Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Η σεξουαλική υγεία σημαντική για τη γενική ευημερία ενός ανθρώπου

Σεξουαλική υγεία: Η σεξουαλική υγεία σημαντική για τη γενική ευημερία ενός ανθρώπου

Σεξουαλική υγεία: Περιγράφεται ως η ψυχική, σωματική και κοινωνική ευημερία που σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα κάποιου.

Η σεξουαλική υγεία περιγράφει την ψυχική, σωματική και κοινωνική ευημερία που σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα κάποιου. Η σεξουαλική υγεία, όταν αντιμετωπίζεται θετικά, απαιτεί μια θετική και με σεβασμό προσέγγιση στη σεξουαλικότητα και τις σεξουαλικές σχέσεις, καθώς και τη δυνατότητα να έχουμε ευχάριστες και ασφαλείς σεξουαλικές εμπειρίες, χωρίς εξαναγκασμό, διακρίσεις και βία.

Η ικανότητα των ανδρών και των γυναικών να επιτύχουν σεξουαλική υγεία και ευημερία εξαρτάται από:

  • πρόσβαση σε ολοκληρωμένες, καλής ποιότητας πληροφορίες σχετικά με το σεξ και τη σεξουαλικότητα
  • γνώση σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν και την ευαλωτότητά τους στις δυσμενείς συνέπειες της μη προστατευμένης σεξουαλικής δραστηριότητας·
  • ικανότητα πρόσβασης σε φροντίδα σεξουαλικής υγείας ζώντας σε ένα περιβάλλον που επιβεβαιώνει και προάγει τη σεξουαλική υγεία.

Όσον αφορά τη σεξουαλική υγεία, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθοι τρεις πυλώνες:

1. Εξασφαλισμένη συγκατάθεση

Καμία σεξουαλική δραστηριότητα δεν πρέπει να λαμβάνει χώρα χωρίς και τα δύο άτομα να έχουν εκφράσει ρητά τη συγκατάθεσή τους. Συναίνεση σημαίνει ότι όλοι οι σύντροφοι που εμπλέκονται στη σεξουαλική πράξη συμφωνούν με τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα και πρέπει να μπορούν να αλλάξουν γνώμη ανά πάσα στιγμή. Χωρίς συγκατάθεση, οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική επίθεση ή βιασμός.

2. Αποφυγή σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ)

Τα ΣΜΝ μεταδίδονται μέσω μη προστατευμένης σεξουαλικής επαφής με μολυσμένο άτομο. Εάν διαγνωστούν έγκαιρα, το μολυσμένο άτομο μπορεί να λάβει αποτελεσματική ιατρική θεραπεία. Ωστόσο, εάν αφεθούν ανεξέλεγκτα, μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα, ανικανότητα, καρκίνο, ακόμη και θάνατο. Μπορεί επίσης να εξαπλωθούν σε άλλα άτομα.

3. Προστασία από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Η αντισύλληψη είναι ευθύνη όλων όσων επιλέγουν να κάνουν σεξ. Κάθε άτομο πρέπει να είναι υπεύθυνο και να μην βασίζεται στο άλλο άτομο για να λάβει αυτές τις προφυλάξεις. Για τους ναυτικούς, οι μέθοδοι πρόληψης εγκυμοσύνης ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή όταν το πλοίο βρίσκεται σε εξέλιξη, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει μεθόδους μακροπρόθεσμης προφύλαξης προτού επιβιβαστείτε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορυφαία 5 σημεία πίεσης για γυναικείο οργασμό

Μπορεί το σεξ να αντικαταστήσει την τακτική άσκηση;

Γιατί έχετε πρησμένο κόλπο ή αιδοίο;

Tips για καλύτερη σεξουαλική ευεξία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντέχετε περισσότερο στο κρεβάτι;

Sex tips διάρκεια: Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια του σεξ, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή και αποφεύγοντας δυσάρεστες συνέπειες όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.