Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Είναι κακό για την σχέση σας να κοιμάστε σε χωριστά κρεβάτια;

Σεξουαλική υγεία: Είναι κακό για την σχέση σας να κοιμάστε σε χωριστά κρεβάτια;

Σεξουαλική υγεία: Δεν υπάρχει μια στρατηγική ύπνου που να ταιριάζει σε όλα τα ζευγάρια. Όλα τα ζευγάρια πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο. Άλλωστε, ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας.

Το κοινό κρεβάτι είναι ένα παράθυρο στις βαθύτερες σκέψεις μας και στο πώς κοιτάμε τις σχέσεις μας για να μας βοηθήσουν να νιώθουμε ασφαλείς σε περιόδους απειλής. Οι επιστήμονες ύπνου μελετούν τη φύση του ύπνου. Επομένως, δεν υπάρχει πιθανώς καμία ερώτηση που κάνουν οι άνθρωποι σε αυτούς τους επαγγελματίες πιο συχνά από το “Είναι κακό αν ο σύντροφός μου και εγώ κοιμόμαστε χωριστά;”

Άλλα ζευγάρια αντιμετωπίζουν προκλήσεις επειδή το πρόγραμμα ύπνου-αφύπνισης τους δεν είναι συγχρονισμένο. 

Μερικοί από εμάς είμαστε κουκουβάγιες και μαςαρέσει να ξενυχτάμε, ενώ κάποιοι άλλοι ξυπνούν χαρούμενα την αυγή προς μεγάλη απογοήτευση των κουκουβάγιων. Πρέπει αυτά τα πουλιά με διαφορετικά φτερά να κοιμούνται μαζί;

Αυτό είναι το συμπέρασμα: Δεν υπάρχει μια στρατηγική ύπνου που να ταιριάζει σε όλα τα ζευγάρια

Τούτου λεχθέντος, όλα τα ζευγάρια πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο — και για τους δύο συντρόφους. Άλλωστε, ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας. Αναλογικά, αυτό καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας ως ζευγάρι, πολύ περισσότερο από το σεξ, και όμως η ζωή μας στον ύπνο λαμβάνει πολύ λιγότερη προσοχή από τη σεξουαλική μας ζωή. Η έρευνα δείχνει ότι όταν είσαι καλά ξεκούραστος, είσαι πιο επικοινωνιακός, πιο χαρούμενος, πιο ενσυναίσθητος, πιο ελκυστικός και πιο αστείος – όλα αυτά σημαντικά χαρακτηριστικά για την ανάπτυξη και τη διατήρηση ισχυρών σχέσεων.

Δυστυχώς, ζούμε σε μια κουλτούρα όπου πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούν τη στέρηση ύπνου ως σήμα τιμής. Ίσως εστιάζοντας στο πώς τα προβλήματα ύπνου μας επηρεάζουν όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τις σχέσεις μας, θα μπορούσαμε τελικά να δούμε τον ύπνο ως τον πυλώνα της υγείας που είναι. Εάν δεν πρόκειται να κοιμηθείτε για τον εαυτό σας, κάντε το για τον σύντροφό σας, καθώς και για όλους τους άλλους γύρω σας. Θεωρήστε το μια επένδυση στις πιο στενές σας σχέσεις. Στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό, πιο χαρούμενο και ακόμη πιο σέξι από έναν καλό βραδινό ύπνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο

Κάντε τη σχέση από απόσταση να πετύχει!

Πόσο καλό κάνει το casual sex;

Πόσο καλό κάνει το σεξ στην υγεία μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάντε το σεξ πιο συναρπαστικό μετά τα 50

Σεξ άνω των 50: Εδώ είναι 7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το σεξ συναρπαστικό και ικανοποιητικό για εσάς και τον σύντροφό σας.

Χαμηλή σεξουαλική ορμή & «διαταραγμένος» ύπνος συνέπειες της μακράς Covid

Long Covid: Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι εξουθενωτικά και να επηρεάσουν την καθημερινότητά σας και μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες ή μερικές φορές χρόνια για να ανακάμψετε.

Θα μπορούσε η αλλαγή του κολπικού μικροβιώματος να αντιμετωπίσει την κολπική ξηρότητα και το επώδυνο σεξ κατά την εμμηνόπαυση;

"Αυτή η μικρή μελέτη δείχνει ότι τόσο η συστηματική ορμονοθεραπεία όσο και η οσπεμιφαίνη βελτιώνουν τα σημάδια της αιδοιοκολπικής ατροφίας και προκαλούν ευνοϊκές αλλαγές στο κολπικό μικροβίωμα, με διαφορετικές επιδράσεις στη σύνθεση των κολπικών βακτηρίων.