Τι γίνεται στο σεξ

  • Μετά την υστερεκτομή, οι υπόλοιπες περιοχές της αναπαραγωγικής σας οδού διαχωρίζονται από την κοιλιακή κοιλότητα. Εξαιτίας αυτού, το σπέρμα δεν έχει πουθενά. Τελικά αποβάλλεται από το σώμα σας μαζί με τις φυσιολογικές κολπικές εκκρίσεις σας.
  • Μπορεί να έχετε ακόμη περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το σεξ μετά από μια υστερεκτομή. Συνεχίστε να διαβάζετε καθώς συζητάμε για αυτό το θέμα και περισσότερα παρακάτω.

Μπορεί να υπάρξει οργασμός μετά

  • Είναι ακόμα πιθανό να έχετε οργασμό μετά από υστερεκτομή. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν αύξηση της δύναμης ή της συχνότητας του οργασμού.
  • Πολλές από τις καταστάσεις για τις οποίες πραγματοποιείται υστερεκτομή σχετίζονται επίσης με συμπτώματα όπως οδυνηρό σεξ ή αιμορραγία μετά το σεξ . Εξαιτίας αυτού, η σεξουαλική εμπειρία μπορεί να βελτιωθεί για πολλές γυναίκες μετά από χειρουργική επέμβαση.
  • Ορισμένες γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν μείωση του οργασμού . Οι μελέτες δεν είναι σαφείς για το γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, αλλά φαίνεται ότι οι επιπτώσεις της υστερεκτομής στην αίσθηση μπορεί να εξαρτάται σχετικά με την προτιμώμενη περιοχή σεξουαλικής διέγερσης μιας γυναίκας.
  • οι γυναίκες για τις οποίες οι συστολές της μήτρας είναι μια σημαντική πτυχή του οργασμού μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μείωση της σεξουαλικής αίσθησης. Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες που βιώνουν οργασμό κυρίως λόγω διέγερσης της κλειτορίδας ενδέχεται να μην παρατηρήσουν κάποια αλλαγή.