ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θάλασσα Οφέλη Υγεία: Μπορεί ο θαλασσινός αέρας να συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου και την πρόληψη της υψηλής χοληστερόλης [vid]

Θάλασσα Οφέλη Υγεία: Μπορεί ο θαλασσινός αέρας να συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου και την πρόληψη της υψηλής χοληστερόλης [vid]

Θάλασσα Οφέλη Υγεία: Έχετε ακούσει ποτέ για το θαλασσινό σπρέι; Έτσι ονομάζουν οι ερευνητές το εξατμισμένο θαλασσινό νερό που περιέχεται στον παράκτιο αέρα. Το θαλασσινό σπρέι (sea spray) περιέχει φυσικές ουσίες που παράγονται από φύκια και βακτήρια, οι οποίες είναι επωφελείς για την υγεία σας. Αναπνέοντας θαλασσινό αέρα, εισπνέετε επίσης τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Μπορεί η αναπνοή καθαρού θαλασσινού αέρα να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου και της χοληστερόλης; Μια βελγική ερευνητική ομάδα έχει βρει στοιχεία ότι o θαλασσινός αέρας που αναπνέουμε όταν είμαστε κοντά στην παραλία μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα και την μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, επηρεάζοντας τα γονίδια που εκλύουν τις δύο νόσους.

Ειδικότερα, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης (Βέλγιο) και το Flamine Marine Institute (VLIZ) διαπίστωσε ότι τα εξατμισμένα σταγονίδια του θαλασσινού νερού στον αέρα – αυτό που οι επιστημόνες ονομάζουν sea spray – μπορούν να αλληλεπιδρούν με ανθρώπινα γονίδια που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του καρκίνου των πνευμόνων και την αύξηση της χοληστερόλης, συγκρατώντας τα. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports. Το θαλασσινό νερό, στην πραγματικότητα, περιέχει βιογενή μόρια που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανθρώπινη υγεία περισσότερο από ό, τι νομίζαμε.

Τι λένε οι Βέλγοι επιστήμονες;

«Πήραμε δείγματα θαλάσσιου αέρα, τα οποία αναλύσαμε στο εργαστήριο», εξηγεί ο Emmanuel Van Acker. «Στη συνέχεια, εκθέσαμε τα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα σε αυτά τα δείγματα αέρα και μελετήσαμε τις επιδράσεις τους στην υγεία. Επικεντρωνόμασταν στην επίδραση στα γονίδια και τη συγκρίναμε με άλλα αποτελέσματα».

Οι δοκιμές σε αυτόν τον τομέα φέρνουν αισιόδοξα αποτελέσματα και το εύρημα αποδείχθηκε παρόμοιο με αυτά των νέων πιθανών θεραπειών για τον καρκίνο και τους πρόσφατους “μειωτές” χοληστερόλης, που επηρεάζουν το ίδιο γονίδιο, όπως εξηγεί η ερευνήτρια Jana Asselman.

Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να επαληθευτεί ότι αυτό είναι πραγματικά δυνατό – και, αν ναι, πώς – να ανασταλεί αυτό το γονίδιο. Ως εκ τούτου, είναι νωρίς να υποστηρίξουμε με επιστημονική ακρίβεια ότι το εξατμισμένο στον αέρα θαλασσινό νερό προλαμβάνει τον καρκίνο και μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα. Χρειάζονται περισσότερες και διεξοδικότερες δοκιμές, πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε ζώα και ανθρώπους, τελικά.

Οι θεραπευτικές δυνάμεις του θαλάσσιου αέρα

Η θάλασσα και οι ωκεανοί περιέχουν ευεργετικά στοιχεία που διαδίδονται στον αέρα χάρη στα κύματα. Στον θαλασσινό αέρα υπάρχουν βιταμίνες, πολυφαινόλες και φικοτοξίνες, φυσικά στοιχεία που έχουν ισχυρά ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα μας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακαλύψτε ξανά τα είδη της πεζοπορίας

Κρητικός Ντάκος : Δες πως θα τον φτιάξεις

Η κολύμβηση σε κρύο νερό μπορεί να καθυστερήσει την άνοια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με νευρολογικά προβλήματα 8 στους 10 νοσηλευόμενοι με Covid

Κορωνοϊός: Οι νοσηλευόμενοι με νευρολογικά συμπτώματα αντιμετωπίζουν εξαπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που επίσης νοσηλεύονται αλλά δεν έχουν νευρολογικές επιπλοκές, σύμφωνα με διεθνή μελέτη.

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

Άνισα αποτελέσματα για την υγεία στο σύστημα των ΗΠΑ

Τα ευρήματα προσθέτουν στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παράγοντες της τάξης, της εθνικότητας, της γεωγραφίας, της εκπαίδευσης και του εισοδήματος επηρεάζουν την πρόσβαση ενός ατόμου σε υπηρεσίες υγείας και την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών που λαμβάνονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.