Σεξουαλική Υγεία

Ύπνος σεξ: Γιατί οι περισσότεροι θέλουν να κοιμηθούν μετά το σεξ;

Ύπνος σεξ: Γιατί οι περισσότεροι θέλουν να κοιμηθούν μετά το σεξ;

Ύπνος σεξ: Οι άνδρες μπορεί να αποκοιμηθούν γρήγορα επειδή χρειάζονται μια περίοδο ξεκούρασης μετά την κορύφωση.

Οι άνδρες κατηγορούνται εδώ και καιρό ότι αποκοιμιούνται αμέσως μετά το σεξ. Είναι όμως αλήθεια αυτό; Θα μπορούσε να είναι. Υπάρχουν έρευνες που ακόμα προσπαθούν αν καταλήξουν να βρουν ποιος κοιμάται μετά το σεξ και γιατί. Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνδρες μπορεί να αποκοιμηθούν γρήγορα επειδή χρειάζονται μια περίοδο ξεκούρασης μετά την κορύφωση. Σε αυτήν την περίπτωση, αρκετές χημικές ουσίες του σώματος που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού όπως: η προλακτίνη, η βαζοπρεσίνη, η ωκυτοκίνη και η σεροτονίνη, συνδέονται με την υπνηλία και έτσι ο προμετωπιαίος φλοιός, το τμήμα επεξεργασίας και προγραμματισμού πληροφοριών του εγκεφάλου, μειώνει τη δραστηριότητα μετά το σεξ.

Υπάρχει επίσης η άποψη ότι οι άντρες τείνουν να κάνουν περισσότερα στο σεξ σε σχέση με τις γυναίκες όπως η ώθηση που μπορεί να κουράσει έναν άντρα. Είτε το σεξ σας κάνει να νυστάζετε είτε είστε πιο ενεργητικοί, το θέμα πολλές φορές είναι να το συντονίσετε με τον σύντροφό σας. Κάποιος από τους δύο μπορεί να θέλει να μιλήσει και να αγκαλιάσει, ενώ ο άλλος να θέλει να κάνει έφοδο στο μυστικό σας συρτάρι με σοκολάτα ή να παραλείψει να μιλήσετε και απλά να λιώσει στο στρώμα. Μπορεί να κοιμηθεί αμέσως, κάνοντάς σας να αισθάνεστε παραμελημένοι και ακόμη και εγκαταλειμμένοι αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η φυσική απελευθέρωση αλλά αυτό σε μερικές περιπτώσεις είναι φυσιολογικό.

Σπάνια οι αντιδράσεις μας είναι προσωπικές. Είναι συνάρτηση του ότι το σώμα μας βιώνει διαφορετικές αισθήσεις και χημικές ουσίες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και του οργασμού. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις διαφορές είναι να το συζητήσετε. Εάν το σεξ ακριβώς λίγο πριν την ώρα του ύπνου σας δίνει μια ώθηση ενέργειας που δεν χρειάζεστε, ρωτήστε τον σύζυγό σας αν μπορείτε να κάνετε έρωτα λίγο νωρίτερα την ημέρα ή ακόμα και το πρωί.

Εάν αποκοιμιέται αμέσως μετά και χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για αγκαλιά, ζητήστε να μιλήσετε για λίγα λεπτά πριν υποκύψει. Εάν είστε αυτός που θέλει να πέσει για ύπνο αμέσως μετά το σεξ, ενημερώστε τον ότι έτσι νιώθει το σώμα σας και μετά δείτε τι χρειάζεται αυτό μπορείτε να παρέχετε πριν απομακρυνθείτε εντελώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για ποια πράγματα λέμε ψέματα στο σεξ;

Περισσότερο φως την ημέρα οδηγεί σε καλύτερο ύπνο τη νύχτα

Γιατί έχουν χαμηλή σεξουαλική ορμή οι γυναίκες;

Κάντε την σεξουαλική σας ζωή πιο ενδιαφέρουσα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καραντίνα μπορεί να αναδείξει νέες πτυχές της σεξουαλικότητάς σας

Σεξουαλικότητα πτυχές: Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τομείς που δεν επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του COVID-19 και δυστυχώς το σεξ , η επιθυμία και η οικειότητα δεν είναι ένα από αυτά. 

Η "αράχνη μπανάνα" της Βραζιλίας βοηθά στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Μετά την έγκριση της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών από την ρυθμιστική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας, το φάρμακο έχει πλέον περάσει στη δεύτερη από τις τρεις φάσεις πριν εγκριθεί προς πώληση. H De Lima δήλωσε ότι η ανακάλυψη μιας πιθανής θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία είναι ένα μήνυμα "να μην καταστρέφουμε τα ζώα, ακόμη και τα δηλητηριώδη, επειδή υπάρχει μια πραγματική βιβλιοθήκη μορίων που είναι ακόμη άγνωστα".

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.