Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

COVID-19: Διαπιστώθηκε ότι οι λήπτες καρδιάς από δότες με τη λοίμωξη έχουν υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας

COVID-19: Διαπιστώθηκε ότι οι λήπτες καρδιάς από δότες με τη λοίμωξη έχουν υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι διαφορές στα ποσοστά των ασθενών που έλαβαν καρδιές από δότες που είχαν αναρρώσει από τις λοιμώξεις τους πριν από τη δωρεά ήταν σχεδόν ίδιες με εκείνους που είχαν λάβει καρδιά από κάποιον που δεν είχε ποτέ μολυνθεί. Η ομάδα καταλήγει προτείνοντας ότι οι δότες θα πρέπει να ελέγχονται για COVID-19 πριν από τη δωρεά καρδιάς ή οποιουδήποτε άλλου οργάνου, με βάση τα ευρήματά τους.

COVID-19: Μια ομάδα ιατρικών ερευνητών από το Ιατρικό Κέντρο Montefiore και το Κολέγιο Ιατρικής Albert Einstein της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλότερα για τους ασθενείς που λαμβάνουν μεταμόσχευση και λαμβάνουν νέα καρδιά από άτομο που έχει μολυνθεί με τον ιό SARS-CoV-2 σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν μολυνθεί. Στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, η ομάδα ανέλυσε δεδομένα στη βάση δεδομένων του Ενωμένου Δικτύου για την Κοινή Χρήση Οργάνων United Network for Organ Sharing (UNOS) σχετικά με την COVID-19. Προηγούμενες έρευνες αυτοψίας έχουν δείξει ότι ενώ οι μεταδοτικοί ιοί SARS-CoV-2 περιορίζονται γενικά σε αυτούς που κατοικούν στην αναπνευστική οδό, πρωτεΐνες που συνδέονται με τον ιό βρίσκονται σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς.

Η ομάδα αυτής της νέας προσπάθειας διερεύνησε τον αντίκτυπο των δωρεών καρδιάς από μολυσμένους με COVID-19 ασθενείς που πεθαίνουν από άλλες αιτίες (συχνότερα από τραύμα στο κεφάλι). Η ομάδα ανέλυσε δεδομένα στο Ενωμένο Δίκτυο για την Κοινή Χρήση Οργάνων UNOS, αναζητώντας περιστατικά δωρητών καρδιάς που βρέθηκαν να έχουν επίσης μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, για την περίοδο από τον Μάιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2022. Εξήγαγαν, επίσης, δεδομένα για δωρητές που είχαν υποστεί μόλυνση πριν από τη δωρεά, αλλά είχαν προλάβει να αναρρώσουν πριν από τον θάνατό τους. Συνολικά, η ερευνητική ομάδα βρήκε 150 δότες που είχαν μολυνθεί κατά τη στιγμή του θανάτου τους και 87 που είχαν πεθάνει λίγο καιρό μετά την ανάρρωση από μια λοίμωξη. Ανέσυραν, επίσης, δεδομένα για παρόμοιους τύπους ασθενών για δότες χωρίς ιστορικό λοίμωξης. Εξετάζοντας τα δεδομένα τους, διαπίστωσαν ότι για τους ασθενείς που είχαν λάβει καρδιά από μολυσμένο δότη, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 13,8% στους έξι μήνες, σε σύγκριση με 4,9% για εκείνους που δεν είχαν μολυνθεί. Σε ένα έτος, τα ποσοστά ήταν 23,2% και 9,2% αντίστοιχα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι διαφορές στα ποσοστά των ασθενών που έλαβαν καρδιές από δότες που είχαν αναρρώσει από τις λοιμώξεις τους πριν από τη δωρεά ήταν σχεδόν ίδιες με εκείνους που είχαν λάβει καρδιά από κάποιον που δεν είχε ποτέ μολυνθεί. Η ομάδα καταλήγει προτείνοντας ότι οι δότες θα πρέπει να ελέγχονται για COVID-19 πριν από τη δωρεά καρδιάς ή οποιουδήποτε άλλου οργάνου, με βάση τα ευρήματά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέο μηχανισμό για την ενίσχυση των θεραπειών RNA

Οι δωρητές που είχαν COVID είναι ασφαλείς για μεταμόσχευση καρδιάς

Η διατήρηση της καρδιακής λειτουργίας σε δότες που δηλώνονται «νεκροί βάσει κυκλοφορικών κριτηρίων» θα μπορούσε να βελτιώσει την πρόσβαση στη μεταμόσχευση

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Οι ΗΠΑ πέρασαν τις 40.000 σωτήριες μεταμοσχεύσεις μέσα σε 1 χρόνο για πρώτη φορά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όλο και περισσότεροι έφηβοι κάνουν σεξ κάτω από την ηλικία των 13 ετών

Έρευνα σεξ: Σύμφωνα με νέα έρευνα, όλο και περισσότερα αγόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν σεξ πριν κλείσουν τα 13. Οι αρχές δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ανησυχητικά, καλώντας έτσι τους γονείς να το γνωρίζουν.

Ποια τα συμπτώματα, οι αιτίες και η θεραπεία της ιστριονικής προσωπικότητας;

Ιστριονικής προσωπικότητας: Η διαταραχή ιστριονικής προσωπικότητας (HPD) είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που χαρακτηρίζεται από πρότυπα υπερβολικής αναζήτησης προσοχής, συναισθηματικότητας και συμπεριφοράς που είναι συχνά δραματική, σαγηνευτική ή προκλητική

Κατανόηση της διαταραχής αποπροσωποποίησης με τα συμπτώματα, τις αιτίες και την θεραπεία

Αποπροσωποποίηση: Η διαταραχή αποπροσωποποίησης (DPD) είναι μια διασπαστική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επίμονα ή επαναλαμβανόμενα αισθήματα αποκόλλησης από τις δικές του σκέψεις, συναισθήματα και αισθήσεις

Οι θρεπτικές ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρέατος

Κόκκινο κρέας: Το κόκκινο κρέας, το οποίο περιλαμβάνει βοδινό, χοιρινό, αρνί και μοσχαρίσιο κρέας, προσφέρει πολλά διατροφικά οφέλη όταν καταναλώνεται με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Κατανόηση του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών

Ανήσυχα πόδια: Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (RLS), γνωστό και ως νόσος Willis-Ekbom, είναι μια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μια ακαταμάχητη επιθυμία για κίνηση των ποδιών, που συχνά συνοδεύεται από δυσάρεστες αισθήσεις.

Close Icon