Σεξουαλική Υγεία

Sex: Πώς να αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία του ζευγαριού

Sex: Πώς να αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία του ζευγαριού

Sex: Το σημαντικό είναι να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για το πώς νιώθετε και μαζί να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία στη σχέση σας.

Η σεξουαλική επιθυμία ως ζευγάρι είναι ένα σημαντικό μέρος της οικειότητας και της συναισθηματικής σύνδεσης. Ωστόσο, πολλά ζευγάρια βιώνουν σκαμπανεβάσματα στη σεξουαλική τους επιθυμία με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ένταση στη σχέση. Μερικές από τις αιτίες της χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας σε ένα ζευγάρι είναι:

 • Στρες και κόπωση: Το άγχος και η κούραση μπορεί να επηρεάσουν τη λίμπιντο και να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο ενδιαφέρον για το σεξ.
 • Προβλήματα υγείας: Προβλήματα υγείας, όπως η κατάθλιψη, το άγχος και οι χρόνιες ασθένειες, μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο και τη σεξουαλική λειτουργία.
 • Προβλήματα σχέσεων: Τα ζευγάρια που έχουν προβλήματα επικοινωνίας ή προβλήματα σχέσης μπορεί να εμφανίσουν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία.
 • Ορμονικές αλλαγές: Οι ορμονικές αλλαγές, όπως αυτές που συμβαίνουν κατά την εμμηνόπαυση, μπορεί να επηρεάσουν τη λίμπιντο.
 • Παρενέργειες φαρμάκων: Ορισμένα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη λίμπιντο και τη σεξουαλική λειτουργία.

Μερικές συμβουλές για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας

Εάν αντιμετωπίζετε χαμηλή σεξουαλική ορμή στη σχέση σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τη σεξουαλική σας ορμή και να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας.

 • Ανοιχτή επικοινωνία: Είναι σημαντικό το ζευγάρι να έχει ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία σχετικά με τις σεξουαλικές του επιθυμίες, φαντασιώσεις, ανάγκες και προσδοκίες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας βαθύτερης σύνδεσης και στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας.
 • Πειραματισμός με νέα πράγματα: Το να δοκιμάζετε νέα πράγματα στη σεξουαλική σας ζωή, όπως σεξουαλικά παιχνίδια, διαφορετικούς ρόλους, απροσδόκητες θέσεις ή μέρη μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την επιθυμία και τον ενθουσιασμό στο ζευγάρι.
 • Φυσική άσκηση: Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ενέργειας και της λίμπιντο και στους δύο συντρόφους.
 • Προσωπική φροντίδα: Η φροντίδα του εαυτού σας, όπως η καλή προσωπική υγιεινή, το καλό ντύσιμο, η υγιεινή διατροφή και η άσκηση, μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και της σεξουαλικής έλξης.
 • Χρόνος μόνος: Το να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας και να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και στην αύξηση της σεξουαλικής ενέργειας.
 • Μειώστε το άγχος: Το άγχος μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λίμπιντο, επομένως η εύρεση τρόπων μείωσης του στρες, όπως η άσκηση διαλογισμού, η γιόγκα ή η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας.
 • Ενθαρρύνετε τη συναισθηματική σύνδεση: Η ενίσχυση της συναισθηματικής σύνδεσης και της οικειότητας σε ένα ζευγάρι, όπως το να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί και να εκφράζουμε στοργή και συναισθηματική υποστήριξη, μπορεί να αυξήσουν τη σεξουαλική επιθυμία.
 • Υπάρχει μια μεγάλη φυσική διακύμανση στη σεξουαλική επιθυμία και τη λίμπιντο των ανθρώπων: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το να έχεις χαμηλότερη λίμπιντο από άλλους ανθρώπους δεν είναι απαραίτητα κακό. Η γνώση της αιτίας μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση της καλύτερης θεραπείας.

Θυμηθείτε, ο καθένας είναι διαφορετικός, επομένως δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλες αυτές οι προτάσεις για εσάς. Το σημαντικό είναι να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για το πώς νιώθετε και μαζί να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία στη σχέση σας. Τέλος, ένας γιατρός μπορεί να προσφέρει συμβουλές και πληροφορίες για πιθανές αιτίες και θεραπείες. Γιατροί που γνωρίζουν για συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να επιλέξετε φυσικές θεραπείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική σας ζωή τη γενική υγεία σας;

Sex stats: Οι άνω των 75 πιο σεξουαλικά ενεργοί από ποτέ

Πώς μπορεί το φθόριο να επηρεάσει τη γονιμότητα;

Πώς αλλάζει η σεξουαλική ορμή με τα χρόνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι μπορεί να βοηθήσει στην ουρολοίμωξη;

Λοιμώξεις ουροποιητικού: Όχι μόνο τα τρόφιμα, αλλά και τα ροφήματά σας έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία της ουροδόχου κύστης και στην αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης.

Πέντε σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε να είχατε μάθει στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - αλλά μάλλον δεν τα μάθατε

Ούτε θα έχετε διδαχθεί για το πώς παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το βάρος, η διατροφή και η άσκηση, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Επίσης, δεν διδαχθήκαμε για το πόσο συνηθισμένα είναι τα προβλήματα γονιμότητας των ανδρών και πώς μπορεί επίσης να μειωθεί με την ηλικία.

Το λιγότερο "επικίνδυνο" σεξ της πρώιμης πανδημίας εξακολουθεί να είναι εμφανές ένα χρόνο μετά το πρώτο κλείδωμα στη Βρετανία

"Τα δεδομένα αυτά υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των συμπεριφορών πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, στην παροχή δωρεάν ή χαμηλού κόστους προφυλακτικών, στην κάλυψη των καθυστερήσεων στην παροχή υπηρεσιών, στη συμβουλευτική για σεξουαλικές δυσκολίες και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων που έχασαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας".

Πολλά υποσχόμενη η μείωση της HDL χοληστερόλης στην υπογονιμότητα

Χοληστερόλη υπογονιμότητα: Επιστήμονες ανέτρεψαν την υπογονιμότητα μειώνοντας τη χοληστερόλη με μια βακτηριακή πρωτεΐνη, συνδέοντας την υψηλή χοληστερόλη με τη γυναικεία υπογονιμότητα.

Παράγοντες που βοηθούν στη διατήρηση της σεξουαλικής σας ευεξίας

Sex wellness: Έχει να κάνει με το επίπεδο των σεξουαλικών σας σχέσεων, το πώς νιώθετε και σκέφτεστε για το σώμα σας και τη σεξουαλικότητά σας, και τους κοινωνικούς περιορισμούς που σας εμποδίζουν να κάνετε το είδος της σεξουαλικής ζωής που επιθυμείτε.