς να χάσεις 4 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα

Τι κερδίζω αν γίνω Vegan και τι χάνω;

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.

Καθηγητές της της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κοντά στους ασθενείς με καρκίνο

Ορισμένες αντινεοπλασματικές θεραπείες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του οργανισμού να αναπτύξει ανοσία μετά τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας ώστε να προγραμματιστεί η θεραπεία σε σχέση με την ημερομηνία του εμβολιασμού.

Έρευνες διαπιστώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης στους άντρες

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν τους περισσότερους καφέδες μέσα στην ημέρα είχαν μειωμένο κατά 9% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σχέση με εκείνους που έπιναν ελάχιστους καφέδες έως καθόλου.

Έφτασε στην Κίνα η ομάδα του ΠΟΥ για να ερευνήσει την αρχή της πανδημίας

Πανδημια Covid 19: Μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έφτασε στην κινεζική πόλη Γουχάν για να ξεκινήσει την έρευνά της για την προέλευση της πανδημίας Covid-19. Η πολυαναμενόμενη έρευνα έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΠΟΥ και του Πεκίνου.

4+1 εκπληκτικά οφέλη των σπόρων καρπουζιού

Σπόροι Καρπουζιού: Οι σπόροι καρπουζιού έχουν χαμηλές θερμίδες και είναι πυκνοί σε θρεπτικά συστατικά. Όταν ψήνονται, είναι τραγανοί και μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν άλλες ανθυγιεινές επιλογές σνακ.

Να φας μακαρόνια ή να μη φας; Ιδού η απορία!

Μακαρόνια Υγεία: Τα ζυμαρικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, κάτι που μπορεί να είναι κακό αν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες, ενώ επίσης περιέχουν γλουτένη, έναν τύπο πρωτεΐνης που προκαλεί προβλήματα σε όσους έχουν ευαισθησία.

Κλασική Γαλλική συνταγή για σούπα βελουτέ

Μια πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς μαγειρικές προκλήσεις, και με αποτέλεσμα εγγυημένο σε περίπου 35΄- 40΄. Μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες της πατάτας κυρίως αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή να δοκιμάσετε την παραλλαγή με πρόσθεση 250 – 400 γρ. κολοκυθιού.