Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Δυσκοιλιότητα

« Σφουγγάτο με μαρούλι και κρεμμύδια» με μεγάλη ποσότητα μονάδων ORAC από τον Δημήτρη Γρηγοράκη

« Σφουγγάτο με μαρούλι και κρεμμύδια» με μεγάλη ποσότητα μονάδων ORAC από τον Δημήτρη Γρηγοράκη

 

Νηστήσιμη συνταγή « Σφουγγάτο με μαρούλι και κρεμμύδια» με ιδιαίτερη γεύση ORAC ενισχυμένης θρεπτικής αξίας που έρχεται από την Κρήτη!

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 2 μαρούλια
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 8 αυγά
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 3κ.γ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μαρούλια.Τα ψιλοκόβουμε και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το λάδι (ή με νερό), προσθέτουμε τα μαρούλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζουμε, ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλείφουμε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μαρούλια και τα ανακατεύουμε.

Στρώνουμε το μίγμα των αυγών στο σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να πάρει χρώμα το σφουγγάτο.

 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Ιδανική γευστική πρόταση «Κρητικής προέλευσης» για την τόνωση όλων των βιολογικών λειτουργιών χάρη στο υψηλό πρωτεϊνικό της περιεχόμενο! Παρέχει μεγάλη ποσότητα μονάδων ORAC και πλούσια ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών όπως βιταμίνες C και Ε, ολευρωπαΐνη και φλαβονοειδή που λειτουργούν συνδυαστικά και περιορίζουν αποτελεσματικά την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών, ενισχύοντας παράλληλα την άμυνα του οργανισμού και θωρακίζοντας την καρδιά και τα αγγεία! Γευστική πρόταση με σημαντική περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες, οι οποίες δρουν ευεργετικά κατά της δυσκοιλιότητας και ταυτόχρονα περιορίζουν την απορρόφηση της γλυκόζης και του διαιτητικού λίπους στο γαστρεντερικό σωλήνα.

 ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:2.714

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 67,8%

Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Σκουφά 32 Κολωνάκι, Αθήνα Τ.Κ. 10673, Τηλ: 210-3647517, Fax: 210-3617502

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα αντιμετωπίσετε τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Πως θα αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δυσγευσία – 8 πιθανές αιτίες

Η μεταλλική γεύση στο στόμα ή δυσγευσία, όπως ονομάζεται επιστημονικά, μπορεί να αποτελεί ένα προειδοποιητικό σημάδι για την υγεία μας. Έχετε ξυπνήσει το πρωί, έχετε βουρτσίσει τα δόντια σας, αλλά μια δυσάρεστη μεταλλική γεύση είναι έντονη στο στόμα σας. Για να κάνουμε το συναίσθημα πιο ξεκάθαρο, είναι λες και έχετε βάλει κέρματα μέσα στο στόμα […]

Αντιμετωπίστε άμεσα και με φυσικό τρόπο την σπαστική κολίτιδα

  Ενοχλήσεις και πόνος στην κοιλιά, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν όσους πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή, όπως λέγεται αλλιώς, τοσύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Πρόκειται, για μια καλοήθη λειτουργική διαταραχή του εντέρου, η οποία ταλαιπωρεί περίπου το 20% των ενηλίκων παγκοσμίως και εμφανίζεται 3 φορές συχνότερα στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες. Η σπαστική κολίτιδα […]

Σπιτικά γιατροσόφια κατά της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ συχνό γαστρεντερικό πρόβλημα που επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας, υπάρχουν όμως κάποια  γιατροσόφια που μπορούν να απαλύνουν τα συμπτώματά της. Χαρακτηρίζεται από τη μικρή συχνότητα κενώσεων –λιγότερες από τρεις την εβδομάδα– ή τη δυσκολία κατά τις κενώσεις. Αν και δεν είναι επικίνδυνη, συνοδεύεται συχνά από δυσάρεστα συμπτώματα, όπως ο πόνος στην περιοχή […]

Δυσκοιλιότητα και ευερέθιστο έντερο: Πώς συνδέονται;

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύμπτωμα, το οποίο πολλές φορές, δύναται να προκληθεί από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Tι ακριβώς είναι το «σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου», πώς εκδηλώνεται και ποιες θεραπείες συνιστούν οι ειδικοί; Yπάρχουν εναλλακτικές λύσεις; Ποιες τροφές θεωρούνται «ύποπτες»; Eνημερωθείτε για μια ασθένεια που αφορά σχεδόν 1 στους 4 Έλληνες! Σχεδόν όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει […]

Δυσκοιλιότητα: Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα, που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας όταν πάσχουμε από δυσκολοιότητα.  Η δυσκοιλιότητα ορίζεται ιατρικώς ως λιγότερες από τρεις κενώσεις του εντέρου την εβδομάδα και η σοβαρή δυσκοιλιότητα ως λιγότερες από μία κένωση την εβδομάδα. Μερικά από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν: -Κοιλιακή δυσφορία -Συχνές κινήσεις του εντέρου -Δυσκολία κατά την κένωση του εντέρου […]

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι το άγχος σας έχει καταβάλλει

  Η καθημερινή πίεση λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων δημιουργεί ένα διαρκές άγχος που μας κάνει πολλές φορές να βγαίνουμε εκτός ορίων. Πως θα καταλάβετε ότι η κούρασή σας δεν είναι μόνο σωματική αλλά έχετε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το στρες; Τα παρακάτω σημάδια είναι τα πιο συχνά. 1. Είστε μονίμως […]

Δημιουργήθηκαν τα πρώτα εργαστηριακά έντερα

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν στο εργαστήριο ιστούς ανθρωπίνου εντέρου με λειτουργικά νεύρα, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα. Το εργαστηριακό μίνι-έντερο, ένας από τους πιο πολύπλοκους ιστούς που έχουν δημιουργηθεί ποτέ εργαστηριακά, είναι σχεδόν όμοιο με το πραγματικό έντερο. Πρόκειται για ένα ακόμη επίτευγμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργεί […]

Γάλα αμυγδάλου: ο άγνωστος υγιεινός μας σύμμαχος

Το γάλα αμυγδάλου, για όσους δεν το γνωρίζετε, είναι ένα κρεμώδες ρόφημα με υπέροχη μοναδική γεύση, το οποίο καταναλώνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Παρασκευάζεται αναμιγνύοντας αλεσμένα αμύγδαλα με νερό και κάποιο γλυκαντικό. Ωστόσο, φαίνεται να είναι γνωστό σε όσους αποφεύγουν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω αλλεργίας στην καζεΐνη (πρωτεΐνη γάλακτος αγελάδας) ή εξαιτίας δυσανεξίας στη λακτόζη […]

Close Icon