Σεξουαλική Υγεία

Στυτική δυσλειτουργία: Καταστάσεις υγείας που μπορούν να οδηγήσουν σε στυτική δυσλειτουργία

Στυτική δυσλειτουργία: Καταστάσεις υγείας που μπορούν να οδηγήσουν σε στυτική δυσλειτουργία

Στυτική δυσλειτουργία: Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) δεν είναι μόνο μια φυσική κατάσταση, αλλά έχει επίσης συναισθηματικό αντίκτυπο καθώς περιορίζει τη σεξουαλική απόδοση. 

Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) δεν είναι μόνο μια φυσική κατάσταση, αλλά έχει επίσης συναισθηματικό αντίκτυπο καθώς περιορίζει τη σεξουαλική απόδοση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ΣΔ εμφανίζεται με την ηλικία και τον χρόνο ενώ μπορεί να οφείλεται και σε πρόβλημα υγείας. Δεν είναι όλες οι αιτίες της ΣΔ μπορεί να είναι αναστρέψιμες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με επιτυχία. Ακολουθούν μερικά προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ΣΔ και πώς να το αντιμετωπίσετε.

1. Διαβήτης

Αυτή η κατάσταση επηρεάζει σχεδόν κάθε άλλο ζωτικό όργανο και δεν γλυτώνει τη σεξουαλική ικανότητα του άνδρα. Στην πραγματικότητα, ο διαβήτης προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Μιλώντας για ΣΔ, ο διαβήτης επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία και την παροχή αίματος σε διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του πέους. Η έλλειψη παροχής αίματος καθιστά δύσκολο για το όργανο να αποκτήσει ή να διατηρήσει μια στύση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, το να διατηρείτε υπό έλεγχο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι απαραίτητο για να βοηθήσετε κάποιον να μειώσει τον κίνδυνο ΣΔ. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για ΣΔ.

2. Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία μπορεί να κάνει τη σεξουαλική σας ζωή να υποφέρει. Δεν αφορά μόνο τους σωματικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζετε λόγω του κοιλιακού λίπους και της κούρασης, αλλά η στένωση των αιμοφόρων αγγείων λόγω των εναποθέσεων λίπους σας θέτει σε κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος και επηρεάζει τις αρτηρίες του πέους, όπου η παροχή αίματος (και η κυκλοφορία) μειώνεται δραστικά. Με λίγα λόγια, περιορίζει τη στύση και μπορεί να οδηγήσει σε ΣΔ. Μελέτες υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνδρες που υποφέρουν από ΣΔ λόγω παχυσαρκίας μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση μέσα σε δύο χρόνια μετά από διορθωτικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και άσκηση. Γνωρίζετε άλλα πράγματα που μπορεί να σας κάνουν παχύσαρκους; Ο γάμος είναι ένα από αυτά!

3. Καρδιοπάθειες

Οι καρδιακές παθήσεις και η στυτική δυσλειτουργία είναι αλληλένδετες. Εάν η κυκλοφορία του αίματος διακυβεύεται λόγω ενός καρδιαγγειακού προβλήματος ή εάν έχετε στένωση των αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων λόγω εναποθέσεων λίπους ή πλάκας, σίγουρα θα υποβαθμίσει την απόδοσή σας στο κρεβάτι. Η έλλειψη κατάλληλης παροχής αίματος στο πέος θα κάνει το ΣΔ αναπόφευκτο. Ωστόσο, εάν πάσχετε από ΣΔ και όχι από καρδιαγγειακά νοσήματα, οι πιθανότητές σας να υποφέρετε από το ίδιο είναι επίσης υψηλές. Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι εάν το ΣΔ αρχίσει να σας ενοχλεί, μπορεί επίσης να πέσετε θύματα καρδιαγγειακών παθήσεων σε διάστημα δύο έως τριών ετών.

4. Υπέρταση

Οποιαδήποτε πάθηση που παρεμβαίνει στην κυκλοφορία του αίματος σας καθιστά ευάλωτους σε ΣΔ και η υπέρταση ή η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένα από αυτά. Επειδή η υπέρταση συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και περιορίζει την ομαλή ροή του αίματος, ειδικά στο πέος. Αντίθετα, το να πάσχει κανείς από ΣΔ μπορεί να κάνει κάποιον επιρρεπή στην υπέρταση. Αυτό δείχνει ότι η ΣΔ και η υπέρταση σχετίζονται επίσης στενά καθώς και οι δύο καταστάσεις προκύπτουν λόγω προβλημάτων στο αγγειακό σύστημα. Εκτός από το ΣΔ, η υπέρταση επηρεάζει επίσης τον εγκέφαλό σας.

5. Υψηλή χοληστερίνη

Αν πούμε ότι οι καρδιακές παθήσεις και η στυτική δυσλειτουργία είναι αλληλένδετες, αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα χοληστερόλης εμπίπτουν επίσης σε αυτό το φάσμα. Οι υψηλές εναποθέσεις χοληστερόλης στις αρτηρίες που προκαλούν πολλές καρδιαγγειακές παθήσεις μπορούν επίσης να επηρεάσουν την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

6. Νόσος Πάρκινσον

Το Πάρκινσον είναι μια νευροεκφυλιστική νόσος που επηρεάζει τις κινητικές κινήσεις και σε κάποιο βαθμό ακόμη και τις γνωστικές λειτουργίες. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως η ασθένεια του γέρου. Φυσικά, εάν κάποιος έχει αυτή την ασθένεια σε προχωρημένη ηλικία και χρειάζεται βοήθεια μόνο για να διαχειριστεί τις απλές καθημερινές δραστηριότητες, τότε η ΕΔ είναι λιγότερο από τις ανησυχίες του. Αλλά να θυμάστε ότι η στυτική δυσλειτουργία λόγω του Πάρκινσον είναι μια πιθανότητα. Ωστόσο, εάν κάποιος υποφέρει από ΣΔ νωρίς στη ζωή του, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως στάδιο προετοιμασίας για τη νόσο του Πάρκινσον στο μέλλον. Εκτός από την ηλικία, η κατάθλιψη μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για το Πάρκινσον.

7. Νόσος Peyronie

Η νόσος Peyronie είναι μια καλοήθης πάθηση που οδηγεί σε καμπυλότητα, παραμόρφωση ή βράχυνση του πέους σε στύση. Συχνά η ΣΔ είναι μια από τις καταστάσεις από τις οποίες υποφέρουν οι άνδρες με νόσο Peyronie.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μύθοι και αλήθειες για την πρωινή στύση

5 ασκήσεις σεξ που κάνουν τους άνδρες να διαρκούν περισσότερο

Πώς συνδέεται η σεξουαλική γονιμότητα με την γνωστική παρακμή;

Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε για να αποφύγετε τη στυτική δυσλειτουργία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.

Κατεψυγμένα έμβρυα: Νόμιμα παιδιά; Το τέλος της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη δυναμική για την υποστήριξη της χρήσης της εξωσωματικής γονιμοποίησης για την προσπάθεια δημιουργίας ζωής, ώστε να καταστεί αυτή η κατάσταση πολιτικά βιώσιμη.

Το κρέας δεν είναι για τους άνδρες όταν πρόκειται για τη στυτική λειτουργία

Loeb: Σίγουρα δεν είναι πολύ αργά, ακόμη κι αν έχετε ήδη διαγνωστεί με αυτές τις παθήσεις. Στο δικό μου ιατρείο, έχω δει αλλαγές σε ασθενείς. Στην πραγματικότητα, ένα από τα σενάρια που υπέβαλα για τους πίνακες lifestyle ιατρικής ήταν ένας ασθενής που υιοθέτησε μια πλήρη διατροφή, φυτική διατροφή και δεν χρησιμοποιεί πλέον Viagra. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να γίνει με την εντατική τροποποίηση του τρόπου ζωής.