Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Η εγκυμοσύνη επηρεάζει τις σεξουαλικές ορμόνες της εγκύου

Σεξουαλική υγεία: Η εγκυμοσύνη επηρεάζει τις σεξουαλικές ορμόνες της εγκύου

Σεξουαλική υγεία: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας θα βιώσει μια δίνη νέων συναισθημάτων, αισθήσεων και συναισθημάτων. Η σεξουαλική σας ορμή, η διάθεση, το βάρος, οι διατροφικές συνήθειες και τα πρότυπα ύπνου σας είναι πιθανό να αλλάξουν.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας θα βιώσει μια δίνη νέων συναισθημάτων, αισθήσεων και συναισθημάτων. Οι ορμόνες σας κυμαίνονται και η ροή του αίματος σας αυξάνεται. Πολλές γυναίκες παρατηρούν επίσης ότι το στήθος τους μεγαλώνει και η όρεξή τους αυξάνεται. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η εμπειρία κάθε γυναίκας με την εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Υπάρχουν όμως κάποιες κοινές σωματικές τάσεις. Η σεξουαλική σας ορμή, η διάθεση, το βάρος, οι διατροφικές συνήθειες και τα πρότυπα ύπνου σας είναι πιθανό να αλλάξουν. Στην περίπτωσή σας, ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε προς το καλύτερο.

Σεξουαλικές ορμόνες εγκύων

Μετά από ναυτία, έμετο και κόπωση στην αρχή της εγκυμοσύνης, ορισμένες γυναίκες διαπιστώνουν ότι το δεύτερο τρίμηνο είναι πολύ πιο εύκολο για αυτές. Τα επίπεδα ενέργειάς σας θα αποκατασταθούν, η όρεξή σας μπορεί να επανέλθει και η λίμπιντο σας είναι πιθανό να αυξηθεί. Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους η εγκυμοσύνη θα επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή.

1. Οι ορμόνες σας θα κυμαίνονται

Στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης αυξάνονται. Τα συμπτώματα στην αρχή της εγκυμοσύνης που μπορεί να μειώσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία περιλαμβάνουν:

ορμονικές αλλαγές
εξάντληση
αναγούλα
ευαισθησία του μαστού
Γύρω στη 10η εβδομάδα, αυτά τα αυξημένα επίπεδα ορμονών θα πέσουν. Σε αυτό το σημείο, είναι πιθανό να βιώσετε λιγότερη κόπωση και ναυτία.

Με την απώλεια αυτών των δύο λιγότερο διασκεδαστικών συμπτωμάτων του πρώτου τριμήνου μπορεί να αυξηθεί η σεξουαλική σας ορμή. Θα αρχίσεις να μπαίνεις σε ρυθμό και να νιώθεις περισσότερο σαν τον ενεργητικό σου εαυτό. Αργότερα στο τρίτο τρίμηνο, η αύξηση βάρους, ο πόνος στην πλάτη και άλλα συμπτώματα μπορεί και πάλι να μειώσουν τη σεξουαλική σας ορμή.

Θυμηθείτε, το σώμα κάθε γυναίκας χειρίζεται διαφορετικά την εγκυμοσύνη. Να περιμένετε ότι το σώμα σας θα βιώσει πρωτόγνωρες αλλαγές καθώς προετοιμάζεται για το μωρό. Κάποιες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν αυξημένη σεξουαλική όρεξη, ενώ άλλες μπορεί να απενεργοποιηθούν από την αύξηση βάρους και την κούραση του σώματός τους. Άλλοι πάλι δεν θα βιώσουν καμία αλλαγή στη λίμπιντο τους, σε σύγκριση με πριν από την εγκυμοσύνη.

2. Θα έχετε πιο ευαίσθητο στήθος και αυξημένη ροή αίματος

Με την εγκυμοσύνη έρχεται μια αύξηση της ροής του αίματος, ειδικά στα γεννητικά όργανα, τους μαστούς και τον αιδοίο. Με αυτή την αυξημένη ροή αίματος έρχεται ευκολότερη η διέγερση και η αυξημένη ευαισθησία. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Επίσης, συχνά οδηγεί σε μια πιο ευχάριστη σεξουαλική εμπειρία με τον σύντροφό σας. Μην εκπλαγείτε αν έχετε κάποια διαρροή από τις θηλές σας. Το σώμα σας αλλάζει γρήγορα, επομένως μην αφήσετε αυτές τις νέες αλλαγές να σας ανησυχήσουν. Αντίθετα, αγκαλιάστε τους και την αυξημένη σεξουαλική σας όρεξη!

3. Η λίμπιντο σας μπορεί να αυξηθεί

Πολλές γυναίκες εμφανίζουν αυξημένη λίμπιντο αργά στο πρώτο τρίμηνο και στο δεύτερο. Μαζί με αυτή την αυξημένη λίμπιντο συνοδεύεται από αυξημένη λίπανση του κόλπου και μια υπερευαίσθητη κλειτορίδα λόγω της επιπλέον ροής αίματος στα γεννητικά όργανα. Εκμεταλλευτείτε αυτή τη στιγμή με τον σύντροφό σας και μοιραστείτε τη χαρά για το πώς αλλάζει το σώμα σας. Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε διανοητικά, συναισθηματικά και σωματικά συνδεδεμένοι.

4. Θα βιώσετε συναισθηματική ελευθερία

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Δεν είσαι χοντρή, δεν είσαι τρελή — είσαι έγκυος! Αυτό μπορεί να είναι πολύ απελευθερωτικό για πολλές γυναίκες. Παραιτούνται από την αυτοσυνείδητη, εμμονική κριτική του σώματος και απλώς χαλαρώνουν στην αυξανόμενη, καμπυλωτή σιλουέτα τους. Καθώς δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για την αντισύλληψη, η οικειότητα της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να έρθει με μια πιο χαλαρή – και πιο οικεία – εσάς. Είναι πολύ χρήσιμο να εστιάσετε στα θετικά και να αγκαλιάσετε τις αλλαγές. Αυτό θα κάνει τη σεξουαλική σας ζωή πιο υγιή, τα επίπεδα άγχους σας χαμηλότερα και τελικά το σώμα σας πιο υγιές για το αναπτυσσόμενο μωρό σας.

5. Θα αγκαλιάσετε την πιο πληθωρική σιλουέτα σας

Η αύξηση βάρους μεταξύ 25 και 35 κιλών είναι φυσιολογική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας 40 εβδομάδων. Ενώ ορισμένες θεωρούν ότι η νέα, μεταβαλλόμενη, αυξανόμενη σιλουέτα τους είναι άβολη, άλλες γυναίκες βρίσκουν ότι τους δίνει μια εντελώς νέα νοοτροπία και αίσθηση για το σώμα τους. Με πιο γεμάτο στήθος, πιο στρογγυλούς γοφούς και μια πιο πληθωρική σιλουέτα, είναι συνηθισμένο για τις γυναίκες να ανακαλύπτουν ότι νιώθουν πιο οικεία με τον σύντροφό τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που το σώμα τους έχει πάρει νέο σχήμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η καφεΐνη επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου;

Η πρόσληψη αλκοόλ επηρεάζει την γονιμότητα

Θεραπεία του εθισμού των γυναικών σε οπιοειδή κατά την εγκυμοσύνη

Πώς επηρεάζει το κάπνισμα την εγκυμοσύνη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Από το 2010 έως το 2021 παρατηρήθηκε 125% αύξηση

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Υπήρξε μια αύξηση στις υπερτασικές διαταραχές της εγκυμοσύνης και στους περισσότερους σχετικούς παράγοντες κινδύνου μεταξύ 2010 και 2021 συνολικά σε ολόκληρο τον πληθυσμό εγκύων των ΗΠΑ.

Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ψηφιακοί οίκοι ανοχής

Ψηφιακοί οίκοι ανοχής: Οι εργαζόμενοι του σεξ πρέπει τώρα να ανταγωνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο πρωτοπορεί στο μέλλον του σεξ.

Απαιτείται ειδικός έλεγχος για ακριβέστερη διάγνωση ενδομητρίωσης

Ενδομητρίωση: Τα τυπικά διακολπικά και εξωτερικά υπερηχογραφήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βήμα στη διαδικασία διάγνωσης, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη ώθηση ώστε η απεικόνιση να χρησιμοποιείται ως πρώτο εργαλείο για τη διάγνωση.

Close Icon