Σεξουαλική Υγεία

Έφηβοι: Μαθαίνουν περισσότερα για το σεξ από το TikTok παρά από το σχολείο

Έφηβοι: Μαθαίνουν περισσότερα για το σεξ από το TikTok παρά από το σχολείο

Έφηβοι: Το 72% των νέων της χώρας πιστεύει ότι τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο ήταν «πολύ βασικά» ή «φτωχά».

Οι μισοί από τους νέους της Βρετανίας πιστεύουν ότι έχουν μάθει περισσότερα για το σεξ από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok από ό,τι έμαθαν ποτέ στο σχολείο, σύμφωνα με μια μελέτη. Οι πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή για την υγεία έχουν κερδίσει τεράστιο κοινό στο διαδίκτυο, με το hashtag #sexualhealth να έχει καταγραφεί 1,6 δισεκατομμύρια φορές μόνο στο TikTok — και ακόμη μεγαλύτερες 3,1 δισεκατομμύρια προβολές έχουν καταγραφεί σε αναζητήσεις για συμπτώματα ΣΜΝ. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην αύξηση των νέων ενηλίκων που πιστεύουν ότι το σχολείο στερείται σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Μια προηγούμενη μελέτη, που διεξήχθη από το Superdrug Online Doctor, αποκάλυψε ότι:

  • το 72% των Βρετανών πίστευαν ότι η σεξουαλική τους διαπαιδαγώγηση στο σχολείο ήταν «πολύ βασική» ή «κακή».
  • Οι περίεργοι έφηβοι βρίσκουν τώρα απαντήσεις στο TikTok, με το 55% των ατόμων ηλικίας 16-24 ετών να δηλώνουν ότι είχαν μάθει περισσότερα για το σεξ από το TikTok από ό,τι στην τάξη.
  • Αυτό μειώθηκε ελαφρά στο 46,5% των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών.

Οι μισοί Βρετανοί λένε ότι πιστεύουν ότι μια παραπληροφορημένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την υγεία ή το σεξ θα μπορούσε κάλλιστα να επηρεάσει αρνητικά την κοινωνική τους ζωή και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 65% των καταναλωτών ένιωθαν ότι η παραπληροφόρηση για την υγεία είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, ενώ το 63% θεώρησε ότι θα τους έκανε λιγότερο σίγουρους. Οι ειδικοί προειδοποίησαν επίσης ότι αντί να πατήσετε και να μετακινηθείτε προς τις αυτοδιαγνώσεις που προκαλούν άγχος, ήταν σημαντικό να δείτε έναν γιατρό εάν νομίζατε ότι μπορεί να έχετε ΣΜΝ ή ανησυχείτε για τη σεξουαλική σας υγεία.

Η παραπληροφόρηση στο Διαδίκτυο είναι ένας από τους σύγχρονους κινδύνους που εξαπλώνεται γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ανακριβείς συμβουλές λαμβάνονται από τους θεατές που οδηγούν σε σύγχυση, λανθασμένη διάγνωση και αυξημένο άγχος. Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία για το θέμα διαπίστωσαν ότι το 43% των ερωτηθέντων πίστευαν ότι οι συμβουλές για την υγεία που κατανάλωναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ακριβείς, με το Instagram να θεωρεί την πιο αξιόπιστη πηγή.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι δύο στους πέντε 16-24 ετών είπαν ότι το TikTok ήταν μια αξιόπιστη πηγή για συμβουλές υγείας, με έναν στους πέντε να λαμβάνει τις συμβουλές όταν κάνει αυτοδιάγνωση. Ενώ το Instagram ψηφίστηκε ως η πιο αξιόπιστη πλατφόρμα για συμβουλές υγείας συνολικά (15%) και το Twitter η λιγότερο αξιόπιστη (7%), η έρευνα έδειξε πώς το TikTok ήταν το πιο αξιόπιστο από τις νεότερες γενιές. Σχεδόν το 60% των χρηστών TikTok ηλικίας 16-24 ετών πίστευαν ότι οι συμβουλές υγείας που βρήκαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ακριβείς.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα άρθρα με «TikTok» και «ψεύτικο» στον τίτλο είχαν αυξηθεί κατά 812% από τον περασμένο Δεκέμβριο, υποδηλώνοντας μεγάλη αύξηση στις αναφορές παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα. Τα δεδομένα προήλθαν από έρευνα σε περισσότερους από 2.000 χρήστες κοινωνικών μέσων από το Superdrug Online Doctor που διερευνά τη χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για πληροφορίες υγείας. Οι αριθμοί υποστηρίχθηκαν από ειδικευμένους γιατρούς που συγκέντρωσαν τις κορυφαίες πέντε συμβουλές τους για να εντοπίσουν ανακριβείς συμβουλές πριν τις μοιραστούν.

  • Να είστε ενήμεροι για τους αλγόριθμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • Έχετε επικριτικό μάτι και αυτί και ρωτήστε αν αυτό είναι σωστό για εσάς.
  • Φροντίζετε πάντα να ελέγχετε την πηγή των πληροφοριών στις οποίες έχετε πρόσβαση.
  • Εάν μια πληροφορία φαίνεται μαγική, είναι μάλλον πολύ καλή για να είναι αληθινή.
  • Να θυμάστε ότι όλοι έχουμε μοναδικά σώματα και μοναδικές ανάγκες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

TikTok "όλα ντους": Δώστε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα

Επιρροή των social media ως προς τις πληροφορίες υγείας

Τα βίντεο TikTok για τη φαρμακευτική άμβλωση τείνουν να είναι ακριβή και αξιόπιστα, διαπιστώνει μελέτη

1/3 των νεαρών στις ΗΠΑ συμβουλεύονται το TikTok πριν τον γιατρό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καραντίνα μπορεί να αναδείξει νέες πτυχές της σεξουαλικότητάς σας

Σεξουαλικότητα πτυχές: Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τομείς που δεν επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του COVID-19 και δυστυχώς το σεξ , η επιθυμία και η οικειότητα δεν είναι ένα από αυτά. 

Η "αράχνη μπανάνα" της Βραζιλίας βοηθά στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Μετά την έγκριση της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών από την ρυθμιστική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας, το φάρμακο έχει πλέον περάσει στη δεύτερη από τις τρεις φάσεις πριν εγκριθεί προς πώληση. H De Lima δήλωσε ότι η ανακάλυψη μιας πιθανής θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία είναι ένα μήνυμα "να μην καταστρέφουμε τα ζώα, ακόμη και τα δηλητηριώδη, επειδή υπάρχει μια πραγματική βιβλιοθήκη μορίων που είναι ακόμη άγνωστα".

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.