ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

COVID-19: Διαπιστώθηκε ότι οι λήπτες καρδιάς από δότες με τη λοίμωξη έχουν υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας

COVID-19: Διαπιστώθηκε ότι οι λήπτες καρδιάς από δότες με τη λοίμωξη έχουν υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι διαφορές στα ποσοστά των ασθενών που έλαβαν καρδιές από δότες που είχαν αναρρώσει από τις λοιμώξεις τους πριν από τη δωρεά ήταν σχεδόν ίδιες με εκείνους που είχαν λάβει καρδιά από κάποιον που δεν είχε ποτέ μολυνθεί. Η ομάδα καταλήγει προτείνοντας ότι οι δότες θα πρέπει να ελέγχονται για COVID-19 πριν από τη δωρεά καρδιάς ή οποιουδήποτε άλλου οργάνου, με βάση τα ευρήματά τους.

COVID-19: Μια ομάδα ιατρικών ερευνητών από το Ιατρικό Κέντρο Montefiore και το Κολέγιο Ιατρικής Albert Einstein της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλότερα για τους ασθενείς που λαμβάνουν μεταμόσχευση και λαμβάνουν νέα καρδιά από άτομο που έχει μολυνθεί με τον ιό SARS-CoV-2 σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν μολυνθεί. Στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, η ομάδα ανέλυσε δεδομένα στη βάση δεδομένων του Ενωμένου Δικτύου για την Κοινή Χρήση Οργάνων United Network for Organ Sharing (UNOS) σχετικά με την COVID-19. Προηγούμενες έρευνες αυτοψίας έχουν δείξει ότι ενώ οι μεταδοτικοί ιοί SARS-CoV-2 περιορίζονται γενικά σε αυτούς που κατοικούν στην αναπνευστική οδό, πρωτεΐνες που συνδέονται με τον ιό βρίσκονται σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς.

Η ομάδα αυτής της νέας προσπάθειας διερεύνησε τον αντίκτυπο των δωρεών καρδιάς από μολυσμένους με COVID-19 ασθενείς που πεθαίνουν από άλλες αιτίες (συχνότερα από τραύμα στο κεφάλι). Η ομάδα ανέλυσε δεδομένα στο Ενωμένο Δίκτυο για την Κοινή Χρήση Οργάνων UNOS, αναζητώντας περιστατικά δωρητών καρδιάς που βρέθηκαν να έχουν επίσης μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, για την περίοδο από τον Μάιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2022. Εξήγαγαν, επίσης, δεδομένα για δωρητές που είχαν υποστεί μόλυνση πριν από τη δωρεά, αλλά είχαν προλάβει να αναρρώσουν πριν από τον θάνατό τους. Συνολικά, η ερευνητική ομάδα βρήκε 150 δότες που είχαν μολυνθεί κατά τη στιγμή του θανάτου τους και 87 που είχαν πεθάνει λίγο καιρό μετά την ανάρρωση από μια λοίμωξη. Ανέσυραν, επίσης, δεδομένα για παρόμοιους τύπους ασθενών για δότες χωρίς ιστορικό λοίμωξης. Εξετάζοντας τα δεδομένα τους, διαπίστωσαν ότι για τους ασθενείς που είχαν λάβει καρδιά από μολυσμένο δότη, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 13,8% στους έξι μήνες, σε σύγκριση με 4,9% για εκείνους που δεν είχαν μολυνθεί. Σε ένα έτος, τα ποσοστά ήταν 23,2% και 9,2% αντίστοιχα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι διαφορές στα ποσοστά των ασθενών που έλαβαν καρδιές από δότες που είχαν αναρρώσει από τις λοιμώξεις τους πριν από τη δωρεά ήταν σχεδόν ίδιες με εκείνους που είχαν λάβει καρδιά από κάποιον που δεν είχε ποτέ μολυνθεί. Η ομάδα καταλήγει προτείνοντας ότι οι δότες θα πρέπει να ελέγχονται για COVID-19 πριν από τη δωρεά καρδιάς ή οποιουδήποτε άλλου οργάνου, με βάση τα ευρήματά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέο μηχανισμό για την ενίσχυση των θεραπειών RNA

Οι δωρητές που είχαν COVID είναι ασφαλείς για μεταμόσχευση καρδιάς

Η διατήρηση της καρδιακής λειτουργίας σε δότες που δηλώνονται «νεκροί βάσει κυκλοφορικών κριτηρίων» θα μπορούσε να βελτιώσει την πρόσβαση στη μεταμόσχευση

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Οι ΗΠΑ πέρασαν τις 40.000 σωτήριες μεταμοσχεύσεις μέσα σε 1 χρόνο για πρώτη φορά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά κυττάρων σε βιοτράπεζες

Ιατρικές ανακαλύψεις: Αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό τα κύτταρα από το σώμα σας να αναπτύσσονται κάπου σε ένα εργαστήριο και να χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή νέων αντικαρκινικών φαρμάκων. 

Νιώστε σέξι ακόμα και μετά την εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Αγκαλιάστε τις αλλαγές στο σώμα σας, επικεντρωθείτε στην αυτοφροντίδα και δώστε προτεραιότητα σε δραστηριότητες που σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση και σέξι.