ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θάλασσα Οφέλη Υγεία: Μπορεί ο θαλασσινός αέρας να συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου και την πρόληψη της υψηλής χοληστερόλης [vid]

Θάλασσα Οφέλη Υγεία: Μπορεί ο θαλασσινός αέρας να συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου και την πρόληψη της υψηλής χοληστερόλης [vid]

Θάλασσα Οφέλη Υγεία: Έχετε ακούσει ποτέ για το θαλασσινό σπρέι; Έτσι ονομάζουν οι ερευνητές το εξατμισμένο θαλασσινό νερό που περιέχεται στον παράκτιο αέρα. Το θαλασσινό σπρέι (sea spray) περιέχει φυσικές ουσίες που παράγονται από φύκια και βακτήρια, οι οποίες είναι επωφελείς για την υγεία σας. Αναπνέοντας θαλασσινό αέρα, εισπνέετε επίσης τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Μπορεί η αναπνοή καθαρού θαλασσινού αέρα να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου και της χοληστερόλης; Μια βελγική ερευνητική ομάδα έχει βρει στοιχεία ότι o θαλασσινός αέρας που αναπνέουμε όταν είμαστε κοντά στην παραλία μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα και την μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, επηρεάζοντας τα γονίδια που εκλύουν τις δύο νόσους.

Ειδικότερα, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης (Βέλγιο) και το Flamine Marine Institute (VLIZ) διαπίστωσε ότι τα εξατμισμένα σταγονίδια του θαλασσινού νερού στον αέρα – αυτό που οι επιστημόνες ονομάζουν sea spray – μπορούν να αλληλεπιδρούν με ανθρώπινα γονίδια που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του καρκίνου των πνευμόνων και την αύξηση της χοληστερόλης, συγκρατώντας τα. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports. Το θαλασσινό νερό, στην πραγματικότητα, περιέχει βιογενή μόρια που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανθρώπινη υγεία περισσότερο από ό, τι νομίζαμε.

Τι λένε οι Βέλγοι επιστήμονες;

«Πήραμε δείγματα θαλάσσιου αέρα, τα οποία αναλύσαμε στο εργαστήριο», εξηγεί ο Emmanuel Van Acker. «Στη συνέχεια, εκθέσαμε τα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα σε αυτά τα δείγματα αέρα και μελετήσαμε τις επιδράσεις τους στην υγεία. Επικεντρωνόμασταν στην επίδραση στα γονίδια και τη συγκρίναμε με άλλα αποτελέσματα».

Οι δοκιμές σε αυτόν τον τομέα φέρνουν αισιόδοξα αποτελέσματα και το εύρημα αποδείχθηκε παρόμοιο με αυτά των νέων πιθανών θεραπειών για τον καρκίνο και τους πρόσφατους “μειωτές” χοληστερόλης, που επηρεάζουν το ίδιο γονίδιο, όπως εξηγεί η ερευνήτρια Jana Asselman.

Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να επαληθευτεί ότι αυτό είναι πραγματικά δυνατό – και, αν ναι, πώς – να ανασταλεί αυτό το γονίδιο. Ως εκ τούτου, είναι νωρίς να υποστηρίξουμε με επιστημονική ακρίβεια ότι το εξατμισμένο στον αέρα θαλασσινό νερό προλαμβάνει τον καρκίνο και μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα. Χρειάζονται περισσότερες και διεξοδικότερες δοκιμές, πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε ζώα και ανθρώπους, τελικά.

Οι θεραπευτικές δυνάμεις του θαλάσσιου αέρα

Η θάλασσα και οι ωκεανοί περιέχουν ευεργετικά στοιχεία που διαδίδονται στον αέρα χάρη στα κύματα. Στον θαλασσινό αέρα υπάρχουν βιταμίνες, πολυφαινόλες και φικοτοξίνες, φυσικά στοιχεία που έχουν ισχυρά ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα μας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακαλύψτε ξανά τα είδη της πεζοπορίας

Κρητικός Ντάκος : Δες πως θα τον φτιάξεις

Η κολύμβηση σε κρύο νερό μπορεί να καθυστερήσει την άνοια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Η διακοπή του καπνίσματος οδηγεί σε κακή διατροφή, οδηγώντας ενδεχομένως σε αύξηση βάρους.

"Ο φόβος της αύξησης του βάρους είναι μια σημαντική ανησυχία μεταξύ των καπνιστών που σκέφτονται να κόψουν το κάπνισμα. Το κλειδί για την άρση αυτών των εμποδίων είναι να κατανοήσουμε καλύτερα τους παράγοντες που αυξάνουν την επιθυμία για τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας".

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Τα οφέλη του διαλογισμού στην συναισθηματική και ψυχική υγεία

Διαλογισμός και ψυχική υγεία: Μέσω του διαλογισμοού ο νους σταδιακά εκπαιδεύεται να νοεί τα γεγονότα, νοητικά, συναισθηματικά, ως παροδικές μόνον εκφάνσεις και να μην προσκολάται σε αυτά. Μέσα από αυτήν την αποδεύσμευση, με το χρόνο, είμαστε σε θέση να υιοθετήσουμε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή γενικά.