Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Η ισχυρή σεξουαλική επικοινωνία προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ

Σεξουαλική υγεία: Η ισχυρή σεξουαλική επικοινωνία προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ

Σεξουαλική υγεία: Λέγεται ότι «οι καλοί εραστές γίνονται και δεν γεννιούνται». Εάν θέλετε η ερωτική σας σχέση να είναι ικανοποιητική και να αγκαλιάζει τις πιθανότητες της εξέλιξης μέσα στο χρόνο, θα πρέπει να δημιουργήσετε τον ασφαλή εκείνο χώρο προκειμένου να μιλήσετε με τον συντροφό σας για την σεξουαλική σας ζωή.  

Η τακτική επικοινωνία αποτελεί σημαντικό συστατικό κάθε βιώσιμης και ικανοποιητικής σχέσης – και περιλαμβάνει το sex talk. Το να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή μέσα στη σχέση είναι ένα υπέροχο δώρο που μπορείτε να απολαμβάνετε και να καλλιεργείτε τακτικά.

Πότε και για ποιους λόγους να κάνετε sex talk;

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στη σεξουαλική σας ζωή ή δεν είστε ικανοποιημένοι από την ερωτική σας σχέση με τον σύντροφό σας, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του. Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, τα ζευγάρια που έχουν ισχυρή σεξουαλική επικοινωνία αναφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ.

Η ανοιχτή επικοινωνία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα συναισθήματα οικειότητας και να ενισχύσει το δεσμό στη σχέση. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι σε γενικές γραμμές, το να μιλάτε ειλικρινά με τον σύντροφό σας μπορεί να αυξήσει τη συνολική ικανοποίησή σας μέσα στη σχέση.

Ορισμένοι λόγοι για να κάνετε μια σεξουαλική συζήτηση με τον σύντροφό σας θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

 • Έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης
 • Επιθυμία να δοκιμάσετε κάτι νέο
 • Σεξουαλική δυσλειτουργία
 • Αλλαγές στη λίμπιντο
 • Έλλειψη οικειότητας ή ανάγκη για περισσότερη στοργή
 • Συναισθήματα σεξουαλικής απόρριψης
 • Εάν νιώθετε ότι είστε πάντα εκείνος που προσεγγίζει ερωτικά τον σύντροφο στη σχέση

 

Πώς να μιλήσετε με τον συντορφό σας για το σεξ;

Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διευκολύνετε τη συζήτηση και για τους δύο:

 • Ξεκινήστε αργά: Ξεκινήστε με στόχο σας να αισθανθείτε πιο κοντά και συνδεδεμένοι με τον σύντροφό σας. Αποφύγετε τις κρίσεις ή τις κατηγορίες. Εστιάστε σε πράγματα που μπορείτε να κάνετε και οι δύο για να απολαύσετε καλύτερα το σεξ.
 • Εστιάστε στην οικειότητα: Θυμηθείτε ότι η αγάπη και η οικειότητα είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες με τη συχνότητα του σεξ.
 • Εκφραστείτε ελεύθερα: Συζητήστε μεταξύ σας για τις προσδοκίες σας, τους φόβους σας, τις επιθυμίες σας και τις ανησυχίες σας – και να είστε ειλικρινείς. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθετε ασφαλείς να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας στη σχέση. Μην φοβάστε να μιλήσετε για αυτό που σας αρέσει σεξουαλικά και για ό,τι δεν σας αρέσει. Το επίπεδο άνεσής σας είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής.
 • Συζητήστε συχνά: Συνειδητοποιήστε ότι ίσως χρειαστεί να κάνετε κάμποσες σχετικές συνομιλίες. Η πρώτη επαφή θα είναι μάλλον η εκκίνηση για μια συνεχή ερωτική επικοινωνία και συνάντηση μέσα στη σχέση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική Παχυσαρκία: Βλαβερή για την σεξουαλική επιθυμία

Σεξουαλική ζωή Σεξ: Δες πως θα απαλλαγείς από καρδιακά προβλήματα

Συχνοί λόγοι που οδηγούν σε μείωση της ερωτικής απόλαυσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια αγκαλιά την ημέρα μπορεί να κρατήσει τις ρυτίδες μακριά

Σεξ Δέρμα: Το σεξ και η φυσική οικειότητα μπορούν πραγματικά να σας δώσουν πολύ περισσότερα από μια στιγμιαία κατάσταση ευδαιμονίας. Για την μακροχρόνια υγεία & ευεξία του δέρματός σας, το σεξ είναι εξίσου σημαντικό όσο η ισορροπημένη διατροφή και μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Sexting : Δείτε πως θα σώσετε τον γάμο σας

Ενώ το sexting μπορεί να μοιάζει με μια φλερτ μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που αναζητούν fling, αποδεικνύεται ότι όσοι ωφελούνται περισσότερο από την αποστολή ατμών μηνυμάτων είναι στην πραγματικότητα μακροχρόνιες, δεσμευμένες σχέσεις 

Τα οφέλη της χορτοφαγίας στη σεξουαλική σας υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Σεξουαλική ζωή : Το πόσο συχνά κάνετε σεξ εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως εάν έχετε σύντροφο, τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας και πόσο ισχυρή είναι η σεξουαλική σας ορμή.

Τι γνωρίζουμε για τα διεγερτικά φυσικά προϊόντα

Αφροδισιακά τρόφιμα: Εάν σκέφτεστε να στραφείτε σε φυσικές επιλογές προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών, προτού τα δοκιμάσετε, καθώς κάποια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.