Σεξουαλική Υγεία

Σεξ παχυσαρκία: Κοινά σεξουαλικά προβλήματα μεταξύ παχύσαρκων ατόμων

Σεξ παχυσαρκία: Κοινά σεξουαλικά προβλήματα μεταξύ παχύσαρκων ατόμων

Σεξ παχυσαρκία: Τα νοσηρά παχύσαρκα άτομα έχουν 25 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή, σε σύγκριση με άτομα κανονικού βάρους.

Όταν ένα άτομο είναι νοσηρά παχύσαρκο, η σεξουαλική του ζωή συχνά υποφέρει. Η επιθυμία για σεξ, οι επιδόσεις και η απόλαυση μπορεί να καταλαγιάσουν. Μία νέα έρευνα αναφέρει ότι πολλοί παχύσαρκοι απλώς αποφεύγουν το σεξ εντελώς λόγω ντροπής. Στην πραγματικότητα, τα νοσηρά παχύσαρκα άτομα έχουν 25 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή, σε σύγκριση με άτομα κανονικού βάρους. Αυτό που πραγματικά προκαλεί εντύπωση είναι αυτό το μέγεθος της διαφοράς που είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Παρουσιάστηκε μια έκθεση του στην ετήσια συνάντηση της Βορειοαμερικανικής Ένωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας η οποία ανέφερε ότι είναι το σεξ σε συνδυασμό με την  παχυσαρκία είναι ένα δύσκολο θέμα για το οποίο δεν μπορούν εύκολα να μιλήσουν οι άνθρωποι. Ωστόσο, το γεγονός ότι επειδή ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι υπέρβαρο, θα δούμε περισσότερους ανθρώπους να επηρεάζονται από αυτό. Αυτό δεν είναι μόνο ένα σωματικό ζήτημα, είναι ένα ψυχοκοινωνικό ζήτημα που περιλαμβάνει την εικόνα του σώματος και το άγχος απόδοσης.

Σε αυτή τη μελέτη είχαν λάβει μέρος 2.810 άνδρες και γυναίκες που δεν παρουσίαζαν σημαντικές διαφορές όσον αφορά την ικανοποίηση από τη σεξουαλική ζωή μεταξύ των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων και των ατόμων κανονικού βάρους. Είναι κατανοητό ότι οι προσδοκίες για το τι χρειάζεται για ικανοποίηση είναι χαμηλότερες μεταξύ των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων σε σύγκριση με τα άτομα με φυσιολογικό βάρος. Οι κριτικές στάσεις απέναντι στα παχύσαρκα άτομα είναι διαδεδομένες. Μερικοί παχύσαρκοι που έλαβαν μέρος εσωτερίκευαν τα αρνητικά κοινωνικά μηνύματα. Αυτό μπορεί να είναι η αιτία των αυτοεπιβαλλόμενων περιορισμών σε σημαντικές πτυχές της ζωής, όπως η απόλαυση μιας σεξουαλικής σχέσης για τον λόγο ότι δεν αισθανόντουσαν άνετα με το σώμα τους.  

Τα αποτελέσματα της μελέτης επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι πολλοί παχύσαρκοι ασθενείς χρειάζονται να συζητήσουν σεξουαλικά θέματα με ειδικούς αλλά και με τον σύντροφό τους καθώς η σεξουαλική ικανοποίηση είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη. Εάν οι γιατροί δείξουν ανοιχτή στάση σχετικά με τα σεξουαλικά ζητήματα και την παχυσαρκία, οι ασθενείς τους θα είναι πιο εύκολο να συζητήσουν τις δυσκολίες τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς οι συνήθειες του ύπνου μπορούν να επηρεάσουν το σωματικό βάρος

Πώς η νηστεία αλλάζει τις γυναικείες ορμόνες αναπαραγωγής;

Μπορεί η παχυσαρκία να είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή;

6 λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για την πεσμένη σας λίμπιντο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καναδάς: Περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για τα τρανς άτομα

Πολύ συχνά, τρανς ή μη δυαδικά άτομα που συμβουλεύονται για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να αντιμετωπίσουν ενοχλητικές, ακόμη και ακατάλληλες ερωτήσεις που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου τους.

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια θέλουν τα λύκεια να δίνουν προφυλακτικά σε εφήβους

Καλιφόρνια: Σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που εισήχθη φέτος, οι νέοι στην Καλιφόρνια δεν θα χρειάζεται να ζητήσουν άδεια για να πάρουν ένα προφυλακτικό από ένα διανομέα στο σχολείο.