Σεξουαλική Υγεία

Γήρανση σεξουαλική υγειά : Έτσι θα διατηρήσετε το πάθος ζωντανό

Γήρανση σεξουαλική υγειά : Έτσι θα διατηρήσετε το πάθος ζωντανό

Γήρανση σεξουαλική υγεία :Τα σεξουαλικά συναισθήματα δεν εξαφανίζονται καθώς μεγαλώνετε. Δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη φλόγα

Η σεξουαλική υγεία είναι σημαντική σε οποιαδήποτε ηλικία. Και η επιθυμία για οικειότητα είναι διαχρονική. Καθώς μεγαλώνετε, το σεξ μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως ήταν στα 20 σας, αλλά μπορεί ακόμα να είναι πολύ ικανοποιητικό. Ανακαλύψτε ποιες πτυχές της σεξουαλικής υγείας είναι πιθανό να αλλάξουν καθώς μεγαλώνετε και πώς μπορείτε να προσαρμόσετε εσείς και ο σύντροφός σας.

Καλή επικοινωνία με τον σύντροφό σας

  • Για να διατηρήσετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, μιλήστε με τον σύντροφό σας. Αφιερώστε χρόνο για να είστε αισθησιακοί και σεξουαλικοί μαζί. Όταν ξοδεύετε οικείο χρόνο με τον σύντροφό σας, μοιραστείτε τις σκέψεις σας για την αγάπη. Βοηθήστε τον σύντροφό σας να καταλάβει τι θέλετε από αυτόν ή αυτήν. Να είστε ειλικρινείς για αυτό που αντιμετωπίζετε σωματικά και συναισθηματικά.

Κάντε ασφαλές σεξ και σε μεγαλύτερη ηλικία

  • Οι γυναίκες μπορούν να μείνουν έγκυες έως ότου φτάσουν στην εμμηνόπαυση , ορίζεται ως 12 συνεχόμενοι μήνες χωρίς περίοδο. Εάν είστε σεξουαλικά ενεργός, χρησιμοποιήστε τον έλεγχο των γεννήσεων με συνέπεια μέχρι την εμμηνόπαυση. Ζητήστε καθοδήγηση από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν δεν είστε σίγουροι για τον τύπο αντισύλληψης που είναι κατάλληλος για εσάς.
  • Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών πρέπει να γνωρίζουν πώς να εξασκούν ασφαλές σεξ. Εάν κάνετε σεξ με έναν νέο ή διαφορετικό σύντροφο, χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό. Επίσης, μιλήστε με το γιατρό σας για άλλους τρόπους προστασίας του εαυτού σας από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.
  • Εάν βρίσκεστε σε μακροχρόνια μονογαμική σχέση και έχετε αμφότερα αρνηθεί για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, πιθανότατα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προστασία. Μέχρι να γνωρίζετε σίγουρα, ωστόσο, χρησιμοποιήστε προφυλακτικό όταν κάνετε σεξ.

Γήρανση και σεξουαλική υγεία ανδρών

  • Η τεστοστερόνη παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική εμπειρία ενός άνδρα. Τα επίπεδα τεστοστερόνης ποικίλλουν πολύ μεταξύ των ανδρών. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, οι ηλικιωμένοι άνδρες τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από ό, τι οι νεότεροι άνδρες. Τα επίπεδα τεστοστερόνης σταδιακά μειώνονται καθ ‘όλη την ενηλικίωση – περίπου 1% κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 30 κατά μέσο όρο.

Γήρανση και σεξουαλική υγεία των γυναικών

  • Καθώς οι γυναίκες πλησιάζουν την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ξηρότητα και βραδύτερη σεξουαλική διέγερση. Οι συναισθηματικές αλλαγές μπορούν να αυξήσουν τα συναισθήματα του στρες, τα οποία μπορούν επίσης να αλλάξουν το ενδιαφέρον σας για το σεξ.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία κατά την γήρανση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντιδα : Φάρμακα και τεχνικές που βοηθούν στην διαχείριση του πόνου

Νευρική ανορεξία : Τα συμπτώματα για να την αναγνωρίσετεΝευρική ανορεξία : Τα συμπτώματα για να την αναγνωρίσετε

Ρούχα : Τι έγινε τάση τον χειμώνα του 2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!