Σεξουαλική Υγεία

Κοινοβούλιο Ινδονησία: Ψηφίζει το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τη σεξουαλική βία

Κοινοβούλιο Ινδονησία: Ψηφίζει το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τη σεξουαλική βία

Η Εθνική Επιτροπή για τη Βία κατά των Γυναικών (Komnas Perempuan) ανέφερε 338.496 τέτοιες περιπτώσεις το 2021, αύξηση 50 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος. Οι ακτιβιστές χαιρέτησαν σε μεγάλο βαθμό τον νόμο ως ένα βήμα προς τα εμπρός για τη χώρα, αλλά είπαν ότι θα μπορούσε να ήταν πιο εκτεταμένος στα σεξουαλικά εγκλήματα που περιελάμβανε.

Κοινοβούλιο Ινδονησία: Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας ενέκρινε ένα πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τη σεξουαλική βία την Τρίτη, μια απόφαση ορόσημο που εγείρει ελπίδες δικαιοσύνης για τα θύματα αφού η χώρα κατέγραψε μια απότομη αύξηση στα αναφερόμενα κρούσματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι Ινδονήσιοι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών καταδικάζουν εδώ και χρόνια την έλλειψη διεξόδου για τα θύματα έμφυλης βίας και σεξουαλικής βίας να αναζητήσουν δικαιοσύνη σε μια χώρα όπου η κακοποίηση θεωρείται συχνά ιδιωτική υπόθεση και τα θύματα αποθαρρύνονται να υποβάλουν καταγγελία. Επευφημίες και χειροκροτήματα από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών ακούστηκαν όταν ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Πουάν Μαχαράνι ανακοίνωσε ότι η πλειοψηφία των βουλευτών υποστήριξε το νομοσχέδιο σε μια σύνοδο της ολομέλειας.

«Αυτός ο νόμος είναι μια πραγματική εκδήλωση των προσπαθειών της χώρας να αποτρέψει κάθε μορφή σεξουαλικής βίας και να φροντίσει, να προστατεύσει και να αποκαταστήσει τα θύματα καθώς και να επιβάλει δικαιοσύνη», είπε στην ολομέλεια ο Bintang Puspayoga, υπουργός ενδυνάμωσης των γυναικών και προστασίας των παιδιών.

Το νομοσχέδιο, το οποίο επιδιώκει να καταπολεμήσει τα σεξουαλικά εγκλήματα και να παρέχει ένα νομικό πλαίσιο για τα θύματα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων συζυγικού βιασμού, προτάθηκε πριν από μια δεκαετία και συντάχθηκε το 2016, αλλά παρουσίασε καθυστερήσεις. Ισλαμικές ομάδες είπαν ότι προωθούν την ασυδοσία και οι συντηρητικοί νομοθέτες ζήτησαν να ποινικοποιηθεί το εξωσυζυγικό σεξ και οι σχέσεις ΛΟΑΤΚΙ LGBT στη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο με μουσουλμανική πλειοψηφία.

Ο νόμος εστιάζει στον χειρισμό της σεξουαλικής βίας από την πρόληψη έως την ανάρρωση των θυμάτων, διατάσσοντας αποζημίωση για τα θύματα και επιτρέποντας σε οργανώσεις που εδρεύουν στην κοινότητα να παρέχουν συμβουλευτική.

Η σωματική σεξουαλική κακοποίηση εντός και εκτός γάμου επισύρει πλέον μέγιστη ποινή φυλάκισης 12 ετών και ο καταναγκαστικός γάμος – συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων που αφορούν παιδιά – επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης εννέα ετών.

Η μη συναινετική διανομή σεξουαλικού περιεχομένου τιμωρείται πλέον με μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο Πρόεδρος Joko Widodo κάλεσε τον Ιανουάριο το Κοινοβούλιο να επισπεύσει την ψήφιση του νομοσχεδίου μετά από φραγμούς χρόνων και μετά από μια υπόθεση υψηλού προφίλ που πυροδότησε οργή πέρυσι, ενός ισλαμικού οικοτροφείου στο οποίο βιάστηκαν 13 μαθητές του.

Η εντολή του Widodo προς την κυβέρνησή του ήρθε καθώς η χώρα είδε μια απότομη αύξηση των περιστατικών βίας κατά των γυναικών με βάση το φύλο μετά την έναρξη της πανδημίας.

Η Εθνική Επιτροπή για τη Βία κατά των Γυναικών (Komnas Perempuan) ανέφερε 338.496 τέτοιες περιπτώσεις το 2021, αύξηση 50 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος. Οι ακτιβιστές χαιρέτησαν σε μεγάλο βαθμό τον νόμο ως ένα βήμα προς τα εμπρός για τη χώρα, αλλά είπαν ότι θα μπορούσε να ήταν πιο εκτεταμένος στα σεξουαλικά εγκλήματα που περιελάμβανε.

Το κείμενο δεν περιλαμβάνει άρθρα για βιασμό και αναγκαστική άμβλωση.

Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι και τα δύο αυτά εγκλήματα είχαν ρυθμιστεί στον υγειονομικό νόμο της χώρας και θα συμπεριληφθούν σε μεταγενέστερη νομοθεσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Περίεργο σέξ…ακραίοι νόμοι !

“Όχι” στα πιστοποιητικά παρθενίας λέει το Βέλγιο

Τα άτομα που βιώνουν σεξουαλικό εξαναγκασμό μπορεί να αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κάνουν σεξ

Ανησυχίες για το πώς θα προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι πρόσφυγες από διακινητες ανθρώπων ή από το να γίνουν θύματα άλλων μορφών εκμετάλλευσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.