Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Sex tips για γυναίκες άνω των 50

Σεξουαλική υγεία: Sex tips για γυναίκες άνω των 50

Σεξουαλική υγεία: Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε μερικές συμβουλές για να κάνετε υπέροχο σεξ μετά τα 50.

Ψάχνετε για σεξ συμβουλές για πάνω από 50 άτομα που θέλουν να εξασφαλίσουν εκρηκτικό σεξ στα 50; Δεν είναι πρόβλημα! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε μερικές συμβουλές για να κάνετε υπέροχο σεξ μετά τα 50.

Μιλήστε για αυτό

Οι άνθρωποι άνω των 50 προέρχονται από μια γενιά στην οποία η συζήτηση για το σεξ αποθαρρύνθηκε. Ειδικά στις γυναίκες μπορεί να έχουν πει ότι το να μιλούν για σεξ ήταν απαγορευμένο, βρώμικο και ανήθικο. Αλλά το να μιλάς ανοιχτά για το σεξ με τον σύντροφό σου και τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης είναι ζωτικής σημασίας για μια καλή σεξουαλική ζωή σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να μπορέσετε εσείς και ο σύντροφός σας να μιλήσετε ανοιχτά για το σεξ, αλλά αξίζει την επένδυση.

Εξάσκηση

Όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο περισσότερα μαθαίνετε για το τι λειτουργεί για εσάς και τον σύντροφό σας, πώς να επικοινωνείτε αυτό που θέλετε και χρειάζεστε και πώς να συνδεθείτε σεξουαλικά. Ειδικά αν αλλάξει η ζωή και η υγεία ή αλλάξει η σχέση, όπως το διαζύγιο, τότε η συνηθισμένη σας σεξουαλική ρουτίνα δεν είναι πλέον κατάλληλη. Η άσκηση νέων μορφών σεξουαλικής δραστηριότητας γίνεται ζωτικής σημασίας. Θα αποκτήσετε πολύτιμες πληροφορίες για το τι χρειάζεστε και επιθυμείτε εσείς και ο σύντροφός σας μέσω της απλής πράξης «απλώς να το κάνετε».

Μάθετε να αγαπάτε το λιπαντικό

Πολλές γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν κολπική ξηρότητα καθώς γερνούν, κάνοντας το σεξ άβολο ή ακόμα και επώδυνο. Οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι η ξηρότητα είναι αποτέλεσμα μιας προσωπικής αποτυχίας, όπως το να μην είναι «αρκετά γυναίκα» ή να μην μπορούν να ενεργοποιήσουν τον σύντροφό τους. Αλλά οι ορμονικές αλλαγές, και καθώς μεγαλώνουμε, μερικές φορές χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια. Βρείτε ένα λιπαντικό που αγαπάτε και χρησιμοποιήστε το ελεύθερα. Εάν το λιπαντικό χωρίς ιατρική συνταγή δεν βοηθά στην ξηρότητα, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορούν να συνταγογραφήσουν ένα λιπαντικό με συνταγή ή να προτείνουν την προσθήκη ενυδατικής κρέμας.

Σκεφτείτε πέρα από τη συνουσία

Το σεξ μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από την πράξη της σεξουαλικής επαφής. Αυτό ισχύει σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά ειδικά οι άνθρωποι άνω των 50 ετών θα πρέπει να σκεφτούν ευρέως τι «μετράει» ως σεξ. Ακόμα κι αν τα προβλήματα υγείας κάνουν τη σεξουαλική επαφή δύσκολη, υπάρχουν πολλοί τρόποι να είστε οικείοι και να δίνετε και να λαμβάνετε ευχαρίστηση χωρίς επαφή.

Μην φοβάστε να εξερευνήσετε βιβλία και ιστότοπους για το σεξ και να δοκιμάσετε πράγματα που ίσως δεν είχατε σκεφτεί πριν. Όπως και το να μιλάς για σεξ, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το να προχωρήσεις λίγο πιο πέρα από αυτό που έχεις διδαχθεί είναι «αποδεκτό». Μπορεί επίσης να ανοίξει την πόρτα σε έναν νέο κόσμο σύνδεσης και ευχαρίστησης.

Διατηρήστε την αίσθηση του χιούμορ σας

Ας το παραδεχτούμε, το σεξ μπορεί να είναι αστείο. Αλλά συχνά, τα παίρνουμε πολύ σοβαρά, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Διώξτε την πίεση και διατηρήστε την αίσθηση του χιούμορ σας. Η προσέγγιση του σεξ με μια παιχνιδιάρικη και περίεργη στάση μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερο σεξ, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Το να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε νέα πράγματα, να διασκεδάσετε με τον σύντροφό σας και να γελάσετε με τον εαυτό σας θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Αυτό είναι συχνά το κλειδί για ένα υπέροχο σεξ αρχικά.

Πειραματιστείτε

Εάν είστε με τον ίδιο σύντροφο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να έχετε μια δοκιμασμένη και αληθινή ρουτίνα για τη σεξουαλική σας ζωή. Η άνεση είναι καλή, αλλά το να είσαι πρόθυμος να πειραματιστείς μπορεί να βοηθήσει να ζωντανέψει τα πράγματα και να εμβαθύνει ακόμη και μια σύνδεση δεκαετιών.

Το να πειραματιστείτε δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμπλακείτε σε BDSM ή να εγκαταστήσετε μια σεξουαλική ταλάντευση εκτός και αν το θέλετε. Σημαίνει να είσαι πρόθυμος να δοκιμάσεις νέα πράγματα, θέσεις και εμπειρίες. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για το τι μπορεί να σας αρέσει και στους δύο. Να είστε ξεκάθαροι για τυχόν παραβιάσεις της συμφωνίας. Στη συνέχεια, βρείτε έναν τρόπο να φτιάξετε εκείνα τα πράγματα που είστε διατεθειμένοι να δοκιμάσετε.

Κάντε έναν έλεγχο ευεξίας

Ένα μεγάλο μέρος μιας ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής είναι η καλή σεξουαλική υγεία. Φροντίστε να κάνετε τακτικές εξετάσεις και να συζητάτε τυχόν ζητήματα με το γιατρό σας, όπως επώδυνη επαφή, στυτικές δυσκολίες και ούτω καθεξής. Εάν παίρνετε φάρμακα, ρωτήστε για πιθανές σεξουαλικές παρενέργειες. Η τακτική εξέταση για ΣΜΝ είναι καλή συμβουλή σε οποιαδήποτε ηλικία, ειδικά εάν συνάπτετε σχέσεις με νέους σεξουαλικούς συντρόφους.

Φροντίστε τη γενική υγεία σας

Συνολικά, η υγεία συμβάλλει στην καλή σεξουαλική υγεία. Συγκεκριμένα, η τακτική καρδιαγγειακή άσκηση, όπως το περπάτημα, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε σταθερή σεξουαλική υγεία. Η ροή του αίματος έχει σημασία, γι’ αυτό το να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή, να παίρνετε τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, να παραμένετε ενυδατωμένοι και να κάνετε καλή αυτοφροντίδα για την ψυχική σας υγεία.

Μείνετε ενεργοί

Το να διατηρείτε τον εαυτό σας σωματικά και ψυχικά δραστήριο μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει τη γενική σας υγεία αλλά και να αυξήσει τη σεξουαλική σας υγεία. Η τακτική σωματική δραστηριότητα όπως η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ευέλικτοι, καθιστώντας σας πιο πρόθυμους και ικανούς να δοκιμάσετε νέες θέσεις στην κρεβατοκάμαρα.

Η καρδιαγγειακή άσκηση είναι καλή για τη ροή του αίματος και την αναπνευστική υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αντοχής σας. Διατηρώντας τον εγκέφαλό σας δραστήριο είναι επίσης βασικό, καθώς μπορεί να συμβάλει σε πιο ισχυρή ψυχική υγεία και να αποτρέψει καταστάσεις που καταστρέφουν τη λίμπιντο, όπως η κατάθλιψη.

Αγκαλιάστε τις αλλαγές

Το υπέροχο σεξ άνω των 50 είναι ακόμα δυνατό και για να το κάνετε αυτό, πρέπει να είστε ανοιχτοί στο να αγκαλιάσετε τις αλλαγές. Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να απολαύσουν το σεξ όταν είναι άνω των 50 ετών λόγω μη ρεαλιστικών προσδοκιών. Αυτό σκοτώνει την ατμόσφαιρα.

Θα υπάρξουν αλλαγές και ορισμένες είναι δραστικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να μάθετε πώς να φτιάξετε τη διάθεση μιας γυναίκας 50 ετών. Ένα από τα μυστικά για να κάνετε καλύτερο σεξ μετά τα 50 είναι η αποδοχή. Κάποια πράγματα δεν θα είναι τα ίδια, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε νέα για να είστε σεξουαλικά ενεργοί, και θα μπορούσε να είναι εξίσου υπέροχο.

Το να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί με τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας θα σας κάνει να νιώσετε καλά, και όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να εξερευνάτε σεξουαλικά ενδιαφέροντα, νέους τρόπους για να απολαμβάνετε ο ένας τον άλλον και φυσικά να κάνετε υπέροχο σεξ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να μιλήσετε για το σεξ και να πετύχετε τους στόχους σας αναφορικά με την οικειότητα;

Η Ιάπωνας πρώην στρατιώτης που κήρυξε τον πόλεμο στη σεξουαλική κακοποίηση

Μην αφήνετε τον κακό ύπνο να βλάψει τη σεξουαλική σας ζωή

Ξεπερνώντας τα ταμπού για τη διασφάλιση της σεξουαλικής υγείας των γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς ο όρος queer συνδέεται με την σεξουαλικότητα;

LGBTQ+: Το «queer» έχει μετατραπεί από υποτιμητικός όρος σε ισχυρό και περιεκτικό αυτοπροσδιορισμό. Η εξέλιξή του αντανακλά τις μεταβαλλόμενες στάσεις της κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα στη σεξουαλικότητα και το φύλο.

Η παρατεταμένη χρήση φορητού υπολογιστή προκαλεί υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα laptop: Τα θέματα υπογονιμότητας δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες, τα αντιμετωπίζουν και οι άνδρες. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γίνονται τακτικοί έλεγχοι, ειδικά αν ένα ζευγάρι προσπαθεί να συλλάβει και δεν τα καταφέρνει. 

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Τι θα περάσει το σώμα σου μετά από γέννηση διδύμων;

Εγκυμοσύνη δίδυμα: Η αύξηση βάρους είναι συνήθως υψηλότερη με τα δίδυμα, καθώς το σώμα χρειάζεται να φιλοξενήσει την ανάπτυξη δύο εμβρύων. Αυτό το αυξημένο βάρος μπορεί να συμβάλει στην κόπωση και σε πιθανές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης κύησης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς μπορεί να είναι οι σεξουαλικές σας σχέσεις μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Η σεξουαλική υγεία μετά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την προσαρμογή στις σωματικές αλλαγές, τη διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας και την προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας.