ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Vegan Διατροφή: Μπορεί να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων

Vegan Διατροφή: Μπορεί να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων

Vegan Διατροφή: Μπορεί να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων. Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι οι χορτοφάγοι με χαμηλότερη πρόσληψη ασβεστίου και πρωτεϊνών είχαν 43% υψηλότερο κίνδυνο, κατά μέσο όρο, να βιώσουν κατάγματα από τα άτομα που έτρωγαν κρέας.

Η διαμήκης μελέτη που έφτασε σε αυτό το εύρημα εμφανίζεται στο περιοδικό BMC Medical. Σύμφωνα με τη μελέτη, μεταξύ των συμμετεχόντων  που ακολουθούσαν χορτοφαγική διατροφή, υπήρξαν περίπου 20 ακόμα περιπτώσεις καταγμάτων ανά 1.000 άτομα για περίοδο 10 ετών. Συγκεκριμένα, οι χορτοφάγοι  αντιμετώπισαν υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων στους γοφούς και τα πόδια, καθώς και άλλα κατάγματα της κύριας θέσης, όπως η κλείδα, τα πλευρά και οι σπόνδυλοι.

Είναι η πρώτη περιεκτική μελέτη για τους κινδύνους τόσο των συνολικών όσο και των ειδικών καταγμάτων σε άτομα διαφορετικών ομάδων διατροφής“, αναφέρει η επικεφαλής συγγραφέας και επιδημιολόγος διατροφής στο Υπουργείο Υγείας Πληθυσμού του Νάφφιλντ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χορτοφάγοι και pescatarians – άτομα που δεν τρώνε κρέας αλλά τρώνε ψάρια- είχε επίσης υψηλότερο κίνδυνο να διατηρήσει κατάγματα ισχίου από τους ανθρώπους που έτρωγαν κρέας, σύμφωνα με τη μελέτη. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συνεκτίμηση του δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ), του διατροφικού ασβεστίου και των διατροφικών πρωτεϊνών μείωσε εν μέρει τον κίνδυνο καταγμάτων στις ομάδες αυτές.

Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συνεκτίμηση του δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ), του διατροφικού ασβεστίου και των διατροφικών πρωτεϊνών μείωσε εν μέρει τον κίνδυνο καταγμάτων στις ομάδες αυτές. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από σχεδόν 55.000 άνδρες και γυναίκες που ζούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στην Οξφόρδη συνιστώσα της Ευρωπαϊκής Προοπτικής Έρευνας για τον Καρκίνο και τη Διατροφή (EPIC) για να εξετάσουν πώς η διατροφή επηρεάζει τον κίνδυνο καταγμάτων. Από τους συμμετέχοντες, σχεδόν 30.000 έτρωγαν κρέας, περίπου 8.000 ήταν pescatarians, περισσότεροι από 15.000 ήταν χορτοφάγοι, και σχεδόν 2.000 ήταν χορτοφάγοι κατά τη στιγμή της πρόσληψής τους μεταξύ 1993 και 2001.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μύθοι και αλήθειες για την χορτοφαγία

Πώς να χάσεις 4 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα

Τι κερδίζω αν γίνω Vegan και τι χάνω;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σούπα τορτελίνι: Το απόλυτο comfort food με κοτόπουλο και λαχανικά

Σούπα τορτελίνι: Αυτή η εύκολη συνταγή σούπας τορτελίνι κοτόπουλου είναι ένα απλό γεύμα που έχει άφθονα ανακουφιστικά τορτελίνια τυριού και ζουμερό ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε έναν ακαταμάχητο ζωμό! Είναι έτοιμη σε μόλις 40 λεπτά.

Πρέπει να πίνουμε αυτό το υποκατάστατο καφέ;

Καφές Χωρίς Καφεΐνη: Ο καφές, με το πλούσιο άρωμα και τις δυναμωτικές του ιδιότητες, είναι εδώ και πολύ καιρό ένα αγαπημένο ρόφημα για αμέτρητα άτομα σε όλο τον κόσμο.