Σεξουαλική Υγεία

Κολπική αναζωoγόνηση: Είναι η κολπική αναζωογόνηση η απάντηση για καλύτερη σεξουαλική ζωή;

Κολπική αναζωoγόνηση: Είναι η κολπική αναζωογόνηση η απάντηση για καλύτερη σεξουαλική ζωή;

Κολπική αναζωoγόνηση: Η κολπική αναζωογόνηση μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής.

Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι εξαιρετικά σημαντική όταν είστε σε μια σχέση. Αλλά μετά από μια ρομαντική σχέση για μερικά χρόνια ή τη γέννα παιδιών, οι γυναίκες τείνουν να ανησυχούν για το τέντωμα του κόλπου τους. Κατά καιρούς, η ελαστικότητα του κόλπου μπαίνει ακόμη και στη σεξουαλική ευχαρίστηση. Τώρα, οι γυναίκες μπορούν να συμβουλευτούν αισθητικούς χειρουργούς για να εργαστούν στους κολπικούς ιστούς. Τότε εμφανίζεται ο όρος «θεραπεία κολπικής αναζωογόνησης». Αποτελείται από διάφορες διαδικασίες και ένας ειδικός λέει ότι η κολπική αναζωογόνηση μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής. Το να είσαι μητέρα είναι μια πολύ χαρούμενη στιγμή για τις περισσότερες γυναίκες, αλλά το να γεννάς παιδιά σημαίνει επίσης ότι επηρεάζεται η ελαστικότητα του κόλπου σου.

Τι είναι η κολπική αναζωογόνηση;

Το όνομα της θεραπείας εκφράζει το νόημά της, αλλά με τεχνικούς όρους, η κολπική αναζωογόνηση είναι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση γυναικείων γεννητικών οργάνων που γίνεται κατόπιν αιτήματος μιας γυναίκας. Ο Δρ Bhaskar είπε ότι η κολπική αναζωογόνηση αποτελείται από πολλές διαδικασίες που εκτελούνται για τη μείωση της μέσης διαμέτρου του κόλπου και τη βελτίωση της ελαστικότητάς του. Μπορεί να γίνει χειρουργικά με διαδικασίες όπως αφαίρεση υπερβολικού δέρματος, κολπικού ιστού και σύσφιξη των μυών του κολπικού τοιχώματος που οδηγούν σε μείωση της διαμέτρου του κολπικού ανοίγματος.

Υπάρχουν μη παραδοσιακές χειρουργικές επεμβάσεις που είναι διαθέσιμες και για κολπική αναζωογόνηση. Περιλαμβάνουν τη χρήση τεχνολογίας λέιζερ, που είναι το κλασματικό λέιζερ CO2 και το λέιζερ ερβίου YAG. Βοηθούν στη σύσφιξη του κόλπου.

Πώς επηρεάζει η θεραπεία κολπικής αναζωογόνησης τη σεξουαλική σας ζωή;

Καλύτερη σεξουαλική ζωή

Υπάρχουν δύο κύρια οφέλη από αυτές τις διαδικασίες, και ένα από αυτά είναι η βελτίωση της σεξουαλικής ζωής . Ο Bhaskar μοιράστηκε ότι στις γυναίκες, μετά τον κολπικό τοκετό ή με την αύξηση της ηλικίας, ο κόλπος χάνει την ελαστικότητά του. Γίνεται στεγνό και χαλαρό και το άνοιγμα μπορεί ακόμη και να χαλαρώσει. Αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ , και τελικά, απώλεια της σεξουαλικής απόλαυσης. Η θεραπεία κολπικής αναζωογόνησης μπορεί να ωφελήσει μια γυναίκα που αναζητά σεξουαλική ικανοποίηση, είπε ο ειδικός.

Βοηθά στην εμμηνόπαυση

Οι διαδικασίες μπορεί να είναι ευεργετικές για τις γυναίκες που έχουν φτάσει στην εμμηνόπαυση. Έχει παρατηρηθεί ότι λόγω απώλειας οιστρογόνων, ο κολπικός βλεννογόνος γίνεται λεπτός, ξηρός και ολόκληρος ο κόλπος υφίσταται ατροφία, η οποία οδηγεί σε κολπικό ερεθισμό, έκκριση, πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Υπάρχουν επίσης ουροποιητικά προβλήματα όπως επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις. Αυτές οι γυναίκες μπορεί επίσης να ωφεληθούν από αυτές τις διαδικασίες εάν η ορμονοθεραπεία στην εμμηνόπαυση δεν είναι αποτελεσματική, είπε ο Bhaskar.

Ποια ηλικιακή ομάδα πηγαίνει περισσότερο για κολπική αναζωογόνηση;

Οι περισσότερες γυναίκες που υποβάλλονται σε αυτές τις επεμβάσεις είναι γύρω στα 40 και άνω. Είναι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει τις οικογένειές τους και βρίσκονται στα πρόθυρα της εμμηνόπαυσης. Αλλά μερικές νεαρές γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών ζητούν επίσης αυτές τις διαδικασίες, είπε ο ειδικός.

Συμβουλές για φροντίδα μετά την κολπική αναζωογόνηση

Μόλις τελειώσετε με τη χειρουργική επέμβαση, ακολουθούν μερικές από τις συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φροντίσετε την υγεία του κόλπου:

  • Ξεκουραστείτε για μια εβδομάδα. Μπορείτε να ξεκινήσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες μετά από λίγες ώρες, αλλά η ξεκούραση και η χαλάρωση βοηθούν στην ταχύτερη ανάρρωση, συμβουλεύει ο ειδικός.
  • Πρότεινε επίσης να εφαρμόσει κρύα κομπρέσα, παγοκύστες στην χειρουργική περιοχή για να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος και του πόνου.
  • Φορέστε χαλαρά και άνετα βαμβακερά εσώρουχα για να ελαχιστοποιήσετε την τριβή και την πίεση στην περιοχή.
  • Για τις επόμενες έξι εβδομάδες, αποφύγετε τη σεξουαλική δραστηριότητα, το κολύμπι και οποιαδήποτε αυστηρή σωματική δραστηριότητα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο σημαντικός θεωρείται ο αυνανισμός για την υγεία;

Πώς το άγχος μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική σας ζωή;

Με ποιον τρόπο πρέπει να φροντίζετε τη σεξουαλική σας υγεία στα 20 σας

Ποια είναι τα οφέλη των δονητών για τη σεξουαλική υγεία;

Συμβουλές για να αποκτήσετε περισσότερη οικειότητα στη σχέση σας

Ποιο είναι το καλύτερο αλκοόλ για υπέροχο σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι καλύτερες στάσεις σεξ για νέα ζευγάρια

Στάσεις σεξ: Για να βοηθήσουμε εσάς και τον σύντροφό σας να ξεκινήσετε μια αισθησιακή περιπέτεια, συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες στάσεις σεξ για νέα ζευγάρια.

Τι είναι η διεμφυλικότητα;

Bisexual: Η κατανόηση της αμφισεξουαλικότητας αποτελεί μέρος της αναγνώρισης και του σεβασμού του ποικίλου φάσματος των ανθρώπινων σεξουαλικών προσανατολισμών.