Σεξουαλική Υγεία

Σχέσεις Απιστία: Πολλά τα είδη αυτού του φαινομένου

Σχέσεις Απιστία: Πολλά τα είδη αυτού του φαινομένου

Ωστόσο, εκείνο το χαρακτηριστικό που μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρό για απιστία είναι οι κινήσεις, οι συνομιλίες και οι αντιδράσεις που γίνονται κρυφά και μπορεί να οδηγήσουν και σε σωματική απιστία.

Αυτοί είναι οι πέντε τύποι απιστίας

Υπάρχουν διαφορετικά είδη απιστίας. Από τη στιγμή που παραβιάζεται η εμπιστοσύνη του συντρόφου, αρχίζει να υπερισχύει ένα είδος εξαπάτησης. Το απλό φλερτ, οι συζητήσεις και οι επαφές οι οποίες είναι γεμάτες με φλερτ ή ακόμη και σεξουαλική ένταση, σημαίνει απιστία.

Συγκεκριμένα οι πέντε τύποι απιστίας είναι:

Η σωματική απιστία

Αν και είναι αυτονόητο, πολλοί είναι οι άνθρωποι που θεωρούν ότι δεν πειράζει αν κάνουν σεξ με κάποιον πέρα από τον σύντροφό τους. Πιστεύουν ότι η σωματική έλξη δεν έχει να κάνει με την αγάπη και τα συναισθήματα, γι’ αυτό και δεν θεωρείται απιστία.

Ο Jo Barnett, σύμβουλος σχέσεων, λέει στον Independent, πως το αν η σωματική συνεύρεση με κάποιον άλλο ενώ βρισκόμαστε σε σχέση θεωρηθεί απιστία εξαρτάται από τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τον σύντροφό μας, αφού κάποια ζευγάρια περνούν καλύτερα σε μια ανοιχτή σχέση.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να φαντασιώνεσαι κάποιον που θεωρείς ελκυστικό είτε βρίσκεσαι είτε όχι σε σχέση. Ωστόσο, το να τον ονειρεύεσαι όλη την ημέρα και να φτάνεις σε σημείο να λες ψέματα στον σύντροφό σου, είναι λιγάκι επικίνδυνο για τη σχέση σου.

Αν για παράδειγμα, πηγαίνεις συνέχεια στο ίδιο καφέ, στο οποίο τον καφέ φτιάχνει ένας barista που θεωρείς όμορφο, γνωρίζεις το πρόγραμμα εργασίας του και λες ψέματα στον σύντροφό σου για το πού βρίσκεσαι, κάποιο πρόβλημα θα υπάρξει, δεν συμφωνείς;

Τα συναισθήματα αγάπης για κάποιον άλλο

Ή αλλιώς συναισθηματική απιστία. Οι γραμμές εδώ είναι πολύ θολές. Δεν είναι κακό να αγαπάς και να τρέφεις θετικά συναισθήματα για κάποιον άλλο, ενώ είσαι σε σχέση. Ούτε να έχεις φίλους με τους οποίους νιώθεις πολύ κοντά.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν ξεκινούν και τα μυστικά. Αν συναντάς αυτόν τον φίλο κρυφά από τον σύντροφό σου, τότε μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει.

Τα κρυφά έξοδα

Το να κρύβεις το πόσα ξοδεύεις από τον σύντροφό σου, τη στιγμή μάλιστα, που έχετε κοινό ταμείο θεωρείται απιστία, σύμφωνα με τους ειδικούς. Συνήθως, το θέμα προκύπτει όταν τα έξοδά σου επηρεάζουν και τον άλλο, καθώς και τον κοινό σας προϋπολογισμό.

Η διπλή ζωή στα social media

To είδος αυτό της απιστίας γίνεται όλο και πιο συχνό τελευταία. Το πρώτο χαρακτηριστικό της, οι αντιδράσεις και το stalking στα προφίλ των πρώην. Το δεύτερο χαρακτηριστικό έγκειται στο γεγονός ότι περνάς περισσότερο χρόνο στο κινητό από ό,τι με τον σύντροφό σου.

Ωστόσο, εκείνο το χαρακτηριστικό που μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρό για απιστία είναι οι κινήσεις, οι συνομιλίες και οι αντιδράσεις που γίνονται κρυφά και μπορεί να οδηγήσουν και σε σωματική απιστία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Έρευνα αποκαλύπτει ποιοι συγχωρούν πιο εύκολα την απιστία

Είναι αναπόφευκτη η σεξουαλική πλήξη;

Συναισθηματική απιστία και αίτια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.

Συμβουλές για απολαυστική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.