Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία: Ποια είναι η μέση διάρκεια της ερωτικής πράξης;

Σεξουαλική υγεία: Ποια είναι η μέση διάρκεια της ερωτικής πράξης;

Σεξουαλική υγεία: Σύμφωνα με την επιστήμη, ο μέσος χρόνος σεξ μπορεί να ποικίλλει ευρέως ανάλογα με τις παραμέτρους που μετρούνται εδώ θα δείτε ποιος είναι ο μέσος όρος.

Για πολλούς, η στιγμή που συνειδητοποιούν για πρώτη φορά τη σεξουαλική επαφή είναι και η στιγμή που αρχίζουν να ανησυχούν για αυτήν. Φυσικά, είναι φυσικό να υπάρχει κάποια ανησυχία σχετικά με το πόσο θα διαρκέσει το σεξ και αν αποδίδουμε όπως πρέπει. Αυτό συνήθως επικεντρώνεται σε δύο σχετικά ερωτήματα: “Πόση διάρκεια είναι αρκετή;” και “Πόσο είναι υπερβολικά πολύ;”

Αυτά είναι εσωτερικά ερωτήματα που στοιχειώνουν τους άνδρες από την εφηβεία και μέχρι τα τελευταία τους χρόνια. Σχετίζονται με αυτές τις ανησυχίες σχετικά με τα άγχη που σχετίζονται με την κρεβατοκάμαρα, όπως η στυτική δυσλειτουργία , η πρόωρη εκσπερμάτωση , ακόμη και η καθυστερημένη εκσπερμάτιση. Φαινομενικά είμαστε πάντα σε επιφυλακή για τον καλύτερο τρόπο για να βρούμε την χρυσή απάντηση στη σεξουαλική διάρκεια. Ας γίνουμε συγκεκριμένοι όμως – τι λέει η επιστήμη για τη σεξουαλική αντοχή ;

Η μέση διάρκεια του σεξ είναι δύσκολο να προσδιοριστεί

Πρώτον, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει συμφωνημένη μέθοδος για τη μέτρηση του τι συνιστά «σεξ». Για μερικούς άνδρες —και κάποιες μελέτες— το σεξ περιλαμβάνει αυστηρά τη σεξουαλική επαφή, που διαρκεί από την εισαγωγή μέχρι την ολοκλήρωση του ανδρικού οργασμού. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να περιλαμβάνει τα προκαταρκτικά παιχνίδια και το χρόνο που χρειάζεται και οι δύο σύντροφοι για να επιτύχουν την κορύφωση. Και πάλι, υπάρχουν δύο βασικά ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις:

  1. Πότε ξεκινά το σεξ;
  2. Πότε τελειώνει;

Η ουσία είναι ότι μέχρι σήμερα έχει γίνει πολύ περιορισμένη έρευνα που βασίζεται σε αυτό το συγκεκριμένο ερώτημα. Σε γενικές γραμμές, οι πιο αναφερόμενες μελέτες λαμβάνουν υπόψη μόνο την επαφή με το πέος και τον κόλπο, γνωστή και ως λανθάνουσα περίοδος ενδοκολπικής εκσπερμάτισης. Αυτό φυσικά λαμβάνει υπόψη μόνο τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις, ωστόσο, και επίσης βασίζεται στα αποτελέσματα μόνο στον χρόνο που οδηγεί στον ανδρικό οργασμό.

Γιατί ο μέσος χρόνος σεξ δεν είναι το μόνο μέτρο ευχαρίστησης

Όπου η επιστήμη αποτυγχάνει σχετικά με τον μέσο χρόνο σεξ , η προσωπική εμπειρία και η σύνδεση θα πετύχουν, ωστόσο. Το να καταλάβετε τι επιθυμείτε και οι δύο εσείς και ο σύντροφός σας και να εργαστείτε για να πετύχετε αυτή την ικανοποίηση μαζί είναι πολύ πιο σημαντικό από το να τρέχετε ένα φανταστικό ρολόι. Η ευχαρίστηση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να είναι το πρώτο και κύριο μέλημά σας στην κρεβατοκάμαρα και να έχετε κατά νου ότι οι προτιμήσεις για μικρότερες ή μεγαλύτερες συνεδρίες ποικίλλουν όσο και τα άτομα που συμμετέχουν.

Αν και το να είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας για τον μέσο χρόνο σεξ δεν είναι χρήσιμο. Αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε εάν αντιμετωπίζετε σεξουαλική δυσλειτουργία που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αυτό περιλαμβάνει τη στυτική δυσλειτουργία , την πρόωρη εκσπερμάτωση , τη χαμηλή τεστοστερόνη , μεταξύ άλλων δυσλειτουργιών που αντιμετωπίζουν συνήθως οι άνδρες.Στην πραγματικότητα, η στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει σχεδόν τους μισούς άνδρες άνω των 40 σε κάποιο βαθμό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Τι είναι η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία;

Μπορεί το σεξ να χτίσει ή να γκρεμίσει μια σχέση;

8 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε πριν κάνετε σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eρευνητές διαπιστώνουν μειωμένη χρήση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μετά από διαδικτυακή γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία

Οι αστυνομικές αρχές σε διάφορες χώρες θα ενημερώνουν επίσης τα άτομα που είναι ύποπτα για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών για τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα.