Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή: Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση [vid]

Σεξουαλική ζωή: Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση [vid]

Σεξουαλική ζωή: Τόσο η λεκτική όσο και η μη λεκτική επικοινωνία κατά τη διάρκεια του σεξ συσχετίστηκαν ερευνητικά με περισσότερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Sex & Marital Therapy διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μιλούν και επικοινωνούν στο κρεβάτι τείνουν να είναι πιο ικανοποιημένοι τόσο σεξουαλικά όσο και γενικά στις σχέσεις τους. Τούτου λεχθέντος, να επισημάνουμε ότι οι μη λεκτικές ενδείξεις, άλλως ειπείν, η γλώσσα του σώματος συνυπολογίζονται ως μορφές επικοινωνίας.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 400 άτομα σχετικά με το πόσο συχνά επικοινωνούσαν κατά τη διάρκεια του σεξ, πώς επικοινωνούσαν (λεκτικά και μη) και πώς και πόσο συχνά επικοινωνούσε ο/η σύντροφός τους. Οι σύντροφοι ανέφεραν επίσης πόσο χαρούμενοι ήταν με τη σεξουαλική τους ζωή, τη σχέση τους και τη σεξουαλική επικοινωνία μέσα στη σχέση τους. Περισσότερη επικοινωνία όλων των ειδών κατά τη διάρκεια του σεξ (είτε λεκτική είτε μη λεκτική) συσχετίστηκε με υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής επικοινωνίας στη σχέση και μεγαλύτερη ικανοποίηση από την επικοινωνία. Με τη σειρά της η ικανοποίηση από την επικοινωνία συνδέεται με μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο οι σύντροφοι επικοινωνούν στο κρεβάτι, τόσο καλύτερο είναι το σεξ.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να μιλάς για και κατά τη διάρκεια του σεξ θα προκαλέσει αμηχανία ή θα ζημιώσει τη σεξουαλική διάθεση. Και ορισμένα άτομα μπορεί να ανησυχούν ή να φοβούνται την αντίδραση του συντρόφου τους στην επικοινωνία σχετικά με το σεξ. Αυτός ο φόβος, με τη σειρά του, μπορεί να εμποδίσει την ανοιχτή επικοινωνία.  Δεδομένου ότι τα άτομα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα όταν συναντώνται ερωτικά, οι συνέπειες μιας αρνητικής αντίδρασης του συντρόφου κατά την ερωτική πράξη μπορεί να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από μια αρνητική αντίδραση σε μια λιγότερο ευάλωτη κατάσταση.

Είναι ωστόσο ιδιαιτέρως σημαντικό να ξεπεράσουμε τους φόβους μας της έκθεσης κατά τη διάρκεια της ευάλωτης ερωτικής πράξης. Εξάλλου, η σιωπή δεν είναι σύμμαχος εδώ. Τούτο διότι, εάν οι σύντροφοι δεν επικοινωνούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνάντησης δεν μπορούν να ξέρουν τι είναι αυτό που απολαμβάνουν ερωτικά και πώς θα μπορούσαν να παράσχουν και να λάβουν ικανοποίηση ως σεξουαλικοί σύντροφοι.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να βελτιώσουμε τις τεχνικές επικοινωνίας μας με τους ανθρώπους

Σεξουαλική ζωή : Κρατήστε την ενεργή ακόμα και αν έχετε καρδιακά προβλήματα

Αυτοφροντίδα : Μάθετε να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».