ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θαλασσινό νερό: Τα ευεργετικά του οφέλη στο σώμα [vid]

Θαλασσινό νερό: Τα ευεργετικά του οφέλη στο σώμα [vid]

Θαλασσινό νερό: Το θαλασσινό αλάτι έχει πολλά θεραπευτικά μακρο και μικροστοιχεία (ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, πυρίτιο κ.λπ.), μέταλλα και καταλύτες που βελτιώνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού και την αποτελεσματικότητα του ορμονικού συστήματος. Επιπλέον, το θαλασσινό νερό περιέχει πολλούς βιολογικούς παράγοντες, που λέγεται ότι διεγείρουν τα ενδοκρινικά κύτταρα.

H αξιοποίηση των ευεργετικών και θεραπευτικών δυνάμεων της θάλασσας είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Η θαλασσοθεραπεία συνιστά μία από τις αρχαιότερες φυσικές πρακτικές, καθώς πιστεύεται ότι τόσο η χρήση θαλασσινού νερού, όσο και το θαλασσινό αλάτι, έχουν θετικά αποτελέσματα για μία σειρά ασθενειών και ζητημάτων υγείας.

Το θαλασσινό νερό ως φυσικό φάρμακο:

Σύμφωνα με μία πηγή, στην αρχαία Ελλάδα, το θαλασσινό νερό χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία του εκζέματος, της αρθρίτιδας, του άσθματος και του πόνου στην πλάτη. Μάλιστα, ήταν πρώτος ο Ιπποκράτης που ανακάλυψε ότι το θαλασσινό νερό βοηθά στην επούλωση των πληγών, αποτρέπει τις λοιμώξεις και ανακουφίζει τον πόνο.

Το θαλασσινό νερό μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο αίμα:

Ένα μικρό κομμάτι της θάλασσας τρέχει στο αίμα μας, η ίδια θάλασσα είναι ο τόπος όπου ξεκίνησε η ζωή. Το θαλασσινό αλάτι έχει πολλά θεραπευτικά μακρο και μικροστοιχεία (ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, πυρίτιο κ.λπ.), μέταλλα και καταλύτες που βελτιώνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού και την αποτελεσματικότητα του ορμονικού συστήματος. Επιπλέον, το θαλασσινό νερό περιέχει πολλούς βιολογικούς παράγοντες, που λέγεται ότι διεγείρουν τα ενδοκρινικά κύτταρα.

Ενισχύστε το νευρικό σας σύστημα:

Το θαλασσινό νερό περιέχει μικρότερες ποσότητες βρωμίου, το οποίο έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Έχει επίσης μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να έχει μυοχαλαρωτικές δράσεις. Το αλάτι δρα στους υποδοχείς του δέρματος, καθώς παραμένει στο ανώτερο στρώμα του (επιδερμίδα) έως και τρεις – τέσσερις εβδομάδες μετά το μπάνιο στη θάλασσα.

Ενδεικτικά, το θαλασσινό νερό:

  • προστατεύει το δέρμα,
  • βοηθά σε αναπνευστικά προβλήματα,
  • ανακουφίζει τον πόνο,
  • απομακρύνετε το άγχος,
  • αποτοξινώνει το σώμα,
  • ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Κι άλλα οφέλη από το θαλασσινό νερό

Επιπλέον, εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε πυριτικό οξύ, το θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση δερματικών προβλημάτων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Οι βουτιές στη θάλασσα και το κολύμπι συνίστανται σε όσους έχουν ρευματισμούς, αρθρίτιδες, πόνους στην πλάτη ή τις αρθρώσεις και συσπάσεις μυών. Τα μέταλλα που περιέχει βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών. Την ίδια στιγμή, τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα στον θαλάσσιο αέρα έχουν θεραπευτική επίδραση στους βρόγχους και τους πνεύμονες, ενώ το ιώδιο στη θάλασσα, βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες, βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών και επιτρέπει την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσια πηγή μετάλλων που ωφελούν την υγεία

Το θαλασσινό νερό είναι σύμμαχος δερματικής υγείας

H θεραπευτική δύναμη του θαλασσινού νερού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς αντιμετωπίζονται οι ξηροί οργασμοί

Ξηρός οργασμός: Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μια σύντομη βόλτα στην παραλία μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία

Θάλασσα ψυχική υγεία: Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης διαπίστωσε ότι ακόμη και ένας σύντομος περίπατος στην παραλία μπορεί να ωφελήσει τη συνολική ψυχική σας υγεία και να καταπολεμήσει την κατάθλιψη.

Βασικά οφέλη που αποκομίζετε από το πιλάτες

Αθλητισμός: Η εστίαση στην ενδυνάμωση του κορμού, τη σωστή ευθυγράμμιση και τη σύνδεση σώματος-μυαλού κάνουν το Pilates προσβάσιμο σε όλους. Με χιλιάδες πιθανές ασκήσεις και τροποποιήσεις, οι προπονήσεις Pilates μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές σας ανάγκες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 4.000 ανέργους άνω των 30 με μισθό έως 933 ευρώ

ΟΑΕΔ: Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά σε περιοχές υψηλής ανεργίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.