Σεξουαλική Υγεία

Σκωτία: Αμφιλεγόμενη έρευνα για το σεξ και τον τρόπο ζωής των μαθητών

Σκωτία: Αμφιλεγόμενη έρευνα για το σεξ και τον τρόπο ζωής των μαθητών

Σκωτία: Ένας μικρός αριθμός μαθητών είχε εμπλακεί σε σεξουαλική επαφή από την ηλικία των 13 ετών, ενώ τέθηκαν επίσης προβλήματα με τον εκφοβισμό και την κατάθλιψη μεταξύ των νέων της Γλασκώβης. 

Τα αποτελέσματα μιας αμφιλεγόμενης σχολικής έρευνας που έθεσε σε μαθητές της Γλασκώβης ερωτήσεις σχετικά με το σεξ, τον τρόπο ζωής και την ψυχική υγεία κυκλοφόρησαν. Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι ένας μικρός αριθμός μαθητών της πόλης είχαν εμπλακεί σε σεξουαλική επαφή από την ηλικία των 13 ετών, ενώ έθεσε επίσης προβλήματα με τον εκφοβισμό και την κατάθλιψη μεταξύ των νέων της Γλασκώβης. Όταν ρωτήθηκαν για τις σχέσεις, το 10% των μαθητών Δ’ έως ΣΤ’ τάξης είπαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή – το 15% από αυτούς είπαν ότι ήταν 13 ετών ή κάτω όταν είχαν για πρώτη φορά σεξουαλική επαφή, το 20% ήταν 14 ενώ το 27% ήταν 15 ετών.

Είναι παράνομο για παιδιά κάτω των 16 ετών να κάνουν σεξ. Η έρευνα για την υγεία και την ευημερία έχει δεχθεί κριτική επειδή θέτει σε νέους σαφείς ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένου του εάν είχαν κάνει στοματικό σεξ. Διαπίστωσε ότι σχεδόν το 40% των μαθητών γυμνασίου στην πόλη περνούσαν επτά ή περισσότερες ώρες την ημέρα σε tablet ή smartphone τα Σαββατοκύριακα στον ελεύθερο χρόνο τους. Έκανε ερωτήσεις στους μαθητές σχετικά με το σεξ, τον τρόπο ζωής και την ψυχική υγεία.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 70% των παιδιών Ε- και Ζ’ τάξης ήταν σε συσκευές για τρεις ή περισσότερες ώρες καθημερινά το Σαββατοκύριακο.

Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (27%) των μαθητών είπαν ότι μερικές φορές πήγαιναν για ύπνο ή στο σχολείο πεινασμένοι, ενώ το 59% δεν το έκανε ποτέ. Από τους μαθητές, το 30% είχε δεχτεί εκφοβισμό το τελευταίο έτος – με το 80% να λαμβάνει χώρα στο σχολείο. Μια έκθεση του Δημοτικού Συμβουλίου της Γλασκώβης για την απογραφή της υγείας και της ευημερίας ανέφερε: «Οι έρευνες μας έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες από παιδιά και νέους και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για την κατανόηση των αναγκών υγείας και ευημερίας των παιδιών τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο . Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζονται και παρέχονται οι υπηρεσίες για τα παιδιά».

Άλλες απαντήσεις των μαθητών στην απογραφή υγείας και ευημερίας 2021 έως 2022 στη Γλασκώβη:

  • Το 66% των μαθητών P7-S4 δήλωσαν ότι θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευση πλήρους φοίτησης όταν εγκαταλείψουν το σχολείο
  • Οι μισοί από τους μαθητές P5 έως S6 λένε ότι τρώνε γεύματα με την οικογένειά τους κάθε μέρα, ενώ το 6% δεν τρώνε ποτέ γεύματα μαζί
  • Το 31% των μαθητών P5 έως S6 συνήθως κάνουν σωματική δραστηριότητα κάθε μέρα εκτός των σχολικών ωρών
  • Το 30% των μαθητών S1 έως S6 ανέφεραν ότι κάθονται για επτά ώρες ή περισσότερες τα Σαββατοκύριακα και το 13% είπε ότι κάθονται για επτά ώρες ή περισσότερες τις καθημερινές εκτός των ωρών του σχολείου

  • Περίπου ένας στους τέσσερις μαθητές (26%) βαθμολόγησε τη γενική του υγεία ως άριστη, 48% καλή, 19% δίκαιη και 3% κακή
  • Το 54% των μαθητών S2 έως S6 συμφώνησε ή συμφώνησε σθεναρά ότι θα ήταν εντάξει ακόμα κι αν περνούσαν δύσκολες στιγμές
  • Τρεις στους δέκα μαθητές είχαν βαθμολογία μέτρησης ευεξίας που υποδηλώνει πιθανή κατάθλιψη
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί το σεξ γίνεται καλύτερο όσο μεγαλώνουμε;

Sex facts: Οι νεαροί άνδρες αγχώνονται πολύ για το σεξ

Είναι φυσιολογική η επιθυμία για αυνανισμό;

10 τροφές για να βελτιώσετε τις σεξουαλικές σας επιδόσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 συμβουλές για υπέροχο σεξ με προφυλακτικό

Σεξ προφυλακτικό: Ξέρατε ότι τα προφυλακτικά μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας ζωή; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τα προφυλακτικά μέρος του υπέροχου σεξ.

Η καραντίνα μπορεί να αναδείξει νέες πτυχές της σεξουαλικότητάς σας

Σεξουαλικότητα πτυχές: Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τομείς που δεν επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του COVID-19 και δυστυχώς το σεξ , η επιθυμία και η οικειότητα δεν είναι ένα από αυτά.