ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θάλασσα Οφέλη Υγεία: Το μυστικό συστατικό για καλύτερη υγεία και ευεξία [vid]

Θάλασσα Οφέλη Υγεία: Το μυστικό συστατικό για καλύτερη υγεία και ευεξία [vid]

Θάλασσα Οφέλη Υγεία: Ονειρεύεστε τις καλοκαιρινές μέρες που θα απολαμβάνετε την ζεστασιά του ήλιου και την χαλαρωτική επίδραση των κυμάτων στην παραλία; Στο κείμενο που ακολουθεί συλλέξαμε τους λόγους που η βουτιά στη θάλασσα είναι τόσο ευεργετική για την ψυχική και σωματική υγεία σας.

Ο θαλασσινός αέρας είναι φορτισμένος με αρνητικά ιόντα, που είναι υπεύθυνα για την αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης, αλλιώς γνωστής ως ορμόνης της ευτυχίας. Ειδικότερα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι η γοητεία που μας ασκούν τα φυσικά τοπία μπορεί να ενισχύει την εστίασή μας και να προάξει την αίσθηση της “καθαρότητας” και σαφήνειας όσον αφορά τις γνωστικές μας διεργασίες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, όσοι εργάζονται σε χώρους που επιτρέπουν την πρόσβαση στη φύση και έχουν ως θέα τους τα φυσικά τοπία, αναφέρουν μεγαλύτερα ποσοστά ευτυχίας, καλύτερη υγεία και μεγαλύτερη απόλαυση από τη δουλειά τους.

Ίσως και οι ίδιοι να έχετε παρατηρήσει ότι όταν περνάτε μια μέρα στην παραλία, απολαμβάνετε επαρκέστερο και καλύτερης ποιότητας ύπνο τη νύχτα. Μάλιστα, μια μελέτη από το National Trust διαπίστωσε ότι οι παράκτιοι πεζοπόροι είχαν βελτιωμένη ποιότητα ύπνου και κοιμόντουσαν για 47 λεπτά περισσότερο από όσους πεζοπορούσαν σε άλλους φυσικούς χώρους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό οφείλεται εν μέρει και στη ρυθμικότητα των κυμάτων που μπορεί να προάξει το αίσθημα της χαλάρωσης και της ευημερίας.

Επιπλέον, τα ζωτικά στοιχεία που βρίσκονται συμπυκνωμένα στο θαλασσινό νερό, ιδίως το μαγνήσιο, μπορούν να ρυθμίζουν το νευρικό μας σύστημα, καθιστώντας το ικανό να εκτελεί πολλές λειτουργίες. Το αλάτι έχει επίσης σημαντικά οφέλη για την υγεία, αφού έχει αποδειχθεί, μεταξύ άλλων, ότι μπορεί να συμβάλει στην καλή οξυγόνωση του αίματος και να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Την ίδια στιγμή, επιστήμονες από την Τσεχία, διαπίστωσαν ότι η κολύμβηση μπορεί να ανταμείψει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Συγκεκριμένα, οι Τσέχοι ερευνητές παρατήρησαν αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων σε τακτικούς κολυμβητές κρύου νερού. 

Τέλος, είναι γνωστό ότι τα μπάνια σε θαλασσινό νερό είναι – από αρχαιοτάτων χρόνων – μια από τις γνωστότερες φυσικές θεραπείες για τις παθήσεις του δέρματος. Ειδικότερα, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει το ευαίσθητο ή επιρρεπές στο έκζεμα δέρμα. Σύμφωνα με μελέτες, η απορρόφηση μαγνησίου – που είναι άφθονο στο θαλασσινό νερό – μπορεί να μειώσει τη φελγμωνή και να ενυδατώσει το δέρμα, συμβάλλοντας συμαντικά στην ενίσχυση της ανθεκτικότητάς του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα έχουν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Οι πιο σημαντικές συμβουλές για την πρώτη βουτιά στη θάλασσα του μωρού σας

Συμβουλές για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου στη θάλασσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δοκιμές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων από την επαναμόλυνση με τον ιό του κορωνοϊού

"Η διατήρηση του ρυθμού της επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης, μέσω κρίσιμων μελετών όπως αυτή, παραμένει ο μόνος τρόπος που θα μπορέσουμε πραγματικά να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία και να την ελέγξουμε".

Το αντιιικό φάρμακο κορωνοϊού δείχνει υπόσχεση σε χάμστερ, και μπαίνει σε δοκιμές σε ανθρώπους

"Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η θεραπεία με MK-4482 θα μπορούσε ενδεχομένως να μετριάσει τις εκθέσεις υψηλού κινδύνου στον SARS-CoV-2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της καθιερωμένης λοίμωξης SARS-CoV-2 μόνη της ή πιθανώς σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες", λέει η συνοδευτική έκδοση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH.

Ο κορωνοϊός δεν περνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό αλλά σκοτώνει τους νευρώνες με έμμεσο τρόπο

Κορωνοϊός Εγκέφαλος: Η μεγαλύτερη παθολογοανατομική μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε νεκρούς της πανδημίας δείχνει ότι ο κορωνοϊός δεν εισέρχεται στον εγκέφαλο, παρόλα αυτά όμως προκαλεί σοβαρές βλάβες που ίσως εξηγούν τα νευρολογικά συμπτώματα πολλών ασθενών.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.

Κουρκουμίνη: Ο φυσικός σας σύμμαχος στην προστασία του θυρεοειδούς

Κουρκουμάς Οφέλη Θυρεοειδής: Μάθετε πώς ο κουρκουμάς σας ωφελεί και συμβάλει στη διατήρηση της καλής συνολικής υγείας, προλαμβάνοντας και μειώνοντας τα συμπτώματα των επιπλοκών του θυρεοειδούς.

Φυτικές πηγές που μας δίνουν την απαραίτητη πρωτεΐνη

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαιτητική Εταιρία, ο μέσος ενήλικας χρειάζεται μόνο 0.8 g πρωτεΐνης ανά κιλό. Έτσι, ένα άτομο 59 κιλών για παράδειγμα χρειάζεται το πολύ 47g πρωτεΐνης την ημέρα – λιγότερη δηλαδή απ’ όση νομίζαμε.

Τα άτομα σε αυτήν την ομάδα αίματος έχουν τον μικρότερο κίνδυνο θρόμβωσης

Πρόσφατη μελέτη αναφέρει πως υπάρχει ένας ενδιαφέρων σύνδεσμος που μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση της σχέσης μεταξύ των τύπων αίματος και των θρομβώσεων: Τα άτομα με ομάδα αίματος 0 έχουν χαμηλότερο παράγοντα von Willebrand (VWF), μια πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για τον σχηματισμό θρόμβων αίματος. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μια από τις πιθανές εξηγήσεις.