Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Sex tips διάρκεια: Πώς να αντέχετε περισσότερο στο κρεβάτι;

Sex tips διάρκεια: Πώς να αντέχετε περισσότερο στο κρεβάτι;

Sex tips διάρκεια: Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια του σεξ, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή και αποφεύγοντας δυσάρεστες συνέπειες όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Εάν ανησυχείτε ότι τελειώνετε πολύ γρήγορα στο κρεβάτι, δεν είστε μόνοι – περίπου ένας στους τρεις άνδρες στις ΗΠΑ αναφέρει ότι έχει προβλήματα με την πρόωρη εκσπερμάτωση. Δεν είναι σαφές γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι ένας συνδυασμός ψυχολογικών και βιολογικών παραγόντων. Το ζήτημα μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικό στρες και μπορεί να οδηγήσει ορισμένους να αποφύγουν εντελώς τη σεξουαλική οικειότητα. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε σεξ για όσο καιρό θα θέλατε, υπάρχουν διάφορες στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Πώς να κρατήσετε περισσότερο κατά τη διάρκεια του σεξ

Αν δυσκολεύεστε τελειώνοντας πολύ νωρίς, εδώ είναι 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Λάβετε υποστήριξη από τον σύντροφό σας

Η υποστήριξη από τον σύντροφό σας μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας. «Καταρχήν, πείτε στον σύντροφό σας ότι θέλετε να προσπαθήσετε να διαρκέσει περισσότερο και ρωτήστε τον σύντροφό σας εάν ενδιαφέρεται γι’ αυτό», λέει η Vanessa Marin, MFT, εξουσιοδοτημένη σεξοθεραπεύτρια. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον σύντροφό σας να καταλάβει τι συμβαίνει και να σας βοηθήσει να μιλήσετε ανοιχτά για τυχόν συναισθήματα απογοήτευσης. Μόλις ανοίξει η επικοινωνία με τον σύντροφό σας, μπορείτε να συζητήσετε τι ακριβώς προκαλεί τον οργασμό σας και να δοκιμάσετε να εξασκήσετε τις παρακάτω μεθόδους.

Χρησιμοποιήστε προφυλακτικά

Δεδομένου ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να είναι αποτέλεσμα υπερευαισθησίας, η χρήση προφυλακτικού είναι μια απλή λύση που μπορεί να κάνει το σεξ να διαρκέσει περισσότερο. Το προφυλακτικό σχηματίζει ένα φράγμα γύρω από το πέος που θαμπώνει την αίσθηση και μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη εκσπερμάτιση.

Δοκιμάστε προφυλακτικά απευαισθητοποίησης

Τα προφυλακτικά απευαισθητοποίησης συνοδεύονται από μουδιαστικούς παράγοντες όπως η βενζοκαΐνη ή η λιδοκαΐνη που μειώνουν την ευαισθησία στα γεννητικά όργανα και έχουν σχεδιαστεί για να μουδιάζουν το πέος κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Αν και αυτοί οι παράγοντες μουδιάσματος είναι ασφαλείς και αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτωσης, οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν αλλεργική δερματίτιδα και γάγγραινα του πέους.

Μάθετε τη μέθοδο παύσης-συμπίεσης

Η μέθοδος παύσης-συμπίεσης μπορεί να γίνει ενώ κάνετε σεξ ή αυνανίζεστε και περιλαμβάνει:

  • Κάνετε σεξ μέχρι να νιώσετε ότι πρόκειται να εκσπερματώσετε.
  • Στη συνέχεια, τραβώντας προς τα έξω και πιέζοντας την άκρη του πέους σας για αρκετά δευτερόλεπτα ή μέχρι να περάσει η ανάγκη για εκσπερμάτιση.
  • Και τέλος, συνεχίζοντας το σεξ και επαναλαμβάνοντας την τεχνική όπως χρειάζεται.
    «Η θεωρία είναι ότι σταματάς τη ροή, αφήνεις το πέος να ξεκουραστεί και μετά επιστρέφεις σε αυτό για να αυξήσεις τον χρόνο σου»

 

Αυτή μπορεί να είναι μια από τις πιο δύσκολες θεραπείες για την πρόωρη εκσπερμάτωση, επειδή απαιτεί πολύ αυτοέλεγχο. Η επανειλημμένη εξάσκηση και η ξεκάθαρη επικοινωνία με τον σύντροφό σας μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία.

Κάντε ασκήσεις πυελικού εδάφους

Οι μύες του πυελικού εδάφους σας βρίσκονται ακριβώς κάτω από τον προστάτη και το ορθό σας, και όπως και άλλοι μύες, μπορούν να ενισχυθούν μέσω της άσκησης. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι εάν οι μύες του πυελικού εδάφους είναι πολύ αδύναμοι, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για εσάς να καθυστερήσετε την εκσπερμάτισή σας. Για να κάμψετε τους μύες του πυελικού εδάφους σας, ενεργήστε σαν να προσπαθείτε να εμποδίσετε τον εαυτό σας να κατουρήσει ή να διοχετεύσει αέρια και νιώστε ποιοι μύες κινούνται. Για να τονώσετε αυτούς τους μύες, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Σφίξτε τους μύες του πυελικού εδάφους – μπορείτε να ξαπλώσετε ή να καθίσετε αν αυτό το διευκολύνει.
  • Κρατήστε τους μύες τεντωμένους για τρία δευτερόλεπτα.
  • Χαλαρώστε τους μύες για τρία δευτερόλεπτα.
  • Επαναλάβετε την άσκηση όσες φορές χρειάζεται.
  • Για να έχετε καλά αποτελέσματα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε τρία σετ των 10 επαναλήψεων κάθε μέρα.

Επιβραδύνετε

Η ώθηση δημιουργεί γρήγορα έντονη διέγερση και μπορεί να σας κάνει πιο πιθανό να έχετε οργασμό μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Η γρήγορη ώθηση μπορεί επίσης να κάνει πιο δύσκολη την αναγνώριση πιο λεπτών αισθήσεων στο σώμα σας και μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε ότι πλησιάζετε στον οργασμό, λέει η Marin. «Προσπαθήστε να κινείστε με πιο αργό ρυθμό και να κάνετε τακτικά μικρά διαλείμματα για να κινηθείτε εξαιρετικά αργά». Μπορεί να εκπλαγείτε που σε ορισμένους συντρόφους μπορεί να αρέσει πιο αργή κίνηση, ειδικά στην αρχή του σεξ.

Αλλάξτε θέσεις

Όταν αλλάζετε θέσεις, χρειάζεται να κάνετε λίγο διάλειμμα και να επιβραδύνετε τις κινήσεις σας. «Δεν λαμβάνετε τόση διέγερση κατά τη διάρκεια της μετάβασης, επομένως επιτρέπει στο σώμα σας να δροσιστεί και να ξεφύγει από τον οργασμό», λέει η Marin. Οι θέσεις στις οποίες δεν μπορείτε να διεισδύσετε τόσο βαθιά μπορεί επίσης να βοηθήσουν, όπως μια θέση κουταλιού όπου είστε το «μεγάλο κουτάλι».

Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα προκαταρκτικά παιχνίδια

Το να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο στο προκαταρκτικό παιχνίδι μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι. Σε μια εμπιστευτική έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ σχετικά με τις εμπειρίες των ανθρώπων με τον οργασμό, τη σεξουαλική ευχαρίστηση και το άγγιγμα των γεννητικών οργάνων, περισσότερο από το ένα τρίτο απάντησε ότι η διέγερση ήταν απαραίτητη για τον οργασμό.

Αυνανιστείτε πριν από το σεξ

Ο αυνανισμός πριν από το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να διαρκέσετε περισσότερο, καθώς το σώμα σας δεν θα είναι τόσο ευαίσθητο στη σεξουαλική διέγερση, λέει η Marin. Μπορεί να χρειαστεί κάποια δοκιμή και λάθος για να μάθετε πόσο καιρό πριν από το σεξ πρέπει να αυνανίζεστε. Γιατί αν αυνανίζεσαι αμέσως πριν από το σεξ, μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσεις ξανά στύση τόσο σύντομα. Αλλά αν έχετε οργασμό πάρα πολλές ώρες νωρίτερα, μπορεί να επαναφέρεστε πλήρως τη στιγμή που θα κάνετε σεξ και να εκσπερματώσετε πολύ γρήγορα.

Δοκιμάστε παιχνίδια σεξ

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα σεξουαλικά παιχνίδια μπορούν να σας βοηθήσουν με την πρόωρη εκσπερμάτωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα παιχνίδια για να εξασκηθείτε στη διαχείριση του οργασμού σας αυνανίζοντας μαζί τους και σταματώντας ακριβώς πριν φτάσετε στον οργασμό. Από την άλλη πλευρά, τα σεξουαλικά παιχνίδια θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιήσουν τον σύντροφό σας εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε μια στύση για αρκετό καιρό ώστε ο σύντροφός σας να φτάσει σε οργασμό.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι η κολπική αναζωογόνηση η απάντηση για καλύτερη σεξουαλική ζωή;

Πόσο σημαντικός θεωρείται ο αυνανισμός για την υγεία;

Λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε κνησμό στις ηβικές τρίχες

Πώς το άγχος μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική σας ζωή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αποχή από το σεξ προκαλεί υπογονιμότητα;

Γονιμότητα :Η αποχή από τη σεξουαλική επαφή δεν προκαλεί από μόνη της υπογονιμότητα. Εναλλακτικά, μπορεί να επηρεάσει ελαφρώς την ποιότητα του σπέρματος ανάλογα με τη διάρκεια της αποχής και την προϋπάρχουσα γονιμότητα του άνδρα.

Λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση για σεξ

Σεξ γυναίκες: Υπάρχουν πολλοί απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να μην ξεκινήσουν το σεξ, πολλοί από τους οποίους υπερβαίνουν τους συνήθως συζητούμενους ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες.

Πιο κοστοβόρα η εγκυμοσύνη όταν εκτείνεται σε 2 ημερολογιακά έτη

Εγκυμοσύνη: Τα ελεύθερα όρια δαπανών των σχεδίων υγείας τους και η εκπίπτουσα επαναφορά αλλάζου την 1η Ιανουαρίου, αναγκάζοντας τις μητέρες να πληρώσουν τουλάχιστον δύο φορές το ποσό που εκπίπτει.

Close Icon