ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θάλασσα Βρύα: Σύμμαχοι στην προσπάθεια απώλειας βάρους [vid]

Θάλασσα Βρύα: Σύμμαχοι στην προσπάθεια απώλειας βάρους [vid]

Θάλασσα Βρύα: Τα βρύα της θάλασσας μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους λόγω της περιεκτικότητάς τους σε καρραγενάνες, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν το αίσθημα του κορεσμού, να μειώσουν το σωματικό λίπος και να βελτιώσουν την υγεία του εντερικού σας συστήματος.

Το Sea moss (Chondrus crispus) είναι ένα κόκκινο φύκι δημοφιλές στους λάτρεις της υγιεινής διατροφής και του υγιούς lifestyle. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, το εν λόγω φύκι μπορεί να ωφελήσει συνολικά την υγεία σας και να σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Σε προγενέστερα κείμενά μας έχουμε αναφερθεί στα πολλαπλά οφέλη της κατανάλωσης θαλασσινών βρύων για την υγεία. Μπορούν ωστόσο τα θαλασσινά βρύα να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους;

Τα οφέλη από την κατανάλωση θαλασσινών βρύων

Το sea moss έχει ορισμένες ιδιότητες που μπορεί να σας υποστηρίξουν στην προσπάθεια σας να χάσετε βάρος. Σύμφωνα με ερευνητικά ευρήματα, τα θαλασσινά βρύα μπορεί να συμβάλλουν:

  • στη ρύθμιση της όρεξή σας
  • στην ενίσχυση του μεταβολισμού των θερμίδων
  • στη ρύθμιση των “φιλικών” βακτηρίων του εντέρου σας
  • στην επίτευξη της αίσθησης του κορεσμού

 

Ειδικότερα, μία από τις κύριες βιοδραστικές ενώσεις του βρύου της θάλασσας, η καρραγενάνη, ενεργεί σαν διαλυτή ίνα στον πεπτικό σας σωλήνα, λόγω της πηκτικής της ικανότητας και του γεγονότος ότι το σώμα σας δεν μπορεί να την αφομοιώσει. Οι διαλυτές ίνες απορροφούν νερό και σχηματίζουν μια ουσία που μοιάζει με γέλη. Αυτό επιβραδύνει την πέψη αυξάνοντας τον ρυθμό με τον οποίο το φαγητό κινείται μέσω του πεπτικού σας συστήματος και καθυστερεί τον ρυθμό με τον οποίο το στομάχι σας αδειάζει. Έτσι, μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο χορτάτοι/ες για περισσότερο χρόνο. Αυτό με τη σειρά του, μπορεί να συμβάλλει στο να τρώτε λιγότερο. Η τακτική πρόσληψη διαλυτών ινών έχει συνδεθεί με χαμηλότερο σωματικό βάρος. Συγκεκριμένα, μερικές έρευνες για τα κόκκινα φύκια δείχνουν ότι η καρραγενάνη που περιέχουν μπορεί δυνητικά να αποτρέψει την αύξηση βάρους.

 

Τα θαλασσινά βρύα μπορεί να έχουν πρεβιοτικές δράσεις

Τα πρεβιοτικά είναι ομάδες ινών που δρουν ως τροφή για τα φιλικά βακτήρια του εντέρου σας. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η σύνθεση των μικροβίων του εντέρου σας μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, καθώς συγκεκριμένοι τύποι βακτηρίων στο έντερο σας μπορεί να επηρεάσουν το βάρος σας, ρυθμίζοντας τις ενεργειακές δαπάνες και την αποθήκευση λίπους.

Τα πρεβιοτικά μπορεί να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα υγιές εντερικό σύστημα. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση sea moss μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των ευεργετικών βακτηρίων στο έντερο – όπως το Bifidobacterium breve – και τη μείωση επιβλαβών ειδών – όπως το Clostridium septicum και το Streptococcus pneumonia.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι σημαντικότεροι λόγοι για να εντάξετε το περπάτημα στην ρουτίνα άσκησής σας

Αρτηριακή πίεση : "Ρύθμισέ τη", "Ζήσε περισσότερο"

Διατροφή : Έτσι θα αποφύγετε την κατανάλωση θερμίδων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

Τροφές ανάρρωση: Είτε πρόκειται για κρυολόγημα είτε βήχα, στομαχικές διαταραχές ή πυρετό, το φαγητό είναι γενικά το τελευταίο πράγμα στο οποίο τείνουμε να εστιάζουμε όταν είμαστε άρρωστοι.

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Συμβουλές για να χάσετε βάρος γρήγορα

Απώλεια βάρους: Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές και κάνοντας βιώσιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας.