Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή: Πόσο συχνά έρχεστε σε επαφή με τον σύντροφό σας;

Σεξουαλική ζωή: Πόσο συχνά έρχεστε σε επαφή με τον σύντροφό σας;

Σεξουαλική ζωή: Η σεξουαλική εξερεύνηση μπορεί να σημαίνει την αντιμετώπιση προβλημάτων εικόνας του σώματος ή την εύρεση αυτού που σας ευχαριστεί.

Το σεξ πρέπει να είναι ευχάριστο, όχι κάτι που προκαλεί περισσότερο άγχος παρά ευχαρίστηση. Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής.

Πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή σας και του συντρόφου σας

1. Μειώστε το άγχος. Το άγχος μπορεί να εμποδίσει μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή για εσάς και τον σύντροφό σας. Οποιοσδήποτε βιώνει στρες μπορεί να διαπιστώσει μείωση της λίμπιντο του. Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με υψηλό στρες είχαν χαμηλότερα επίπεδα διέγερσης των γεννητικών οργάνων. Αν παρατηρήσετε ότι εσείς ή ο σύντροφός σας είστε αγχωμένοι, μιλήστε ο ένας στον άλλον γι’ αυτό και βρείτε τρόπους να σβήσετε τον ατμό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει: ημερολόγιο, διαλογισμό, θεραπεία, ευχάριστες κινήσεις του σώματος όπως χορός ή παραγωγικές σωματικές δραστηριότητες όπως διπλώνοντας τα ρούχα.

2. Εξερευνήστε τον σεξουαλικό σας εαυτό. Eξασκηθείτε στην ενδοσκόπηση, την περιέργεια και  εξερευνήστε τη σεξουαλικότητα και τις σεξουαλικές σας επιθυμίες για να εξοικειωθείτε περισσότερο με το σώμα σας. Η σεξουαλική εξερεύνηση μπορεί να σημαίνει την αντιμετώπιση προβλημάτων εικόνας του σώματος ή την εύρεση αυτού που σας ευχαριστεί. Εάν αισθάνεστε άνετα, γνωρίστε τον εαυτό σας σωματικά και τι είναι καλό μέσω του αυνανισμού. Καθώς αισθάνεστε πιο άνετα με τον εαυτό σας και με αυτό που σας ικανοποιεί, μπορεί να είναι πιο εύκολο να εκφράσετε τις σεξουαλικές σας επιθυμίες με έναν σύντροφο.

3. Δοκιμάστε κάτι νέο. Εάν είστε με τον σύντροφό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι εύκολο να υποθέσετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Αντίθετα, κάντε ερωτήσεις όπως ποια ήταν η καλύτερη σεξουαλική του εμπειρία, μια στιγμή που ένιωθαν δυσαρεστημένοι ή τι ήταν αυτό που πάντα ήθελαν να κάνουν. Το να δοκιμάζετε νέες στάσεις, φαντασιώσεις ή παιχνίδια μπορεί να αναζωογονήσει τη σεξουαλική σας ζωή.

4. Ξεκινήστε το “παιχνίδι” πριν φτάσετε στην κρεβατοκάμαρα. Το προκαταρκτικό παιχνίδι μπορεί να είναι πολύ περισσότερο από σωματικό άγγιγμα ή σεξουαλικές πράξεις. Ο δρόμος για το υπέροχο σεξ ξεκινά πολύ πριν μπείτε στην κρεβατοκάμαρα. Το να δημιουργήσετε έναν ασφαλή χώρο για τον σύντροφό σας και να του συμπεριφέρεστε με καλοσύνη, στοργή και σεβασμό, παρέχει ένα σημείο εκκίνησης για μια βαθιά, ουσιαστική σύνδεση κατά τη διάρκεια του σεξ.

5. Επικοινωνήστε μεταξύ σας. Αν θέλετε να δοκιμάσετε νέα πράγματα ή να αλλάξετε τη σεξουαλική σας ζωή, όλα απαιτούν ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία. Όταν συζητάτε για το σεξ με τον σύντροφό σας να διατηρήσετε την περιέργεια, τη συμπόνια και την ευαλωτότητα στο πάνω μέρος του μυαλού σας. Βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφός σας αισθάνεται ότι ακούγεται χωρίς κρίση και αισθάνεται άνετα να μοιράζεται τόσο τις σεξουαλικές του ανάγκες όσο και τα όριά του.

6. Εργαστείτε για να συγχρονίσετε τις σεξουαλικές σας ορμές. Οι σεξουαλικές ορμές διαφέρουν από άτομο σε άτομο, καθιστώντας δύσκολο για τα ζευγάρια να βρουν τη σωστή ισορροπία. Γι’ αυτό ο Kamil Lewis, θεραπευτής του σεξ και των σχέσεων, προτείνει να προγραμματίσετε το σεξ και να δώσετε προτεραιότητα στη σεξουαλική σας ρουτίνα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ένας σύντροφος κάνει περιστασιακά σεξ λίγο περισσότερο ή λιγότερο συχνά από ό, τι θα προτιμούσε, αλλά το να λαμβάνει κανείς υπόψη τις ανάγκες του άλλου είναι το κλειδί. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η συναίνεση είναι πάντα απαραίτητη για να συμμετάσχετε σε σεξουαλική επαφή. Εάν δεν θέλετε να κάνετε σεξ, μην κάνετε σεξ. Και, μην αναγκάζετε έναν σύντροφο να κάνει σεξ, εκτός εάν αισθάνεται εντελώς άνετα να το κάνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής

Μπορεί η καφεΐνη να βοηθήσει στη στυτική δυσλειτουργία;

4 τρόποι να αντιμετωπίσετε την στυτική δυσλειτουργία

Μπορεί ο διαβήτης να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.