Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου IBS, αλλά τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερα πιο συχνά γεύματα και να ασκείστε τακτικά. Η βαθιά αναπνοή και η γιόγκα βοηθούν επίσης στη μείωση του στρες.

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) μπορεί να διαταράξει σημαντικά την καθημερινή ζωή ενός ατόμου. Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν σιωπηλά λόγω επώδυνων κραμπών στο στομάχι, διάρροιας και δυσκοιλιότητας. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός ατόμου.

Η 19η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου IBS, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου IBS, το οποίο επηρεάζει το στομάχι και τα έντερα, που ονομάζονται επίσης γαστρεντερική οδός. «Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια κοινή διαταραχή στις Ηνωμένες Πολιτείες, που επηρεάζει περίπου το 10% των ενηλίκων των ΗΠΑ», λέει ο Δρ Brian Lacy, γαστρεντερολόγος της Mayo Clinic. Τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου IBS είναι μερικές φορές ενοχλητικά και μπορεί να επηρεάσουν τη σωματική και συναισθηματική ευεξία ενός ατόμου. “Οι ασθενείς έχουν συμπτώματα διαταραγμένης αφόδευσης. Και αυτό, σε μερικούς ασθενείς, σημαίνει δυσκοιλιότητα, παράλειψη ημερών χωρίς κένωση, καταπόνηση της κινητικότητας του εντέρου ή διάρροια, χαλαρές, υδαρείς επείγουσες κινήσεις του εντέρου”, λέει o Δρ Lacy.

Η ακριβής αιτία του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου IBS είναι ακόμα ασαφής, αλλά πιστεύεται ότι είναι ένας συνδυασμός παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στο μικροβίωμα του εντέρου και των τροφικών δυσανεξιών. Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου IBS πλέον κατηγοριοποιείται ως διαταραχή της αλληλεπίδρασης εντέρου-εγκεφάλου, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο με τον οποίο το έντερο και ο εγκέφαλος επικοινωνούν μεταξύ τους. «Αυτό το άγχος, που μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο, στέλνει σήματα στο έντερο, αλλάζοντας τη λειτουργία του και επιδεινώνοντας τα συμπτώματά σας του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου IBS», λέει o Δρ Lacy. Δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου IBS, αλλά τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερα πιο συχνά γεύματα και να ασκείστε τακτικά. Η βαθιά αναπνοή και η γιόγκα βοηθούν επίσης στη μείωση του στρες. Πότε να επισκεφτείτε γιατρό για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου Επισκεφτείτε τον επαγγελματία υγείας σας εάν έχετε σημαντικές αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου.

Μερικά σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Αιματηρά κόπρανα.
  • Απροσδόκητη απώλεια βάρους
  • Ανεξήγητος εμετός.

 

Παρέχεται από τη Mayo Clinic

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η διαιτητική θεραπεία βρέθηκε ότι είναι πιο αποτελεσματική από τα φάρμακα στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Τα σφαιρίδια άνθρακα βοηθούν στην αποκατάσταση του υγιούς μικροβιώματος του εντέρου

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου

Μειώστε τον κίνδυνο του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου με έναν υγιεινό τρόπο ζωής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μηχανική υποστήριξη: Η απόφαση για τερματισμό θα έπρεπε να διαρκεί περισσότερο

Μηχανική υποστήριξη: Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στον κλινικό κόσμο σχετικά με το ποιοι ασθενείς πρόκειται να αναρρώσουν, σε ποιο βαθμό θα αναρρώσουν και πότε θα αναρρώσουν.

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Close Icon