Σεξουαλική Υγεία

Ταντρικό σεξ: Μάθε τα πάντα για την ταντρική απόλαυση στο κρεβάτι

Ταντρικό σεξ: Μάθε τα πάντα για την ταντρική απόλαυση στο κρεβάτι

Ταντρικό σεξ: Η έννοια του ταντρικού σεξ προήλθε από τον αρχαίο Ινδουισμό και τις ιδέες γύρω από την τάντρα. Η Τάντρα πηγάζει από θρησκευτικά κείμενα που εστιάζουν στον πνευματισμό.Αφιερώνοντας χρόνο για να γνωρίσετε το σώμα του συντρόφου σας, μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την εμπειρία ικανοποιητική και για τα δύο άτομα.

Η έννοια του ταντρικού σεξ προήλθε από τον αρχαίο Ινδουισμό και τις ιδέες γύρω από την τάντρα. Η Τάντρα πηγάζει από θρησκευτικά κείμενα που εστιάζουν στον πνευματισμό. Το ταντρικό σεξ είναι μια αργή, διαλογιστική μορφή σεξ όπου ο τελικός στόχος δεν είναι ο οργασμός αλλά η απόλαυση του σεξουαλικού ταξιδιού και των αισθήσεων του σώματος. Στόχος του είναι να μετακινήσει τη σεξουαλική ενέργεια σε όλο το σώμα για θεραπεία, μεταμόρφωση και φώτιση. Οι υποστηρικτές του ταντρικού σεξ πιστεύουν ότι οι τεχνικές ταντρικής μπορεί να βοηθήσουν στην επίλυση σεξουαλικών επιπλοκών όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση, η στυτική δυσλειτουργία ή η ανοργασμία.

Γνωρίζοντας το σώμα κάποιου

Το ταντρικό σεξ ενθαρρύνει τους ανθρώπους να γνωρίσουν το σώμα τους και να συντονιστούν μαζί τους. Κατανοώντας την επιθυμία του σώματός του, μπορεί κανείς να το ενσωματώσει κατά τη διάρκεια του σεξ με έναν σύντροφο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και πιο έντονους οργασμούς. Για να καταλάβει κανείς τι θέλει το σώμα κάποιου, μπορεί να είναι χρήσιμο να ασχοληθεί με την ταντρική αυτοαγάπη ή τον αυνανισμό. Εάν ένα άτομο διαπιστώσει ότι έχει συναισθηματικά εμπόδια γύρω από το άγγιγμα του εαυτού του, θα πρέπει να είναι ευγενικό με τον εαυτό του καθώς διερευνά τι τον εμποδίζει να γνωρίσει το σώμα του πιο στενά. Όσο περισσότερα γνωρίζει ένα άτομο για το σώμα του και τις ζώνες ευχαρίστησης, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει μια ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία. Εάν κάποιος δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με τον αυνανισμό και έχει σύντροφο, ωστόσο, μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα να μάθει για το σώμα του μέσω του σεξ.

Γνωρίζοντας το σώμα του συντρόφου

Το ταντρικό σεξ έχει να κάνει με το να τιμάς το σώμα σου και το σώμα του συντρόφου σου. Αφιερώνοντας χρόνο για να γνωρίσετε το σώμα του συντρόφου σας, μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την εμπειρία ικανοποιητική και για τα δύο άτομα. Ένα άτομο μπορεί να σκεφτεί να κάνει στον σύντροφό του ένα αργό μασάζ σε όλο το σώμα για να μάθει για το σώμα του και να βοηθήσει να αφυπνίσει τη σεξουαλική του ενέργεια. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει ένα άτομο να εναρμονιστεί με τις επιθυμίες του συντρόφου του. Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα, εάν σε οποιοδήποτε σημείο ένα άτομο ή ο σύντροφός του αισθάνονται άβολα, η δραστηριότητα θα πρέπει να σταματήσει.

Πως να προετοιμαστείς

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένα άτομο ή ένα ζευγάρι για να προετοιμαστεί για το ταντρικό σεξ. Για παράδειγμα, μπορούν: 

  • Όσο περισσότερες γνώσεις έχει κάποιος για το θέμα του ταντρικού σεξ, τόσο πιο πιθανό είναι να αισθάνεται έτοιμος.
  • Αφιερώστε χρόνο: Το ταντρικό σεξ είναι να κινείσαι αργά και να νιώθεις τη στιγμή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να διαρκέσει μία ώρα ή περισσότερο. Επομένως, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ασχοληθείτε πλήρως και να απολαύσετε την εμπειρία.

  • Προετοιμάστε το μυαλό: Η εστίαση στη στιγμή μπορεί να είναι δύσκολη εάν ένα άτομο βιώνει άγχος ή έχει πολλά πράγματα στο μυαλό του. Ο διαλογισμός πριν από το ταντρικό σεξ μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη μιας ξεκάθαρης νοοτροπίας.
  • Βρείτε ένα καλό μέρος: Το περιβάλλον παίζει βασικό ρόλο στο ταντρικό σεξ. Στην ιδανική περίπτωση, θα πραγματοποιηθεί σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον με μια άνετη θερμοκρασία. Ένα άτομο μπορεί να θέλει να χαμηλώσει τα φώτα, να ανάψει ένα αρωματικό κερί ή να βάλει χαλαρωτική μουσική.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καυτές συζητήσεις για να ανάψετε τον σύντροφό σας

3 οφέλη των ερωτικών ταινιών στη ζωή μας

Τα άτομα που βιώνουν σεξουαλικό εξαναγκασμό μπορεί να αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κάνουν σεξ

Είναι το σεξ ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς ο όρος queer συνδέεται με την σεξουαλικότητα;

LGBTQ+: Το «queer» έχει μετατραπεί από υποτιμητικός όρος σε ισχυρό και περιεκτικό αυτοπροσδιορισμό. Η εξέλιξή του αντανακλά τις μεταβαλλόμενες στάσεις της κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα στη σεξουαλικότητα και το φύλο.

Η παρατεταμένη χρήση φορητού υπολογιστή προκαλεί υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα laptop: Τα θέματα υπογονιμότητας δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες, τα αντιμετωπίζουν και οι άνδρες. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γίνονται τακτικοί έλεγχοι, ειδικά αν ένα ζευγάρι προσπαθεί να συλλάβει και δεν τα καταφέρνει. 

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Τι θα περάσει το σώμα σου μετά από γέννηση διδύμων;

Εγκυμοσύνη δίδυμα: Η αύξηση βάρους είναι συνήθως υψηλότερη με τα δίδυμα, καθώς το σώμα χρειάζεται να φιλοξενήσει την ανάπτυξη δύο εμβρύων. Αυτό το αυξημένο βάρος μπορεί να συμβάλει στην κόπωση και σε πιθανές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης κύησης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς μπορεί να είναι οι σεξουαλικές σας σχέσεις μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Η σεξουαλική υγεία μετά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την προσαρμογή στις σωματικές αλλαγές, τη διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας και την προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας.