Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Sex tips: Είναι ωφέλιμο να πίνετε νερό πριν το σεξ;

Sex tips: Είναι ωφέλιμο να πίνετε νερό πριν το σεξ;

Sex tips: Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική υγεία και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοσή σας στην κρεβατοκάμαρα.

Το πόσιμο νερό μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας απόδοση και επιθυμία. Είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι γιατί απαιτείται νερό για να λειτουργεί σωστά κάθε βιολογικό σύστημα. Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα νερού για τους άνδρες είναι περίπου 2-3 λίτρα. Ακόμα κι αν αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, αν πίνετε νερό όλη μέρα, δεν είναι τόσο δύσκολο να πετύχετε αυτόν τον στόχο.

Γενικά συνιστάται να πίνετε οκτώ ποτήρια νερού την ημέρα. Μπορείτε να καταλάβετε εάν είστε αφυδατωμένοι κοιτάζοντας το χρώμα της ούρησής σας. Εάν είναι σκούρο κίτρινο, συνιστάται να αυξήσετε την πρόσληψη νερού. Εάν τα ούρα σας είναι διαυγή ή ανοιχτό κίτρινο, είστε ενυδατωμένοι. Τώρα ξέρετε τι να επιλέξετε όταν σας παρουσιάζεται η επιλογή ενός γλυκού ροφήματος ή ενός καθαρού, παγωμένου ποτηριού νερού. Το νερό μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σας και τη σεξουαλική σας λειτουργία με διάφορους τρόπους.

Όταν πίνετε περισσότερο νερό, το σώμα σας παράγει περισσότερο πλάσμα και αίμα, το οποίο κυκλοφορεί σε αυτό. Περισσότερο αίμα διοχετεύεται στο σώμα σας μέσω των αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων, το οποίο οξυγονώνει τα σημαντικά όργανά σας και σας κρατά γερούς και υγιείς. Όταν είστε αφυδατωμένοι, όμως, οι αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία σας συγκρατούν νερό αντί να το μεταφέρουν στα σημαντικά όργανά σας. Ως αποτέλεσμα αυτού του περιορισμού, η αρτηριακή πίεση θα έπεφτε και λιγότερο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αίμα θα έφτανε στον ιστό του πέους.

Είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε μια στύση όταν το ανδρικό μόριο δεν έχει αρκετή ροή αίματος. Ακόμα κι αν έχετε μόνο ένα ελαφρύ πρόβλημα αφυδάτωσης, αυτό είναι ακόμα δυνατό. Όταν διψάτε, το σώμα σας αρχίζει να απελευθερώνει ορμόνες του στρες. Αυτές οι ορμόνες του στρες, που μερικές φορές αναφέρονται ως κορτιζόλη, έχουν αντίκτυπο στη φυσιολογική ορμονική ισορροπία και την απόκριση s£x του σώματός σας περιορίζοντας τη ροή του αίματος και συστέλλοντας τις αρτηρίες σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος.

Η χρόνια εξάντληση καθιστά δύσκολη τη διατήρηση των κινήτρων επειδή είστε ήδη εξαντλημένοι. Αντίθετα, το νερό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του s£x σας, ενισχύοντας τα επίπεδα ενέργειάς σας και διασφαλίζοντας ότι όλα τα μέρη του σώματός σας λαμβάνουν την καλύτερη ροή αίματος. Πίνετε αρκετό νερό για να βελτιώσετε το σθένος σας και την ποιότητα του σπέρματός σας πριν ξεκινήσετε τη σεξουαλική δραστηριότητα. Το νερό διευκολύνει την προ-εκσπερμάτιση, ένα διαυγές υγρό που αναδύεται από τα ανδρικά γεννητικά όργανα πριν από την εκσπερμάτιση.

Αυτό το οργανικό λιπαντικό λιπαίνει την ουρήθρα και εξισορροπεί τυχόν οξέα που μπορεί να είναι επιβλαβή για το σπέρμα. Υπάρχει λόγος για τον οποίο τόσες πολλές προϊστορικές κοινωνίες θεωρούσαν το νερό ως αφροδισιακό. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική υγεία και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοσή σας στην κρεβατοκάμαρα. Ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για τη στυτική δυσλειτουργία είναι η ηλικία. Σύμφωνα με μια μελέτη, ο κίνδυνος ΣΔ αυξάνεται με την ηλικία, αυξάνοντας:

  • από 1,2% ετησίως για τους άνδρες ηλικίας 40 ετών
  • σε 4,6% ετησίως για τους ενήλικες 60 ετών και άνω.

Επιπλέον, η γήρανση αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης χρόνιων παθήσεων όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις, οι οποίες συνδέονται επίσης με ΣΔ. Τα καλά νέα είναι ότι το πόσιμο νερό μπορεί πραγματικά να καθυστερήσει τις επιπτώσεις της γήρανσης. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό βοηθά το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να επιταχύνουν τη γήρανση. Επιπλέον, για να έχει κανείς μια ευχάριστη σεξουαλική ζωή, πρέπει να διατηρεί ένα υγιές επίπεδο ζωτικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Γαλλία προσφέρει δωρεάν προφυλακτικά σε νέους

Γιατί οι περισσότεροι θέλουν να κοιμηθούν μετά το σεξ;

Συμβουλές για να αποφύγετε την στυτική δυσλειτουργία

Τι είναι η αλλεργία στο σπέρμα και ποιους επηρεάζει;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές σεξ για ένα ξεχωριστό ραντεβού

Sex tips: Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να ενισχύσετε την οικειότητα και την απόλαυση του ιδιαίτερου ραντεβού σας, δημιουργώντας αναμνήσεις και ενισχύοντας τη σύνδεσή σας με τον σύντροφό σας.

Τα οφέλη μιας γεμάτης σεξουαλικής ζωής που συχνά παραβλέπουμε

Με την υιοθέτηση μιας πιο ολιστικής άποψης για το σεξ, γίνεται σαφές ότι δεν αφορά μόνο την ίδια τη σωματική πράξη, αλλά και τη δημιουργία μιας βαθύτερης σχέσης με τον εαυτό του και τον σύντροφό του.

Στάσεις σεξ χωρίς πόνο για άτομα άνω των 50 ετών

Ο στόχος είναι να απολαύσετε την οικειότητα χωρίς ενόχληση, επομένως μη διστάσετε να εξερευνήσετε διαφορετικές στάσεις και τροποποιήσεις για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Close Icon