Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή : Σας αποκαλύπτουμε το μυστικό για να είστε ευτυχισμένοι

Σεξουαλική ζωή : Σας αποκαλύπτουμε το μυστικό για να είστε ευτυχισμένοι

Σεξουαλική ζωή : Το μυστικό για μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή στις μακροχρόνιες σχέσεις είναι η πεποίθηση ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και προσπάθεια, αντί να περιμένουμε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση θα συμβεί απλώς εάν είστε αληθινοί ψυχοπαθείς.

Το μυστικό για μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή σε μακροχρόνιες σχέσεις είναι η πεποίθηση ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και προσπάθεια, αντί να περιμένουμε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση θα συμβεί απλά εάν είστε αληθινοί ψυχικοί σύντροφοι, λέει μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (U of T ) ερευνητής κοινωνικής ψυχολογίας.

Αυτές οι «σεξουαλικές προοπτικές» – η ανάγκη να εργαστούν για τη σεξουαλική ανάπτυξη ή να στηριχθούν στο σεξουαλικό πεπρωμένο – είναι τόσο ισχυρές που μπορούν είτε να διατηρήσουν αλλιώς υγιείς σχέσεις είτε να τις υπονομεύσουν.

Σεξουαλικό πεπρωμένο

  • Οι άνθρωποι που πιστεύουν στο σεξουαλικό πεπρωμένο χρησιμοποιούν τη σεξουαλική τους ζωή ως βαρόμετρο για το πόσο καλά κάνει η σχέση τους και πιστεύουν ότι τα προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα είναι ίδια με τα προβλήματα της σχέσης ως σύνολο.

Σεξουαλική ανάπτυξη

  • Ενώ οι άνθρωποι που πιστεύουν στη σεξουαλική ανάπτυξη όχι μόνο πιστεύουν ότι μπορούν να εργαστούν στα σεξουαλικά τους προβλήματα, αλλά δεν το αφήνουν να επηρεάσει την ικανοποίηση της σχέσης τους.

Που βασίζεται η έρευνα

  • Τα ευρήματα βασίζονται σε έρευνα που περιελάμβανε περίπου 1.900 συμμετέχοντες και τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο στο περιοδικό Personality and Social Psychology περιελάμβαναν άτομα από ετεροφυλόφιλες και ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
  • Ενώ η επίδραση των λεγόμενων «σιωπηρών πεποιθήσεων» των ανθρώπων μελετήθηκε σε άλλες πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων, αυτή είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται στον σεξουαλικό τομέα.
  • Υπάρχει μια φάση μήνα του μέλιτος που διαρκεί περίπου δύο έως τρία χρόνια, όπου η σεξουαλική ικανοποίηση είναι υψηλή τόσο σεξουαλική ανάπτυξη όσο και σεξουαλικούς πεπρωμένους.
  • Το όφελος της πίστης στη σεξουαλική ανάπτυξη γίνεται εμφανές μετά από αυτήν την αρχική φάση, καθώς η σεξουαλική επιθυμία αρχίζει να υποχωρεί και να ρέει.
  • Οι διαφωνίες στον σεξουαλικό τομέα είναι κάπως αναπόφευκτες με την πάροδο του χρόνου, Η σεξουαλική σας ζωή είναι σαν κήπος και πρέπει να ποτίζεται και να τρέφεται για να τη διατηρεί.

Ακολουθεί βίντεο για καλή σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψυχική υγεία : Η δραστηριότητα την διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να φροντίσετε το εγώ σας

Σεξουαλική ζωή : Πως καθορίζεται μετά την διάγνωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.