Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή και εγκυμοσύνη :Αποφύγετε το σεξ τις πρώτες 12 εβδομάδες κύησης

Σεξουαλική ζωή και εγκυμοσύνη :Αποφύγετε το σεξ τις πρώτες 12 εβδομάδες κύησης

Με πολλούς τρόπους, το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι το χειρότερο. Είστε ναυτία και εξαντλημένος και άγρια ​​ορμονική, καθώς και πολύ ανήσυχος για όλα τα πράγματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν το πολύτιμο φορτίο σας , συμπεριλαμβανομένου του σεξ, γιατί φαίνεται ότι ουσιαστικά όλα είναι εκτός ορίων για αυτούς τους εννέα μεγάλους μήνες.

 

Το άγχος για το σεξ στην εγκυμοσύνη είναι 100 τοις εκατό φυσιολογικό, αλλά ευτυχώς το μωρό σας είναι ασφαλέστερο εκεί απ ‘όσο νομίζετε (ναι, ακόμα και όταν είστε απασχολημένοι με τον σύντροφό σας).Υποθέτοντας ότι μπορείτε να μπερδεύσετε την πρώτη πρωινή ασθένεια και εξάντληση του τριμήνου για να θέλετε πραγματικά να κάνετε σεξ, εδώ είναι ό, τι μπορείτε να περιμένετε σε αυτό το τμήμα στις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης.

Μπορεί το σεξ τις πρώτες 12 εβδομάδες να προκαλέσει αποβολή
 • Εάν αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας, δεν είστε μόνοι. Ας δούμε λοιπόν τα καλά νέα: Σε μια τυπική εγκυμοσύνη, το σεξ είναι ασφαλές καθ ‘όλη τη διάρκεια των 9 μηνών, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τριμήνου.
 • Εάν δεν σας έχει πει ο γιατρός σας να μην κάνετε σεξ, δεν υπάρχει λόγος να το αποφύγετε – ανεξάρτητα από το πόσο μακριά βρίσκεστε. Οι μύες που περιβάλλουν τη μήτρα σας καθώς και το αμνιακό υγρό μέσα σε αυτό βοηθούν στην προστασία του μωρού σας κατά τη διάρκεια του σεξ, και η βλέννα στο άνοιγμα του τραχήλου σας εμποδίζει τη διέλευση των μικροβίων. (Και όχι, ένα πέος δεν μπορεί να αγγίξει ή να βλάψει τη μήτρα σας κατά τη διάρκεια του σεξ.)
 • Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα αποβολής γενικά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου σε σύγκριση με τα άλλα τρίμηνα. Δυστυχώς, περίπου 10 έως 15 τοις εκατό των εγκυμοσύνης καταλήγουν σε αποβολή, με την πλειονότητα να συμβαίνει τις πρώτες 13 εβδομάδες – αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σεξ δεν είναι αιτία.
 • Περίπου το ήμισυ των αποβολών συμβαίνουν λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών που αναπτύσσονται κατά τη γονιμοποίηση του εμβρύου – κάτι που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε κάνατε. Πολλές αιτίες είναι άγνωστες.

Σύμφωνα με την Κλινική του Κλίβελαντ , οι αποβολές μπορούν επίσης να προκληθούν από διάφορους παράγοντες κινδύνου, όπως:

 • μητρικές λοιμώξεις και ασθένειες
 • ζητήματα ορμονών
 • ανωμαλίες της μήτρας
 • χρήση ορισμένων φαρμάκων, όπως το Accutane
 • μερικές επιλογές τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα και η χρήση ναρκωτικών
 • αναπαραγωγικές διαταραχές που παρεμβαίνουν στη γονιμότητα, όπως η ενδομητρίωση και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS)
Είναι η αιμορραγία μετά το σεξ τις πρώτες 12 εβδομάδες ένα κακό σημάδι
 • Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσετε ελαφριά αιμορραγία ή κηλίδες στο πρώτο τρίμηνο – και οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση με τη σωματική πράξη του σεξ.
 • Περίπου 15 έως 25 τοις εκατό των εγκύων γυναικών εμφανίζουν αιμορραγία από το πρώτο τρίμηνο – και αυτό το στατιστικό δεν συνοδεύεται από πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα αυτών των γυναικών.

Ακολουθεί βίντεο για το σεξ στην εγκυμοσύνη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ορμή : Δείτε πως επηρεάζει τις σχέσεις

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να πετύχετε την αυτοεξυπηρέτηση σας

Διπολική διαταραχή : Δείτε αν προκαλεί παραισθήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.