Επιστημονικά Νέα

Θάλασσα Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Τα φύκια μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα

Θάλασσα Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Τα φύκια μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα

Θάλασσα Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Μπορούν τα θαλάσσια φύκια να βοηθήσουν το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα; Οι ασθενείς που συμμετείχαν σε μια μικρή μελέτη λένε ότι μπορούν. Ένα φυτικό συμπλήρωμα που περιέχει εκχύλισμα θαλάσσιων φυκών μειώνει τον πόνο που συνοδεύει το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Διατροφής.

Μπορούν τα θαλάσσια φύκια να βοηθήσουν το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα; Οι ασθενείς που συμμετείχαν σε μια μικρή μελέτη λένε ότι μπορούν. Ένα φυτικό συμπλήρωμα που περιέχει εκχύλισμα θαλάσσιων φυκών μειώνει τον πόνο που συνοδεύει το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Διατροφής.

Μια συνοδευτική μελέτη προτείνει ότι ειδικό συμπλήρωμα με εκχύλισμα φυκιών βοηθά επίσης στη μείωση του πόνου της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Ο Gene Spiller, PhD, διευθυντής του ανεξάρτητου Κέντρου Έρευνας και Μελετών Υγείας στο Los Altos της Καλιφόρνιας, ηγήθηκε και των δύο μελετών.

Δεκατρία άτομα με σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και δέκα τέσσερα με ρευματοειδή αρθρίτιδα έλαβαν το συμπλήρωμα. Σε κάθε μελέτη, ομάδες σύγκρισης επτά ασθενών έλαβαν ένα χάπι εικονικού φαρμάκου. Ούτε οι ερευνητές ούτε οι ασθενείς ήξεραν ποια ομάδα έπαιρνε το εκχύλισμα ή το εικονικό φάρμακο. Το αποτέλεσμα: οι ασθενείς που έλαβαν το συμπλήρωμα ανέφεραν λιγότερο πόνο από εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

“Είναι ένα πολύ εκπληκτικό προϊόν. Έχει πραγματικά κάτι να προσφέρει στους ασθενείς”, λέει ο Spiller και προσθέτει ότι είναι περισσότερο εντυπωσιασμένος με τα αποτελέσματα της λήψης του συμπληρώματος θαλάσσιων φυκιών από άτομα με σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Επειδή οι ασθενείς στη μελέτη αρθρίτιδας συνέχισαν να παίρνουν τα φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί από το γιατρό τους, η ερευνητική ομάδα δεν μπορεί να είναι σίγουρη για το πόση από τη παρατηρούμενη επίδραση οφείλεται όντως στο συμπλήρωμα.

Τα φύκια περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται ασταξανθίνη – την ίδια χημική ουσία που συνταντάται στις γαρίδες και το σολομό. Η ασταξανθίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Αυτός ο τύπος χημικής ουσίας απορροφά καταστροφικά υποπροϊόντα στο σώμα. Η λήψη αντιοξειδωτικών μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη των ελεύθερων ριζών.

Ωστόσο, ο ρευματολόγος L. Gail Darlington, MD, FRCP, από το Epsom Hospital στην Αγγλία που είναι ειδικός στις επιδράσεις της διατροφής στην αρθρίτιδα, υποστηρίζει ότι τα αντιοξειδωτικά παίζουν πολύπλοκο ρόλο στην ανθρώπινη υγεία. “Η υψηλή αντιοξειδωτική δίαιτα είναι λογική θεωρητικά, αλλά η συμπλήρωση της διατροφής κάποιου με τεχνητά αντιοξειδωτικά σε κάψουλες ή δισκία έχει αποδειχθεί ότι έχει προβλήματα”, εξηγεί ο Darlington. “Είναι πολύ απλοϊκό να δίνεις αντιοξειδωτικά σε μορφή συμπληρώματος. Είναι λογικό να τα παίρνεις σε μια διατροφή γεμάτη ψάρια και λαχανικά. Αλλά δεν μπορείς να το δώσεις σε ένα χάπι και να περιμένεις να λύσει ασθένειες των ελεύθερων ριζών.”, επισημαίνει ο Darlington.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι πρέπει να προσέχει μια έγκυος στη θάλασσα

Ερευνητές εξετάζουν τη συμβολή θαλασσινών εκχυλισμάτων στη θεραπεία του καρκίνου

Θαλασσινά βρύα: Σύμμαχος στη θεραπεία της Νόσου του Πάρκινσον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η επίκτητη ανοσία σε τυχαία τροφικά αλλεργιογόνα μπορεί να προστατεύει ορισμένους τυχερούς ανθρώπους από την COVID-19

Πράγματι, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι παρόλο που οι παράγοντες αυτοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρέχουν κάποια προστασία από τον SARS-CoV-2, δεν τους βλέπουν ως αντικαταστάτες των σημερινών εμβολίων.

Η απώλεια βάρους βοηθάει στην αρθρίτιδα;

Αρθρίτιδα: Η απώλεια του υπερβολικού βάρους μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στην πρόληψη της αρθρίτιδας του γόνατος, αλλά και να επιβραδύνει την εξέλιξή της σε άτομα που έχουν ήδη την πάθηση, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη

Τι έγινε με τα προγράμματα θεραπείας ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Έρευνα: Οι εισαγωγές σε προγράμματα θεραπείας ναρκωτικών μειώθηκαν απότομα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, πιθανότατα εξηγώντας μια μεταγενέστερη αύξηση των θανατηφόρων υπερβολικών δόσεων.

Η προπόνηση αντίστασης-αναπνοής βρέθηκε να μειώνει την αρτηριακή πίεση

Οι ερευνητές διαπίστωσαν μια διαρκή μέση πτώση της συστολικής αρτηριακής πίεσης κατά 9 mmHg (ο κορυφαίος αριθμός στις μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης) - η φυσιολογική πίεση ορίζεται ως 120/80. Περιγράφουν την αλλαγή ως σημαντική, τόσο όσο βλέπουν ορισμένοι ασθενείς με τη φαρμακευτική αγωγή.

Η COVID-19 σχετίζεται με αύξηση των νέων διαγνώσεων διαβήτη τύπου 1 στους νέους κατά 72%.

"Διερευνούμε επίσης πιθανές αλλαγές στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2 σε παιδιά μετά από λοίμωξη SARS-CoV2", δήλωσε ο Xu. Ο T1D είναι πιο συχνός στα παιδιά, ενώ ο διαβήτης τύπου 2 (T2D) είναι γνωστός ως "διαβήτης ενηλίκων" και αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου, συχνά καθώς ο ασθενής γίνεται ανθεκτικός στις επιδράσεις της ινσουλίνης και αργότερα, καθώς το πάγκρεας σταματά να παράγει αρκετή ινσουλίνη, σύμφωνα με το CDC.

Πώς λειτουργεί ένας εθισμένος εγκέφαλος;

Εθισμός: Ο εθισμός αναπτύσσεται όταν τα κυκλώματα ευχαρίστησης στον εγκέφαλο κατακλύζονται, με τρόπο που μπορεί να γίνει χρόνιος και μερικές φορές ακόμη και μόνιμος.

Νέα έρευνα αμφισβητεί τις παλιές ιδέες για το πώς λειτουργεί η ακοή

Κοχλιακά εμφυτεύματα: Ο ήχος που φτάνει στο εξωτερικό αυτί μεταφέρεται από το τύμπανο του αυτιού στο σπειροειδές εσωτερικό αυτί, γνωστό και ως κοχλίας, εκεί που βρίσκονται τα αισθητήρια κύτταρα της ακοής.