Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Το πορνό μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την οικειότητα στην σχέση;

Το πορνό μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την οικειότητα στην σχέση;

Το πορνό μπορεί να είναι ένα εργαλείο για το άνοιγμα των σεξουαλικών συνομιλιών και τη δημιουργία μεγαλύτερης οικειότητας.

Αν πιστεύατε ότι το να πιάσετε τον σύντροφό σας να παρακολουθεί πορνογραφία σήμαινε ότι η σχέση σας ήταν καταδικασμένη, οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να είναι θετικό. Υπάρχει πλέον επίσημα ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι όσον αφορά την πορνογραφία. Γιατί οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι μπορεί είτε να δημιουργήσει είτε να διαλύσει μια σχέση. Εμπειρογνώμονες από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στον Καναδά ξεκίνησαν να βρουν πώς το να κρατάς μυστικές τις συνήθειές σου στο πορνό μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας – και οι απαντήσεις μπορεί να σας εκπλήξουν.

Αφού στρατολόγησαν 217 ζευγάρια και τους ζήτησαν να κρατούν ένα καθημερινό ημερολόγιο για ένα χρόνο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έβλεπαν πορνό μόνοι τους και το έκρυβαν από τον σύντροφό τους – που ήταν περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες – έτειναν να βιώνουν χαμηλότερη καθημερινή ικανοποίηση από τη σχέση και οικειότητα. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, όταν οι άνθρωποι άνοιξαν στο σημαντικό τους άλλο για το τι έκαναν όταν ήταν μόνοι τους, συνδέθηκε με αυξημένη οικειότητα την ίδια περίοδο.

Γιατί οι άνθρωποι λένε ψέματα, καταρχάς;

Ας το ξεσυσκευάσουμε από την αρχή και ας μιλήσουμε για το γιατί οι άνθρωποι κρατούν ιδιωτική τη χρήση πορνό. «Είναι εξαιτίας όλων αυτών των απαρχαιωμένων απόψεων για τον αυνανισμό και την ευχαρίστηση που έχουμε δημιουργήσει σε αυτή τη συντηρητική κοινωνία που δυσκολεύουν το να μιλάμε ανοιχτά για το σεξ χωρίς κρίση, φόβο ή ντροπή», λέει στο Body+ η Alice Child, σωματική σεξολόγος και σύμβουλος σεξ. Ψυχή.

«Ως αποτέλεσμα αυτού, νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια σχέση όπου μπορούν να είναι ανοιχτοί σχετικά με τις πρακτικές ευχαρίστησης του εαυτού τους, και έτσι είναι πιο εύκολο να λένε ψέματα για αυτούς ή να τους κρύβουν, αλλά στην πραγματικότητα αυτό πιθανότατα προκαλεί περισσότερες ανασφάλειες από ό,τι αν ήταν απλώς εκ των προτέρων σχετικά με αυτές».

Πέρα από τα αισθήματα αμηχανίας, ντροπής ή μη γνώσης του πώς μπορεί να αντιδράσει ο σύντροφός σας στον χρόνο προβολής σας, υπάρχουν επίσης πολλές παρεξηγήσεις όσον αφορά το πορνό που μπορεί να προκαλέσει τους ανθρώπους να λένε ψέματα για τις συνήθειές τους. «Πολλοί άνθρωποι που μου μιλούν λένε πράγματα όπως «το πορνό είναι μόνο ένα βήμα πριν την απάτη» ή «ο σύντροφός μου πρέπει να αυνανίζεται γιατί δεν καλύπτω τις ανάγκες του ή είμαι κακός στο κρεβάτι», λέει ο Τσάιλντ.

Ο αυνανισμός είναι ένα υγιές μέρος κάθε σχέσης

Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Ο χρόνος μόνος είναι σημαντικός και θα πρέπει όλοι να του δίνουμε προτεραιότητα, αλλά σύμφωνα με τον Child πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι σεξουαλικές ανάγκες του συντρόφου τους πρέπει να ικανοποιούνται μόνο από αυτούς. Κι όμως εδώ είναι το θέμα. Η ευχαρίστηση του εαυτού και το σεξ καλύπτουν πολύ διαφορετικές ανάγκες.

«Μπορείτε να έχετε την πιο εκπληκτική, διερευνητική και ικανοποιημένη σεξουαλική ζωή με τον σύντροφό σας, αλλά μπορεί να μην σας προσφέρει απαραίτητα την ίδια σύνδεση με το σώμα σας, αυτή την ανάγκη για γρήγορη απελευθέρωση, την ανακούφιση από το άγχος που διευκολύνει τον ύπνο ή την αυτοφροντίδα που παίρνουν πολλοί άνθρωποι από τον αυνανισμό», λέει ο Τσάιλντ.

«Ο αυνανισμός είναι επίσης όπου μαθαίνεις περισσότερα για το σώμα σου. Μπορείτε να αφήσετε τις φαντασιώσεις και το μυαλό σας να περιπλανηθεί, να πάρετε νέες ιδέες και να συνδεθείτε με τον δικό σας ερωτισμό χωρίς να ανησυχείτε για τις ανάγκες ή την ευχαρίστηση κάποιου άλλου επίσης». Ωστόσο, ο χορός από το ένα χέρι δεν μπορεί να σου δώσει τα πάντα. «Ο αυνανισμός προκαλεί φαγούρα, αλλά δεν σου δίνει τη φυσική επαφή, την οικειότητα, τη σύνδεση και άλλες ανάγκες που ίσως λαχταράς», λέει ο Τσάιλντ. «Έτσι είναι πολύ υγιές να μπορείς να κάνεις και τα δύο, ακόμα κι αν είσαι ικανοποιημένος με τον σύντροφό σου».

Το πορνό ως το κλειδί για μεγαλύτερη οικειότητα

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να σκεφτείς το πορνό είναι ως «ένα ακόμη ερωτικό εργαλείο» – μαζί με δονητές, βρώμικες συζητήσεις και ακόμη και οπτική επαφή – που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει διέγερση. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα εργαλείο για το άνοιγμα των σεξουαλικών συνομιλιών και τη δημιουργία μεγαλύτερης οικειότητας.

«Το πορνό μπορεί να έχει έναν πραγματικά υγιή και διερευνητικό αντίκτυπο τόσο στο ατομικό όσο και στο ζεύγος σεξ», εξηγεί η σεξουαλική σύμβουλος. «Η διαφορά είναι η νοοτροπία σας και το αν είναι ή όχι υγιές για εσάς και το ιδιαίτερο στυλ του ερωτισμού σας». Φανταστείτε το λοιπόν, γιατί το πορνό μπορεί να είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να πάρετε μερικές νέες ιδέες και να εξερευνήσετε τις βαθύτερες επιθυμίες σας.

“Εάν έχετε μια συγκεκριμένη φαντασία και δεν είστε σίγουροι πώς να το διατυπώσετε στον σύντροφό σας, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο να μοιραστείτε ένα βίντεο που σας ενεργοποιεί ως προτροπή συνομιλίας”, λέει ο Child, προσθέτοντας ότι τα ζευγάρια που μπορούν να μιλήσουν συχνά και ανοιχτά σχετικά με το σεξ έχουν γενικά μια πιο ικανοποιητική και πιο τακτική σεξουαλική ζωή επίσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η τεχνολογία θα αλλάξει τον τρόπο που θα κάνουμε σεξ στο μέλλον;

Γιατί οι γυναίκες προτιμούν το ηχητικό πορνό αντί για το οπτικό πορνό

Πάνω από το 57% των Ινδών βασίζονται στην πορνογραφία για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Ηχητικό πορνό: Τελειοποιήστε την αυτόνομη αισθητηριακή απόκριση του μεσημβρινού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

HIV: Οι Αμερικανοί που νοσούν ζουν περισσότερο, αλλά οι κρατικές δαπάνες δεν συμβαδίζουν

HIV: Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «διπλό στίγμα» της ηλικίας και της προκατάληψης κατά του HIV. Έχουν επίσης υψηλά ποσοστά άγχους, κατάθλιψης και διαταραχών χρήσης ουσιών.

Close Icon