Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη στην καλή λειτουργία της καρδιάς

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη στην καλή λειτουργία της καρδιάς

Σεξουαλική υγεία : Το να κάνεις σεξ συχνά και να το απολαμβάνεις θέτει τους ηλικιωμένους σε μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακές προσβολές και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα. Ωστόσο, για τις ηλικιωμένες γυναίκες, το καλό σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης.

Αυτό σύμφωνα με την πρώτη μεγάλης κλίμακας μελέτη για το πώς το σεξ επηρεάζει την υγεία της καρδιάς στη μετέπειτα ζωή. Αυτά τα ευρήματα αμφισβητούν την ευρέως διαδεδομένη υπόθεση ότι το σεξ φέρνει ομοιόμορφα οφέλη για την υγεία σε όλους , Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας 57-85 ετών όταν συλλέχθηκε το πρώτο κύμα δεδομένων το 2005-06. Ένας άλλος γύρος δεδομένων συλλέχθηκε πέντε χρόνια αργότερα.

Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μετρήθηκε ως υπέρταση, γρήγορος καρδιακός ρυθμός, αυξημένη C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και γενικά καρδιαγγειακά συμβάντα: καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κινδυνεύουν με καρδιά οι άνδρες που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα

  • Οι ηλικιωμένοι άνδρες που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερο είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά επεισόδια πέντε χρόνια αργότερα από τους άνδρες που ήταν σεξουαλικά αδρανείς, σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτός ο κίνδυνος δεν βρέθηκε σε ηλικιωμένες γυναίκες.
  • Εντυπωσιακά, διαπιστώνουμε ότι το σεξ μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερο θέτει τους ηλικιωμένους σε κίνδυνο να βιώσουν καρδιαγγειακά συμβάντα που είναι σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερο από τους ηλικιωμένους άνδρες που είναι σεξουαλικά αδρανείς», δήλωσε ο Liu. “Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι άνδρες που βρήκαν σεξ με τον σύντροφό τους εξαιρετικά ευχάριστο ή ικανοποιητικό είχαν υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων από τους άνδρες που δεν ένιωθαν.

Η χρήση φαρμάκων ενισχύει καρδιακά προβλήματα

  • Τα επίπεδα τεστοστερόνης και η χρήση φαρμάκων για τη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας μπορεί επίσης να διαδραματίσουν ρόλο. Αν και τα επιστημονικά στοιχεία είναι ακόμα σπάνια ,είναι πιθανό τέτοια σεξουαλικά φάρμακα ή συμπληρώματα να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην καρδιαγγειακή υγεία των ηλικιωμένων.

Τα οφέλη του σεξ στις γυναίκες

  • Οι γυναίκες συμμετέχοντες που βρήκαν ότι το σεξ ήταν εξαιρετικά ευχάριστο ή ικανοποιητικό είχαν μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης πέντε χρόνια αργότερα από τις γυναίκες συμμετέχουσες που δεν ένιωθαν.
  •  Η καλή σεξουαλική ποιότητα μπορεί να προστατεύσει τις ηλικιωμένες γυναίκες από καρδιαγγειακό κίνδυνο στη μετέπειτα ζωή.
  •  Η γυναικεία σεξουαλική ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί επίσης να προάγει την υγεία των γυναικών.

Ακολουθεί βίντεο για τα οφέλη του σεξ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

21/05: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

MasterChef 21/5: Η ανακοίνωση των κριτών για την τελική πεντάδα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Παίξτε και κερδίστε έναν μετρητή γλυκόζης αίματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».