ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βαλβίδες καρδιάς: Η διαρροή από τις βαλβίδες της καρδιάς μπορεί να αντιμετωπιστεί

Βαλβίδες καρδιάς: Η διαρροή από τις βαλβίδες της καρδιάς μπορεί να αντιμετωπιστεί

Βαλβίδες καρδιάς: Η μελέτη παρέχει αισιοδοξία για τους ασθενείς που διαγιγνώσκονται με εκφυλιστική ανεπάρκεια μιτροειδούς.

Όταν μία από τις βαλβίδες της καρδιάς παρουσιάζει σημαντική διαρροή, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Ωστόσο, υπάρχουν ελπιδοφόρα νέα για τους ασθενείς με εκφυλιστική ανεπάρκεια της μιτροειδούς (DMR). Μια νέα ανάλυση πραγματικού κόσμου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που υποβάλλονται σε μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που ονομάζεται διακαθετηριακή αποκατάσταση από άκρη σε άκρη (TEER) παρουσιάζει επιτυχή αποτελέσματα.

Μελέτη για την αντιμετώπισης της διαρροής από τις βαλβίδες της καρδιάς

Η μελέτη, με επικεφαλής τον Dr. Raj Makkar από το Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai, παρακολούθησε περισσότερους από 19.000 ασθενείς με σοβαρή DMR, με μέση ηλικία περίπου 82 ετών. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία εξηγεί ότι όταν συμβαίνει μια μεγάλη διαρροή βαλβίδας, το αίμα ρέει προς δύο κατευθύνσεις αντί προς μία, αυξάνοντας την πίεση στην καρδιά και οδηγώντας δυνητικά σε καρδιακή ανεπάρκεια. Η DMR επηρεάζει σημαντικό αριθμό ατόμων, με σχεδόν 1 στα 10 άτομα άνω των 75 ετών να έχει διαρροή βαλβίδας.

Ενώ η χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς είναι μια κοινή θεραπεία, δεν είναι όλοι οι ηλικιωμένοι ασθενείς κατάλληλοι υποψήφιοι. Η TEER προσφέρει μια λιγότερο επεμβατική επιλογή, χρησιμοποιώντας ένα κλιπ για την αποκατάσταση του τμήματος της μιτροειδούς βαλβίδας που παρουσιάζει διαρροή. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους εντός 24 ωρών μετά την επέμβαση, με χαμηλό κίνδυνο ενδονοσοκομειακής θνησιμότητας.

Η μελέτη χώρισε τους ασθενείς σε τρεις κατηγορίες κινδύνου με βάση την πιθανότητα επιβίωσής τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας TEER: χαμηλού, ενδιάμεσου και υψηλού κινδύνου. Τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν με την αξιολόγηση των αλλαγών στη σοβαρότητα της διαρροής και των ποσοστών θνησιμότητας μετά τη διαδικασία σε διάφορα χρονικά διαστήματα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο το 2,7% των ασθενών με TEER πέθανε εντός 30 ημερών από τη διαδικασία. Περισσότερο από το 95% των ασθενών παρουσίασαν μείωση της σοβαρότητας της διαρροής της βαλβίδας έως τις 30 ημέρες. Ωστόσο, η μελέτη σημείωσε επίσης ότι μόνο το 67% των ασθενών πέτυχαν κατάσταση διαρροής που χαρακτηρίζεται ως “ήπια ή λιγότερο” μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Dr. Gregg Fonarow, καρδιολόγος από το UCLA, αναγνώρισε τη σημασία της μελέτης για την απόδειξη της TEER ως λογικής θεραπευτικής επιλογής για μέτριες έως σοβαρές διαρροές βαλβίδων. Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης, λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλότερο ποσοστό των ασθενών που επιτυγχάνουν κατάσταση “ήπιας” διαρροής μετά την TEER.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανησυχίες, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη τυχαιοποιημένη δοκιμή που συγκρίνει τα οφέλη των διαφόρων χειρουργικών επιλογών με την TEER. Η εν εξελίξει αυτή έρευνα αποσκοπεί στην περαιτέρω βελτίωση και βελτίωση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας.

Συμπερασματικά, η μελέτη παρέχει αισιοδοξία για τους ασθενείς που διαγιγνώσκονται με εκφυλιστική ανεπάρκεια μιτροειδούς. Η TEER έχει επιδείξει ισχυρά αποτελέσματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, προσφέροντας μια βιώσιμη θεραπευτική επιλογή για πολλούς ασθενείς που μπορεί να μην είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς. Η συνεχιζόμενη έρευνα θα συνεχίσει να ενισχύει την κατανόησή μας και να βελτιώνει τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς οι αξονικές τομογραφίες βοηθούν στην καταπολέμηση της καρδιακής νόσου;

Ποιες τροφές περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα χοληστερόλης

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα;

Υψηλά επίπεδα τοξικών χημικών σε αθλητικά σουτιέν, μπλουζάκια και κολάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατά κύριο λόγο νεαροί Ασιάτες χρήστες αερίων γέλιου εμφανίζουν νευρολογικές παρενέργειες, δείχνει η σειρά περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Οι κατασκευαστές και οι πωλητές μονοξειδίου του αζώτου θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την προφανή αύξηση της ζημίας μέσω της εφαρμογής πολιτικής ή/και της νομοθεσίας». Από τότε που έγινε αποδεκτή αυτή η έρευνα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να απαγορεύσει τις λιανικές πωλήσεις οξειδίου του αζώτου.

Διαβήτης τύπου 2: Πώς μπορεί να προσφέρει οφέλη η απογευματινή άσκηση

Διαβήτης τύπου 2: Οι γιατροί έχουν από καιρό εξυμνήσει τα οφέλη της άσκησης για να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να διαχειριστούν τη χρόνια νόσο και να μειώσουν τον κίνδυνο επιπλοκών στην υγεία τους. 

Οι καρδιολογικές εταιρείες του Η.Β εκδίδουν κοινή δήλωση πολιτικής για την εξάλειψη των απαράδεκτων συμπεριφορών στην ειδικότητα

Ο Δρ. Christian Fielder Camm, Πρόεδρος της Βρετανικής  Ένωσης  Νέων Καρδιολόγων BJCA, προσθέτει, «Η επιζήμια επίδραση της ακατάλληλης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας μπορεί να είναι βαθιά και όλοι όσοι ασχολούνται με την καρδιολογία και την καρδιαγγειακή ιατρική του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα».

Πώς τα μικροπλαστικά επηρεάζουν την υγεία των θαλάσσιων πτηνών;

Ρύπανση μικροπλαστικά: Η μικροπλαστική ρύπανση προκαλεί αλλαγές στα μικροβιώματα του εντέρου των άγριων θαλάσσιων πτηνών, κάτι που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προειδοποιητικό σημάδι για τον άνθρωπο.