ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σχολεία κατάληψη μαθητές κορωνοϊός: Ζητούν λιγότερους μαθητές στις τάξεις

Σχολεία κατάληψη μαθητές κορωνοϊός: Ζητούν λιγότερους μαθητές στις τάξεις

Σχολεία κατάληψη μαθητές κορωνοϊός: Εντείνεται ο προβληματισμός για την εξάπλωση των καταλήψεων στα σχολεία. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατάληψη περισσότερα από 700 σχολεία σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 250 στην Αττική. «Καμπανάκι» έχει χτυπήσει στο υπουργείο Παιδείας για το «κύμα» των καταλήψεων στα σχολεία που ξεπερνούν πλέον τα 700 πανελλαδικά. Στην Αττική πάνω από 250 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ εκφράζονται φόβοι για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ γονέων που θέλουν να σπάσουν τις καταλήψεις και μαθητών, όπως έγινε στο 2ο και 5ο γυμνάσιο Αλίμου όπου η κατάσταση ξέφυγε όταν γονείς προσπάθησαν με βίαιο τρόπο να μπουν στο σχολείο και να βγάλουν έξω τους καταληψίες μαθητές.

gymnart.jpg

Ήδη στον Άλιμο όλα τα λύκεια αλλά και τέσσερα γυμνάσια τελούν υπό κατάληψη. Σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση και να ηρεμήσουν τα πνεύματα ο δήμαρχος Αλίμου κάλεσε σήμερα τους μαθητές σε ανοιχτό διάλογο. Οι μαθητές ζητούν λιγότερους μαθητές στις τάξεις και περισσότερα διαλείμματα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου στα σχολεία ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, άφησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκεται και το 2ο και 3ο γενικό λύκειο Νέας Σμύρνης αλλά και το 2ο και 3ο γυμνάσιο τα οποία συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο. Πλέον τα σχολεία και τα τμήματα που παραμένουν κλειστά, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού ανέρχονται σε 114.Τα περισσότερα είναι στην Αττική, όπου βρίσκεται και το επίκεντρο της πανδημίας.

katalipsi.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Με νευρολογικά προβλήματα 8 στους 10 νοσηλευόμενοι με Covid

Διατροφή : Η ζωτικότητα της στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

Άνισα αποτελέσματα για την υγεία στο σύστημα των ΗΠΑ

Τα ευρήματα προσθέτουν στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παράγοντες της τάξης, της εθνικότητας, της γεωγραφίας, της εκπαίδευσης και του εισοδήματος επηρεάζουν την πρόσβαση ενός ατόμου σε υπηρεσίες υγείας και την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών που λαμβάνονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.

Nέα μελέτη των CDC για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων covid που αναπτύχθηκαν με τη μέθοδο mRNA

Οι ερευνητές στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer πέτυχε πτώση 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις από κορωνοϊούς.

Τέσσερις μύθοι για την κοιλιοκάκη από τον Δρα Vikki Petersen

# 4: Η ευαισθησία στη γλουτένη διαφέρει από την κοιλιοκάκη Η κοιλιοκάκη, όπως έχουμε πει, είναι μια αυτοάνοση ασθένεια. Η λανθασμένη αντίληψη ότι η ευαισθησία στη γλουτένη δεν είναι «πραγματική» κατάσταση έχει απορριφθεί από έναν αριθμό παγκοσμίου φήμης ερευνητών. Αυτό που έχουν και οι δύο συνθήκες είναι η ανάγκη αφαίρεσης όλης της γλουτένης από τη διατροφή κάποιου.