Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη στην καλή λειτουργία της καρδιάς

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη στην καλή λειτουργία της καρδιάς

Σεξουαλική υγεία : Το να κάνεις σεξ συχνά και να το απολαμβάνεις θέτει τους ηλικιωμένους σε μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακές προσβολές και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα. Ωστόσο, για τις ηλικιωμένες γυναίκες, το καλό σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης.

Αυτό σύμφωνα με την πρώτη μεγάλης κλίμακας μελέτη για το πώς το σεξ επηρεάζει την υγεία της καρδιάς στη μετέπειτα ζωή. Αυτά τα ευρήματα αμφισβητούν την ευρέως διαδεδομένη υπόθεση ότι το σεξ φέρνει ομοιόμορφα οφέλη για την υγεία σε όλους , Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας 57-85 ετών όταν συλλέχθηκε το πρώτο κύμα δεδομένων το 2005-06. Ένας άλλος γύρος δεδομένων συλλέχθηκε πέντε χρόνια αργότερα.

Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μετρήθηκε ως υπέρταση, γρήγορος καρδιακός ρυθμός, αυξημένη C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και γενικά καρδιαγγειακά συμβάντα: καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κινδυνεύουν με καρδιά οι άνδρες που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα

  • Οι ηλικιωμένοι άνδρες που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερο είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά επεισόδια πέντε χρόνια αργότερα από τους άνδρες που ήταν σεξουαλικά αδρανείς, σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτός ο κίνδυνος δεν βρέθηκε σε ηλικιωμένες γυναίκες.
  • Εντυπωσιακά, διαπιστώνουμε ότι το σεξ μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερο θέτει τους ηλικιωμένους σε κίνδυνο να βιώσουν καρδιαγγειακά συμβάντα που είναι σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερο από τους ηλικιωμένους άνδρες που είναι σεξουαλικά αδρανείς», δήλωσε ο Liu. “Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι άνδρες που βρήκαν σεξ με τον σύντροφό τους εξαιρετικά ευχάριστο ή ικανοποιητικό είχαν υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων από τους άνδρες που δεν ένιωθαν.

Η χρήση φαρμάκων ενισχύει καρδιακά προβλήματα

  • Τα επίπεδα τεστοστερόνης και η χρήση φαρμάκων για τη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας μπορεί επίσης να διαδραματίσουν ρόλο. Αν και τα επιστημονικά στοιχεία είναι ακόμα σπάνια ,είναι πιθανό τέτοια σεξουαλικά φάρμακα ή συμπληρώματα να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην καρδιαγγειακή υγεία των ηλικιωμένων.

Τα οφέλη του σεξ στις γυναίκες

  • Οι γυναίκες συμμετέχοντες που βρήκαν ότι το σεξ ήταν εξαιρετικά ευχάριστο ή ικανοποιητικό είχαν μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης πέντε χρόνια αργότερα από τις γυναίκες συμμετέχουσες που δεν ένιωθαν.
  •  Η καλή σεξουαλική ποιότητα μπορεί να προστατεύσει τις ηλικιωμένες γυναίκες από καρδιαγγειακό κίνδυνο στη μετέπειτα ζωή.
  •  Η γυναικεία σεξουαλική ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί επίσης να προάγει την υγεία των γυναικών.

Ακολουθεί βίντεο για τα οφέλη του σεξ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

21/05: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

MasterChef 21/5: Η ανακοίνωση των κριτών για την τελική πεντάδα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Παίξτε και κερδίστε έναν μετρητή γλυκόζης αίματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι μπορεί να βοηθήσει στην ουρολοίμωξη;

Λοιμώξεις ουροποιητικού: Όχι μόνο τα τρόφιμα, αλλά και τα ροφήματά σας έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία της ουροδόχου κύστης και στην αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης.

Πέντε σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε να είχατε μάθει στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - αλλά μάλλον δεν τα μάθατε

Ούτε θα έχετε διδαχθεί για το πώς παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το βάρος, η διατροφή και η άσκηση, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Επίσης, δεν διδαχθήκαμε για το πόσο συνηθισμένα είναι τα προβλήματα γονιμότητας των ανδρών και πώς μπορεί επίσης να μειωθεί με την ηλικία.

Το λιγότερο "επικίνδυνο" σεξ της πρώιμης πανδημίας εξακολουθεί να είναι εμφανές ένα χρόνο μετά το πρώτο κλείδωμα στη Βρετανία

"Τα δεδομένα αυτά υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των συμπεριφορών πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, στην παροχή δωρεάν ή χαμηλού κόστους προφυλακτικών, στην κάλυψη των καθυστερήσεων στην παροχή υπηρεσιών, στη συμβουλευτική για σεξουαλικές δυσκολίες και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων που έχασαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας".

Πολλά υποσχόμενη η μείωση της HDL χοληστερόλης στην υπογονιμότητα

Χοληστερόλη υπογονιμότητα: Επιστήμονες ανέτρεψαν την υπογονιμότητα μειώνοντας τη χοληστερόλη με μια βακτηριακή πρωτεΐνη, συνδέοντας την υψηλή χοληστερόλη με τη γυναικεία υπογονιμότητα.

Παράγοντες που βοηθούν στη διατήρηση της σεξουαλικής σας ευεξίας

Sex wellness: Έχει να κάνει με το επίπεδο των σεξουαλικών σας σχέσεων, το πώς νιώθετε και σκέφτεστε για το σώμα σας και τη σεξουαλικότητά σας, και τους κοινωνικούς περιορισμούς που σας εμποδίζουν να κάνετε το είδος της σεξουαλικής ζωής που επιθυμείτε.