Σεξουαλική Υγεία

Χαμηλή λίμπιντος Άνδρες : Αίτια που συμβαίνει

Χαμηλή λίμπιντος Άνδρες : Αίτια που συμβαίνει

Χαμηλή λίμπιντος Άνδρες : Η χαμηλή λίμπιντο περιγράφει μειωμένο ενδιαφέρον για σεξουαλική δραστηριότητα.

Είναι σύνηθες να χάνετε ενδιαφέρον για σεξ από καιρό σε καιρό και τα επίπεδα λίμπιντο ποικίλλουν ανάλογα με τη ζωή. Είναι επίσης φυσιολογικό το ενδιαφέρον σας να μην ταιριάζει μερικές φορές με το σύντροφό σας. Ωστόσο, η χαμηλή λίμπιντο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους ανθρώπους. Μπορεί μερικές φορές να είναι ένας δείκτης μιας υποκείμενης κατάστασης υγείας.

Χαμηλή τεστοστερόνη

 • Η τεστοστερόνη είναι μια σημαντική ανδρική ορμόνη. Στους άνδρες, παράγεται κυρίως στους όρχεις .
 • Η τεστοστερόνη είναι υπεύθυνη για την οικοδόμηση μυών και οστικής μάζας και για την τόνωση της παραγωγής σπέρματος . Τα επίπεδα τεστοστερόνης σας επηρεάζουν επίσης τη σεξουαλική σας ορμή .
 • Τα φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης θα ποικίλουν. Ωστόσο, οι ενήλικες άνδρες θεωρείται ότι έχουν χαμηλή τεστοστερόνη ή χαμηλό Τ, όταν τα επίπεδα τους πέφτουν κάτω από 300 νανογραμμάρια ανά δεκαδικό (ng / dL) , σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας (AUA).
 • Όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης σας μειώνονται, η επιθυμία σας για σεξ επίσης μειώνεται.
 • Η μείωση της τεστοστερόνης είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Ωστόσο, μια δραστική μείωση της τεστοστερόνης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη λίμπιντο.
 • Συζητήστε με το γιατρό σας εάν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για εσάς. Μπορεί να είστε σε θέση να πάρετε συμπληρώματα ή γέλες για να αυξήσετε τα επίπεδα τεστοστερόνης σας.
 • Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (RLS) είναι η ανεξέλεγκτη ώθηση να κινούνται τα πόδια σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες με RLS διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας (ΕΔ) από αυτούς που δεν έχουν RLS. Η ΣΔ εμφανίζεται όταν ένας άντρας δεν μπορεί να έχει ή να διατηρήσει στύση.
 • Στη μελέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν περιστατικά RLS τουλάχιστον πέντε φορές το μήνα είχαν περίπου 50% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ΕΔ από τους άνδρες χωρίς RLS.
 • Επίσης, οι άνδρες που είχαν συχνότερα επεισόδια RLS είχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν ανίκανοι .

Κατάθλιψη
 • Η κατάθλιψη αλλάζει όλα τα μέρη της ζωής ενός ατόμου. Τα άτομα με κατάθλιψη βιώνουν μειωμένη ή πλήρη έλλειψη ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε βρήκαν ευχάριστες, συμπεριλαμβανομένου του σεξ .
 • Η χαμηλή λίμπιντο είναι επίσης μια παρενέργεια ορισμένων αντικαταθλιπτικών, όπως:
 • αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης-νορεπινεφρίνης (SNRIs) , όπως ντουλοξετίνη (Cymbalta)
 • εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) , όπως η φλουοξετίνη (Prozac) και η σερτραλίνη (Zoloft)

Ακολουθεί βίντεο για την λίμπιντο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψυχική υγεία : Βασικοί τύποι και θεραπεία

Σκλήρυνση κατά πλάκας : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής στους ασθενείς

ΟΑΕΔ Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας : Παράταση των αιτήσεων για την καταβολή αποζημίωσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να φροντίσετε την σεξουαλική σας υγεία;

Σεξουαλική υγιεινή: Η προτεραιότητα της σεξουαλικής σας υγείας μέσω υπεύθυνων και τεκμηριωμένων επιλογών όχι μόνο σας προστατεύει από πιθανούς κινδύνους, αλλά βελτιώνει επίσης τη συνολική ποιότητα ζωής και τις σχέσεις σας.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας από απόσταση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Δίνοντας προτεραιότητα στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τις κοινές εμπειρίες, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη στη σχέση σας, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.

Μύθοι για το σεξ που πρέπει να εγκαταλείψουμε

Μύθοι σεξ: Υπάρχουν ορισμένοι μύθοι και παρανοήσεις σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα που συνεχίζουν να υπάρχουν, παρόλο που είναι επιζήμιες για την υγεία και την ευχαρίστησή μας.

Γιατί να δοκιμάσετε τη yoga με τον σύντροφό σας;

Yoga σεξ: Οι στάσεις του σεξ γιόγκα μπορούν να σας βοηθήσουν να τεντωθείτε και να βελτιώσετε τη σύνδεση με τον σύντροφό σας, για μια ικανοποιητική νύχτα ευχαρίστησης τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα.