Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Πνευματικότητα: Τι είναι το πνευματικό σεξ;

Σεξ Πνευματικότητα: Τι είναι το πνευματικό σεξ;

Σεξ Πνευματικότητα: Για πολλούς ανθρώπους, το σεξ έχει διαφορετικούς σκοπούς. Στην επιφάνεια, προσφέρει φυσική ευχαρίστηση και απελευθέρωση, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Το σεξ μπορεί επίσης να βοηθήσει τους συντρόφους να συνδεθούν συναισθηματικά, δημιουργώντας οικειότητα και εμπιστοσύνη. Μερικοί άνθρωποι προχωρούν ακόμη ένα βήμα παραπέρα, και βλέπουν το σεξ όχι μόνο ως σωματική και συναισθηματική εμπειρία, αλλά και ως πνευματική αναζήτηση και πληρότητα.

Για πολλούς ανθρώπους, το σεξ έχει διαφορετικούς σκοπούς. Στην επιφάνεια, προσφέρει φυσική ευχαρίστηση και απελευθέρωση, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Το σεξ μπορεί επίσης να βοηθήσει τους συντρόφους να συνδεθούν συναισθηματικά, δημιουργώντας οικειότητα και εμπιστοσύνη. Μερικοί άνθρωποι προχωρούν ακόμη ένα βήμα παραπέρα, και βλέπουν το σεξ όχι μόνο ως σωματική και συναισθηματική εμπειρία, αλλά και ως πνευματική αναζήτηση και πληρότητα.

Υπάρχουν πολλοί ορισμοί του πνευματικού σεξ. Για κάποιους ανθρώπους το πνευματικό σεξ συνδέεται ενεργά με τη θρησκευτική τους πρακτική. Άλλοι το βλέπουν ως μια συγκεκριμένη έκφραση πνευματικών πρακτικών – αυτή είναι η περίπτωση του Ταντρικού σεξ. Σε αυτό το πλαίσιο, το σεξ βιώνεται ως μια διεργασία που οδηγεί σε μια βαθύτερη, πνευματικά ικανοποιητικότερη σύνδεση μεταξύ των συντρόφων.

Δεν υπάρχει λάθος τρόπος να δοκιμάστε και να κάνετε πνευματικό σεξ. Μάλιστα, με μια τόσο μεγάλη ποικιλία νοημάτων, σίγουρα θα βρείτε έναν τρόπο να προσθέσετε στη σεξουαλική σας ζωή το είδος της πνευματικότητας που σας εκφράζει και σας ταιριάζει.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Πνευματικού και Ταντρικού Σεξ;

Το ταντρικό σεξ είναι μια πρακτική που προέρχεται από ορισμένες διδασκαλίες του Ινδουισμού, γνωστές ως Τάντρα. Η αρχική πράξη του ταντρικού σεξ είναι μια πολύ εστιασμένη δραστηριότητα που αποσκοπεί να βοηθήσει τους συντρόφους να φτάσουν σε μια ευδαιμονία δίχως οργασμό. Η Τάντρα διδάσκει ότι αυτού του είδους η επαφή είναι ένα τελετουργικό και ένας τύπος και τρόπος λατρείας και δεν προορίζεται για τακτική σεξουαλική δραστηριότητα.

Βεβαίως στη σύγχρονη, δυτική εκφορά του το (νεο)ταντρικό σεξ είναι συχνά διαχωρισμένο από τη θρησκευτική του παράδοση. Αντί να ενεργεί ως μέρος της λατρείας, το σεξ, σε αυτή την εκδοχή, έχει ως στόχο να βοηθήσει και τους δύο συντρόφους να νιώσουν πιο κοντά και να ενθαρρύνει ισχυρότερους οργασμούς διαμέσου των καθυστερήσεων τους.

Τέλος, το πνευματικό σεξ μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε στοιχεία που θεωρούνται κατάλληλα για εσάς, όπως ειδικό φωτισμό κεριών, ανταλλαγή μασάζ μεταξύ των συντρόφων, προσευχή ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που συνδέεται με την πνευματικότητα – όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε και όπως επιθυμείτε να την εντάξετε στην σεξουαλική σας εμπειρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Sex tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Έμμηνος ρύση: Το χρονικό διάστημα που κρατά η περίοδος δεν εύκολο. Χρειάζεστε να έχετε μαζί σας πάντα κάποια σερβιέτα ή κάποιο ταμπόν. Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν ξέγνοιαστες και χωρίς διαρροές; Αυτό σας υπόσχεται το κύπελλο περιόδου!

Η απώλεια βάρους βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Παχυσαρκία γονιμότητα: Όταν οι άνδρες χάνουν τα περιττά κιλά και διατηρούν την απώλεια, τα οφέλη για την υγεία μπορεί να επεκταθούν μέχρι και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Μπορεί το αλκοόλ να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία

Aλκοόλ: Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές που καθιστούν πιο δύσκολη τη στύση, ενώ η χρόνια υπερκατανάλωση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα.

Έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις εμμηπαυσιακές γυναίκες

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.