Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Τι είναι η σεξουαλική αγωγή

Σεξουαλική υγεία: Τι είναι η σεξουαλική αγωγή

Σεξουαλική υγεία σεξουαλική αγωγή: η σεξουαλική αγωγή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μάθημα, ειδικά για τους έφηβους που προσπαθούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές του σώματός τους.

Η ποιοτική σεξουαλική εκπαίδευση υγείας (SHE/ sexual health education ) παρέχει στους μαθητές τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να τους βοηθήσει να είναι υγιείς και να αποφύγουν τον ιό HIV, τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες (STD) και την ακούσια εγκυμοσύνη. Ένα πρόγραμμα σπουδών SHE περιλαμβάνει ιατρικά ακριβές, αναπτυξιακά κατάλληλο και πολιτιστικά σχετικό περιεχόμενο και δεξιότητες που στοχεύουν σε βασικά αποτελέσματα συμπεριφοράς και προάγουν την υγιή σεξουαλική ανάπτυξη. Το πρόγραμμα σπουδών είναι κατάλληλο για την ηλικία και προγραμματίζεται σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα για την παροχή πληροφοριών σχετικά με συμπεριφορές και κινδύνους για την υγεία. Η σεξουαλική αγωγή θα πρέπει να συνάδει με την επιστημονική έρευνα και τις βέλτιστες πρακτικές. Ακόμη, χρειάζεται να αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία των εμπειριών και ταυτοτήτων των μαθητών· και να ευθυγραμμίζετε με τις προτεραιότητες του σχολείου, της οικογένειας και της κοινότητας.

Πώς μπορούν τα σχολεία να παρέχουν σεξουαλική εκπαίδευση

Τα ποιοτικά προγράμματα σεξουαλικής εκπαίδευσης για την υγεία έχουν πολλά χαρακτηριστικά. Αυτά τα προγράμματα διδάσκονται από άρτια καταρτισμένους και άρτια εκπαιδευμένους δασκάλους και σχολικό προσωπικό. Γίνεται χρήση στρατηγικών που είναι σχετικές και ελκυστικές για όλους τους μαθητές. Έρχονται σε επαφή με την LGBTQ+ κοινότητα και την αμφισβήτηση της νεολαίας. Συμμετοχή γονέων, οικογενειών και κοινοτικών συνεργατών σε σχολικά προγράμματα και προώθηση θετικών σχέσεων μεταξύ εφήβων και νέων ενηλίκων.

Ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για την υγεία στο σχολείο που περιλαμβάνει ένα ποιοτικό πρόγραμμα σπουδών SHE στοχεύει στην ανάπτυξη κρίσιμων γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για την προώθηση υγιών συμπεριφορών και την αποφυγή κινδύνων. Είναι σημαντικό να ενσωματωθεί η ανάπτυξη δεξιοτήτων. Δίνοντας στους μαθητές χρόνο να εξασκηθούν, να αξιολογήσουν και να προβληματιστούν σχετικά με τις δεξιότητες που διδάσκονται στο πρόγραμμα σπουδών, καθοδηγούνται ως προς την ανεξαρτησία, την κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων για να αποφύγουν τον ιό HIV, τα STD και την ακούσια εγκυμοσύνη.

Ποια είναι τα οφέλη από την παροχή σεξουαλικής εκπαίδευσης υγείας στους μαθητές;

Η προώθηση και η εφαρμογή καλά σχεδιασμένων προγραμμάτων SHE επηρεάζει θετικά την υγεία των μαθητών με διάφορους τρόπους. Οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα είναι πιο πιθανό να: καθυστερήσουν την έναρξη σεξουαλική επαφής, έχουν λιγότερους σεξουαλικούς συντρόφους,  έχουν λιγότερες εμπειρίες απροστάτευτου σεξ, αυξάνουν τη χρήση προφυλακτικών, βελτιώνουν τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις.

Όπως διαπιστώνεται, η σεξουαλική αγωγή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μάθημα, ειδικά για τους εφήβους που προσπαθούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές του σώματός τους.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί το Sexcation να σας βοηθήσει στην σχέση σας;

Sex tips για ένα άκρως αισθησιακό Σαββατοκύριακο

Τα ποσοστά ψυχολογικών διαταραχών των εφήβων επιδεινώνονται διαρκώς.

H συμπεριλήψη της ευχαρίστησης στις υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας μειώνει τα ΣΜΝ

Πώς συνδέεται η διατροφή με την λίμπιντο και 3 τροφές να την αναθερμάνετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

3 σημάδια στην συμπεριφορά ενός ανθρώπου που δείχνουν ειλικρινή έρωτα

Το χιούμορ δεν είναι ένα ταλέντο που έχουν όλοι, όμως αυτός που ενδιαφέρεται ειλικρινά θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σε κάνει να περνάς όμορφα μαζί του, να απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάτε.