Σεξουαλική Υγεία

ΣΜΝ : Τι είναι η γονόρροια και πώς μπορείτε να κολλήσετε;

ΣΜΝ : Τι είναι η γονόρροια και πώς μπορείτε να κολλήσετε;

ΣΜΝ : Η γονόρροια είναι μια πολύ συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, ειδικά για τους εφήβους και τα άτομα στα 20 τους.

Η γονόρροια είναι μια κοινή βακτηριακή λοίμωξη που θεραπεύεται εύκολα με αντιβιοτικά. Μεταδίδεται σεξουαλικά και οι περισσότεροι άνθρωποι με γονόρροια δεν έχουν συμπτώματα.

Ένα από τα πιο κοινά ΣΜΝ

Η γονόρροια είναι μια πολύ συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, ειδικά για τους εφήβους και τα άτομα στα 20 τους.  Η γονόρροια μεταδίδεται μέσω του κολπικού, του πρωκτού και του στοματικού σεξ. Η μόλυνση μεταφέρεται στο σπέρμα (cum), στο pre-cum και στα κολπικά υγρά. Η γονόρροια μπορεί να μολύνει το πέος, τον κόλπο, τον τράχηλο, τον πρωκτό, την ουρήθρα, το λαιμό και τα μάτια (αλλά αυτό είναι σπάνιο). Οι περισσότεροι άνθρωποι με γονόρροια δεν έχουν συμπτώματα και νιώθουν εντελώς καλά, επομένως μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι έχουν μολυνθεί.

Η γονόρροια συνήθως θεραπεύεται εύκολα με αντιβιοτικά. Αλλά εάν δεν αντιμετωπίσετε τη γονόρροια αρκετά νωρίς, μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα υγείας στο μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τεστ ΣΜΝ είναι τόσο σημαντικό – όσο πιο γρήγορα καταλάβετε ότι έχετε γονόρροια, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν. Μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη της γονόρροιας χρησιμοποιώντας προφυλακτικά κάθε φορά που κάνετε σεξ.

Πώς παθαίνεις γονόρροια;

Οι άνθρωποι συνήθως παθαίνουν γονόρροια από το σεξ χωρίς προστασία με κάποιον που έχει τη μόλυνση. Η γονόρροια εξαπλώνεται όταν το σπέρμα (cum), το pre-cum και τα κολπικά υγρά εισέρχονται πάνω ή μέσα στα γεννητικά όργανα, τον πρωκτό ή το στόμα σας. Η γονόρροια μπορεί να περάσει ακόμα κι αν το πέος δεν πάει μέχρι τον κόλπο ή τον πρωκτό.

Οι κύριοι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι παθαίνουν γονόρροια είναι από το κολπικό σεξ, το πρωκτικό ή το στοματικό σεξ. Μπορείτε επίσης να πάθετε γονόρροια αγγίζοντας το μάτι σας εάν έχετε μολυσμένα υγρά στο χέρι σας. Η γονόρροια μπορεί επίσης να μεταδοθεί σε ένα μωρό κατά τη διάρκεια της γέννησης εάν η μητέρα το έχει.

Η γονόρροια δεν μεταδίδεται μέσω περιστασιακής επαφής, επομένως Δεν μπορείτε να την κολλήσετε από το να μοιράζεστε φαγητό ή ποτό, να φιλάτε, να αγκαλιάζεστε, να κρατάτε τα χέρια, το βήχα, το φτάρνισμα ή το καθιστικό σε καθίσματα τουαλέτας.

Πολλοί άνθρωποι με γονόρροια δεν έχουν συμπτώματα, αλλά μπορούν να μεταδώσουν τη λοίμωξη σε άλλους. Επομένως, η χρήση προφυλακτικών ή/και οδοντικών φραγμάτων κάθε φορά που κάνετε σεξ είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη γονόρροια — ακόμα κι αν εσείς και ο σύντροφός σας φαίνεστε απόλυτα υγιείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί το φιλί να είναι αιτία σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων;

Οι προκλήσεις της στόχευσης των μηνυμάτων δημόσιας υγείας σε συγκεκριμένες ομάδες χωρίς να προκαλείται στίγμα

Κάντε την σεξουαλική σας επαφή πιο ασφαλή

5 πράγματα που πρέπει πραγματικά να ξέρετε για το σεξ στο νερό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάντε το σεξ πιο συναρπαστικό μετά τα 50

Σεξ άνω των 50: Εδώ είναι 7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το σεξ συναρπαστικό και ικανοποιητικό για εσάς και τον σύντροφό σας.

Χαμηλή σεξουαλική ορμή & «διαταραγμένος» ύπνος συνέπειες της μακράς Covid

Long Covid: Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι εξουθενωτικά και να επηρεάσουν την καθημερινότητά σας και μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες ή μερικές φορές χρόνια για να ανακάμψετε.

Θα μπορούσε η αλλαγή του κολπικού μικροβιώματος να αντιμετωπίσει την κολπική ξηρότητα και το επώδυνο σεξ κατά την εμμηνόπαυση;

"Αυτή η μικρή μελέτη δείχνει ότι τόσο η συστηματική ορμονοθεραπεία όσο και η οσπεμιφαίνη βελτιώνουν τα σημάδια της αιδοιοκολπικής ατροφίας και προκαλούν ευνοϊκές αλλαγές στο κολπικό μικροβίωμα, με διαφορετικές επιδράσεις στη σύνθεση των κολπικών βακτηρίων.