Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βακτήρια: Πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από βακτηριακές λοιμώξεις;

Βακτήρια: Πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από βακτηριακές λοιμώξεις;

Βακτήρια: Περισσότερο από το 75% των θανάτων που σχετίζονται με βακτήρια προήλθε από μία από τις τρεις ασθένειες - λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, λοιμώξεις της κυκλοφορίας του αίματος και λοιμώξεις της κοιλιάς, είπαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Οι βακτηριακές λοιμώξεις ευθύνονται για 1 στους 8 θανάτους και είναι δεύτερες μόνο μετά τις καρδιακές παθήσεις ως η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, αποκαλύπτει νέα έκθεση. Περίπου 7,7 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν το 2019 από μόλυνση με έναν από τους 33 κοινούς τύπους βακτηρίων, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου στο The Lancet.

Αυτό είναι σχεδόν το 14% των θανάτων για εκείνο το έτος

Περισσότερο από το 75% των θανάτων που σχετίζονται με βακτήρια προήλθε από μία από τις τρεις ασθένειες – λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, λοιμώξεις της κυκλοφορίας του αίματος και λοιμώξεις της κοιλιάς, είπαν οι συγγραφείς της μελέτης. Και πέντε συγκεκριμένα και γενικά γνωστά μικρόβια — Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Streptococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae και Pseudomonas aeruginosa — ήταν υπεύθυνα για περισσότερους από τους μισούς θανάτους από βακτηριακή μόλυνση.

Το παθογόνο που σχετίζεται με τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως ήταν το S. aureus, με 1,1 εκατομμύρια θανάτους. Αυτό το βακτήριο προκαλεί λοιμώξεις από «σταφυλόκοκκο» που μπορεί να οδηγήσουν σε πνευμονία και σήψη. Τα άλλα τέσσερα βακτήρια συσχετίστηκαν το καθένα με περισσότερους από μισό εκατομμύριο θανάτους: E. coli (950.000 θάνατοι). S. pneumoniae (829.000); Κ. pneumoniae (790.000); και P. aeruginosa (559.000), ανέφεραν οι ερευνητές.

Περισσότεροι θάνατοι συνδέθηκαν με το S. aureus και το E. coli ο καθένας από το HIV/AIDS το 2019, το οποίο σκότωσε 864.000 ανθρώπους. Παρά το γεγονός αυτό, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η έρευνα για τον HIV έλαβε χρηματοδότηση 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με 800 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα για το E. coli.

«Αυτά τα νέα δεδομένα για πρώτη φορά αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση της παγκόσμιας πρόκλησης για τη δημόσια υγεία που προκαλούν οι βακτηριακές λοιμώξεις», δήλωσε ο συν-ερευνητής Δρ. Christopher Murray, διευθυντής του Ινστιτούτου για Μετρήσεις και Αξιολόγηση Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. , στο Σιάτλ.

«Είναι ύψιστης σημασίας να τεθούν αυτά τα αποτελέσματα στο ραντάρ των παγκόσμιων πρωτοβουλιών υγείας, ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί μια βαθύτερη κατάδυση σε αυτά τα θανατηφόρα παθογόνα και να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις για να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων και των λοιμώξεων», δήλωσε ο Murray σε μια εφημερίδα ειδήσεων. ελευθέρωση.

Το ποσοστό θνησιμότητας από βακτηριακή μόλυνση διέφερε ανάλογα με την τοποθεσία. Η υποσαχάρια Αφρική είχε την υψηλότερη, με 230 θανάτους για κάθε 100.000 ανθρώπους. Συγκριτικά, η Δυτική Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική και η Αυστραλία είχαν ένα συνδυασμένο ποσοστό 52 θανάτων ανά 100.000. Τα μικρόβια που σχετίζονται με τους περισσότερους θανάτους διέφεραν επίσης ανάλογα με την ηλικία.

Το S. aureus προκάλεσε τους περισσότερους θανάτους σε άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω, ενώ το Salmonella enterica serovar Typhi σκότωσε τα περισσότερα παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών. Εν τω μεταξύ, τα βακτήρια της πνευμονίας σκότωσαν τα περισσότερα παιδιά κάτω των 4 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ιός διπλής λειτουργίας που έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Η Covid έχει άμεση επίπτωση στην υγιή ισορροπία των μικροβίων στο έντερο, θέτοντας τους ασθενείς σε περαιτέρω κίνδυνο

Νέα έρευνα δείχνει ότι το σκάλισμα της μύτης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ και άνοια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όλο και περισσότεροι έφηβοι κάνουν σεξ κάτω από την ηλικία των 13 ετών

Έρευνα σεξ: Σύμφωνα με νέα έρευνα, όλο και περισσότερα αγόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν σεξ πριν κλείσουν τα 13. Οι αρχές δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ανησυχητικά, καλώντας έτσι τους γονείς να το γνωρίζουν.

Ποια τα συμπτώματα, οι αιτίες και η θεραπεία της ιστριονικής προσωπικότητας;

Ιστριονικής προσωπικότητας: Η διαταραχή ιστριονικής προσωπικότητας (HPD) είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που χαρακτηρίζεται από πρότυπα υπερβολικής αναζήτησης προσοχής, συναισθηματικότητας και συμπεριφοράς που είναι συχνά δραματική, σαγηνευτική ή προκλητική

Κατανόηση της διαταραχής αποπροσωποποίησης με τα συμπτώματα, τις αιτίες και την θεραπεία

Αποπροσωποποίηση: Η διαταραχή αποπροσωποποίησης (DPD) είναι μια διασπαστική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επίμονα ή επαναλαμβανόμενα αισθήματα αποκόλλησης από τις δικές του σκέψεις, συναισθήματα και αισθήσεις

Οι θρεπτικές ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρέατος

Κόκκινο κρέας: Το κόκκινο κρέας, το οποίο περιλαμβάνει βοδινό, χοιρινό, αρνί και μοσχαρίσιο κρέας, προσφέρει πολλά διατροφικά οφέλη όταν καταναλώνεται με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Κατανόηση του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών

Ανήσυχα πόδια: Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (RLS), γνωστό και ως νόσος Willis-Ekbom, είναι μια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μια ακαταμάχητη επιθυμία για κίνηση των ποδιών, που συχνά συνοδεύεται από δυσάρεστες αισθήσεις.

Close Icon