Σεξουαλική Υγεία

Ταϊλάνδη: Κάνει ένα βήμα προς τον γάμο ομοφύλων με ψηφοφορία στο κοινοβούλιο

Ταϊλάνδη: Κάνει ένα βήμα προς τον γάμο ομοφύλων με ψηφοφορία στο κοινοβούλιο

«Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη, είναι ένα καλό σημάδι στον μήνα υπερηφάνειας ότι υπάρχουν βουλευτές που θέλουν ισότητα και ψηφίζουν υπέρ των νομοσχεδίων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ακτιβίστρια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ  LGBTQ Nada Chaiyajit. «Αλλά υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας».

Ταϊλάνδη: Η Ταϊλάνδη κάνει ένα βήμα προς τον γάμο ομοφύλων με ψηφοφορία στο κοινοβούλιο Ακτιβιστές και βουλευτές πανηγυρίζουν αφότου οι βουλευτές της Ταϊλάνδης έδωσαν την αρχική έγκριση για τη νομιμοποίηση των ενώσεων ομοφύλων

Η Ταϊλάνδη έκανε ένα βήμα προς την ισότητα του γάμου την Τετάρτη, καθώς οι νομοθέτες έδωσαν την αρχική έγκριση για τη νομιμοποίηση των ενώσεων ομοφύλων, προκαλώντας πανηγυρισμούς έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου.

Είναι ένα σημαντικό ορόσημο σε μια χώρα με βουδιστική πλειοψηφία, με μια ιδιαίτερα ορατή κοινότητα LOATKI (LGBTQ), αλλά τα μέλη της οποίας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλα εμπόδια και διακρίσεις.

Η Κάτω Βουλή ενέκρινε δύο νομοσχέδια που θα επέτρεπαν τους γάμους ομοφυλόφιλων και επίσης δύο άλλα που θα επέτρεπαν τη σύμπραξη συμβίωσης.

Μια επιτροπή βουλευτών θα εξετάσει τώρα λεπτομερώς τα νομοσχέδια και θα τα ενοποιήσει σε δύο προτάσεις, για να δώσει στους βουλευτές τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της υποστήριξης των συμπράξεων και του πλήρους γάμου ομοφύλων.

Η νομοθεσία πρέπει να ξεπεράσει πολλά άλλα εμπόδια πριν γίνει νόμος, αλλά μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης μια μικρή αλλά ενθουσιώδης ομάδα ακτιβιστών πανηγύρισε θορυβωδώς έξω από το κοινοβούλιο, κλαίγοντας, αγκαλιάζοντας και κυματίζοντας σημαίες με ουράνιο τόξο.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη, είναι ένα καλό σημάδι στον μήνα υπερηφάνειας ότι υπάρχουν βουλευτές που θέλουν ισότητα και ψηφίζουν υπέρ των νομοσχεδίων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ακτιβίστρια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ  LGBTQ Nada Chaiyajit. «Αλλά υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας».

Τα αιτήματα για ισότητα γάμου ήταν ένα θέμα στην παρέλαση υπερηφάνειας της Μπανγκόκ νωρίτερα αυτόν τον μήνα – η πρώτη τέτοια της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, ακόμη και σε σχεδόν 16 χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το πρώτο μουσείο ΛΟΑΤΚΙ του Η.Β άνοιξε τις πόρτες του στο Λονδίνο την Πέμπτη, υποσχόμενο να μεταφέρει την ιστορία και τον πολιτισμό της κοινότητας σε ένα ευρύτερο κοινό

Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζει κύμα επιθέσεων, είπαν ηγέτες και ακτιβιστές από περισσότερες από 100 χώρες που συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι εξέδωσε το πρώτο αμερικάνικο διαβατήριο με τον χαρακτηρισμό X για το φύλο

Η τελευταία ημέρα του Μαρτίου σηματοδοτεί την «Ημέρα ορατότητας των τρανσέξουαλ»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.