Σεξουαλική Υγεία

Τρανς: Γιατί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο;

Τρανς: Γιατί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο;

Τρανς: Τα άτομα που βιώνουν δυσφορία φύλου μπορεί να αισθάνονται ότι το φυσικό τους σώμα δεν ταιριάζει με την εσωτερική τους αίσθηση για το ποιοι είναι ή ότι δεν επιθυμούν την ταυτότητα φύλου που τους δόθηκε κατά τη γέννηση.

Η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της δυσφορίας του φύλου, η οποία αναφέρεται στο άγχος του να είσαι σε ένα σώμα που δεν αισθάνεται σαν δικό του, σύμφωνα με το Diagnostic and Statistical Manual, Fifth Edition, το οποίο παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες για την ψυχική συνθήκες υγείας. Τα άτομα που βιώνουν δυσφορία φύλου μπορεί να αισθάνονται ότι το φυσικό τους σώμα δεν ταιριάζει με την εσωτερική τους αίσθηση για το ποιοι είναι ή ότι δεν επιθυμούν την ταυτότητα φύλου που συνήθως σχετίζεται με το φύλο που τους έχει ανατεθεί κατά τη γέννηση.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει στενοχώρια, κατάθλιψη και άγχος, σύμφωνα με ειδικούς γιατρούς. Ωστόσο, το να είσαι τρανς δεν είναι ψυχική ασθένεια. «Δεν υπάρχει εξέταση αίματος, ούτε μαγνητική τομογραφία που μπορούμε να κάνουμε για να προσδιορίσουμε ποιος… αντιμετωπίζει τη δυσφορία», είπε ο Δρ. Andrew Goodman, ιατρικός διευθυντής του Callen-Lorde, ενός κοινοτικού κέντρου υγείας στο Μανχάταν που ειδικεύεται στην LGBTQ υγειονομική περίθαλψη. «Πρέπει να ακούμε τους ανθρώπους και να τους εμπιστευόμαστε και αυτά που μας λένε».

Μια εθνική έρευνα το 2015 από το Εθνικό Κέντρο για την Ισότητα των Τρανς ανέφερε ότι από τους περισσότερους από 27.000 τρανς Αμερικανούς που απάντησαν, το 38% από αυτούς γνώριζε ότι ήταν τρανς πριν από την ηλικία των 5 ετών και το 60% γνώριζε ότι ήταν τρανς πριν από τα 10.

Είναι η διαφορετικότητα των φύλων μια νέα έννοια;

Όχι. Υπάρχει τεκμηρίωση ατόμων διαφορετικών φύλων σε ένα ευρύ φάσμα πολιτισμών σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της ιστορίας, που χρονολογείται από αιώνες. Η ιατρική θεραπεία για τη δυσφορία του φύλου, όπως είναι γνωστή σήμερα, εισήχθη στις αρχές έως τα μέσα του 1900 στη Γερμανία. Η σύγχρονη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο βασίζεται σε «δεκαετίες κλινικής εμπειρίας και έρευνας και, ως εκ τούτου, δεν θεωρούνται πειραματικές, καλλυντικές ή για λόγους ευκολίας», σύμφωνα με τα πρότυπα περίθαλψης της Παγκόσμιας Επαγγελματικής Ένωσης για την Υγεία των Τρανς.

Τι είναι η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο;

Η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο είναι η υποστήριξη της ταυτότητας κάποιου, είπε ο Δρ Γκούντμαν. Βοηθά στην ευθυγράμμιση της φυσικής τους εμφάνισης με την ταυτότητα φύλου τους και μπορεί να περιλαμβάνει αναστολείς της εφηβείας, ορμονικά φάρμακα και χειρουργική επέμβαση. Τα τρανς άτομα συχνά μεταβαίνουν κοινωνικά – αλλάζοντας το όνομα και τις αντωνυμίες τους ή ντυμένοι διαφορετικά – πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αυτοπροσδιοριζόμενα μέτρα αναφοράς φύλου αποδίδουν καλά στη μελέτη της συμπεριφοράς των φοιτητών κολεγίου κατά την κατανάλωση αλκοόλ

Ξεπερνώντας τα ταμπού για τη διασφάλιση της σεξουαλικής υγείας των γυναικών

Η δυσφορία φύλου στους νέους αυξάνεται - το ίδιο και οι διαφωνίες των επαγγελματιών

Η δοξυκυκλίνη δεν προλαμβάνει τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μεταξύ των ομοφυλόφιλων γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.