Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική θεραπεία: Τι να αναμένετε από τη σεξουαλική θεραπεία

Σεξουαλική θεραπεία: Τι να αναμένετε από τη σεξουαλική θεραπεία

Σεξουαλική θεραπεία: Εάν είστε σε σχέση, είναι συνήθως πιο χρήσιμο να συμμετέχετε μαζί με τον σύντροφό σας στις συνεδρίες/συναντήσεις με τον σεξουαλικό θεραπευτή σας.

Η σεξουαλική θεραπεία είναι ένας εξειδικευμένος τύπος ψυχοθεραπείας. Μέσω της σεξουαλικής θεραπείας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ανησυχίες σχετικά με τη σεξουαλική λειτουργία, επαφή και τα συναισθήματά σας, είτε σε ατομική θεραπεία είτε σε θεραπείες για ζευγάρια.

Τι να αναμένετε από τη σεξουαλική θεραπεία

Πιθανότατα θα ξεκινήσετε τη σεξουαλική θεραπεία περιγράφοντας τις συγκεκριμένες σεξουαλικές σας ανησυχίες. Τα σεξουαλικά ζητήματα μπορεί να είναι περίπλοκα και ο θεραπευτής σας θα θέλει να έχει μια σαφή ιδέα για όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει μια αρχική σε βάθος αξιολόγηση του ιστορικού σας και την παρουσίαση των προβλημάτων σεξουαλικής φύσης ή σχέσης. Μόλις ο σεξουαλικός θεραπευτής σας χαρτογραφήσει την κατάσταση, μαζί θα συζητήσετε τρόπους για να επιλύσετε τις προκλήσεις σας και να βελτιώσετε την επικοινωνία στη σχέση σας.

Το να μιλά κανείς για το σεξ και τις στενές διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί αρχικά να είναι άβολο ή και να προκαλεί άγχος, αλλά οι σεξουαλικοί θεραπευτές εκπαιδεύονται ειδικά για να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε άνετα στη διαδικασία και είναι ικανοί να εντοπίσουν και να εξερευνήσουν τις σεξουαλικές σας ανησυχίες, τις προκλήσεις και τα προβλήματα.

Εάν είστε σε σχέση, είναι συνήθως πιο χρήσιμο να συμμετέχετε μαζί με τον σύντροφό σας στις συνεδρίες/συναντήσεις με τον σεξουαλικό θεραπευτή σας.

Συχνά, οι σεξουαλικοί θεραπευτές μπορεί να σας αναθέσουν μια σειρά ασκήσεων στο σπίτι, όπως:

  • Ασκήσεις επικοινωνίας με τον σύντροφό σας
  • Επιβράδυνση και εστίαση σε αυτό που αισθάνεστε κατά τη διάρκεια των οικείων συναντήσεων και της σεξουαλικής επαφής, για παράδειγμα, τεχνικές συνειδητότητας
  • Ανάγνωση ή παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο σχετικά με τη σεξουαλική υγεία
  • Αλλαγή στους τρόπους που αλληλεπιδράτε με τον σύντροφό σας τόσο σεξουαλικά όσο και μη

Η σεξουαλική θεραπεία είναι συνήθως βραχυπρόθεσμη. Μάλιστα, ορισμένες ανησυχίες και σεξουαλικές προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα, σε λίγες μόνο επισκέψεις. Συνήθως, ωστόσο, απαιτούνται αρκετές συνεδρίες συμβουλευτικής.

Θυμηθείτε, η σεξουαλική καθοδήγηση που περιλαμβάνει σωματική επαφή δεν αποτελεί μέρος της γενικής σεξουαλικής θεραπείας και είναι αντίθετη με την ηθική των αδειοδοτημένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ & καρδιακές παθήσεις: Πότε είμαι έτοιμος/η να κάνω σεξ

Εάν νιώθετε μελαγχολία ή κατάθλιψη μετά το σεξ, δεν είστε μόνοι

Ο στεγνός οργασμός στον άνδρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με ποιο τρόπο φουντώνει το πάθος σε μια ερωτική σχέση

Περίπου 25 λεπτά έκθεσης στο φως του ήλιου είναι αρκετά για την απελευθέρωση των ορμονών που αυξάνουν το ερωτικό πάθος - Πώς η UVB ακτινοβολία επηρεάζει τις ορμόνες, τις σωματικές λειτουργίες και τη συμπεριφορά

Βουλωμένη μύτη; Σας έχουμε τη λύση!

Σεξ ρινική συμφόρηση: Βραβευμένη μελέτη συσχετίζει το σεξ με οργασμό με την ρινική αποσυμφόρηση, δίνοντας έναν ακόμη λόγο για τον οποίο καλείστε να συμμετέχετε πιο ενεργά!

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές