Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Μπορεί ο διαβήτης να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή;

Σεξουαλική υγεία: Μπορεί ο διαβήτης να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή;

Σεξουαλική υγεία: O διαβήτης μπορεί να προδιαθέσει τους άνδρες σε στυτική δυσλειτουργία και να μειώσει τη σεξουαλική επιθυμία ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο διαβήτης είναι μια μεταβολική ασθένεια που εμφανίζεται όταν η γλυκόζη στο αίμα σας – που ονομάζεται επίσης σάκχαρο – είναι υψηλότερη από το κανονικό. Θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο για πολλές άλλες ασθένειες, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό, μεταξύ άλλων. Όμως, ο διαβήτης μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή ανδρών και γυναικών.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη, οι διαβητικοί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σεξουαλικά προβλήματα. Εξηγώντας αυτό, ο Δρ Ritesh Gupta, Διευθυντής Διαβήτη και Ενδοκρινολογίας του Νοσοκομείου Fortis CDOC στο Νέο Δελχί σημειώνει: «Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη σεξουαλική ζωή λόγω της επίδρασής του στα νεύρα, την κυκλοφορία και τις ορμόνες. Επίσης, το άγχος της αντιμετώπισης μιας χρόνιας ασθένειας μπορεί να βλάψει τη σεξουαλική ζωή».

Επίδραση στους άνδρες

Ο ειδικός σημειώνει ότι ο διαβήτης μπορεί να προδιαθέσει τους άνδρες σε στυτική δυσλειτουργία και μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. «Τα υψηλά σάκχαρα στο αίμα μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα και την κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν προβλήματα στη στύση». Επιπλέον, τα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να είναι χαμηλά στον μη ελεγχόμενο διαβήτη, οδηγώντας σε στυτική δυσλειτουργία και χαμηλή λίμπιντο

.

Επίδραση στις γυναίκες

Στις γυναίκες, επίσης, ο διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. «Οι γυναίκες με διαβήτη μπορεί να έχουν μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Τα μη ελεγχόμενα επίπεδα στο σάκχαρο μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση των γεννητικών οργάνων, η οποία μπορεί να εμποδίσει τη σεξουαλική δραστηριότητα», πρόσθεσε ο Δρ Gupta.

Πρόληψη και θεραπεία

Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη αυτών των επιπλοκών, ο ειδικός πρότεινε επαρκή έλεγχο των επιπέδων σακχάρου, ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. «Τα άτομα με διαβήτη και σεξουαλικά προβλήματα χρειάζονται σωστή αξιολόγηση. Υπάρχουν διαθέσιμες αποτελεσματικές θεραπείες για αυτά τα προβλήματα. Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα ορμονών χρειάζονται μερικές φορές υποκατάσταση τεστοστερόνης, ωστόσο, αυτά πρέπει να λαμβάνονται μόνο μετά από συμβουλές ειδικών», κατέληξε ο Δρ Gupta.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η στυτική δυσλειτουργία σύμπτωμα της long covid

Ποιες στρατηγικές συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων;

Τύποι σεξουαλικής δυσλειτουργίας σε άνδρες και γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί να δοκιμάσετε τη yoga με τον σύντροφό σας;

Yoga σεξ: Οι στάσεις του σεξ γιόγκα μπορούν να σας βοηθήσουν να τεντωθείτε και να βελτιώσετε τη σύνδεση με τον σύντροφό σας, για μια ικανοποιητική νύχτα ευχαρίστησης τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα.

Οι καλύτερες στάσεις σεξ για νέα ζευγάρια

Στάσεις σεξ: Για να βοηθήσουμε εσάς και τον σύντροφό σας να ξεκινήσετε μια αισθησιακή περιπέτεια, συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες στάσεις σεξ για νέα ζευγάρια.