Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική θεραπεία: Τι να αναμένετε από τη σεξουαλική θεραπεία

Σεξουαλική θεραπεία: Τι να αναμένετε από τη σεξουαλική θεραπεία

Σεξουαλική θεραπεία: Εάν είστε σε σχέση, είναι συνήθως πιο χρήσιμο να συμμετέχετε μαζί με τον σύντροφό σας στις συνεδρίες/συναντήσεις με τον σεξουαλικό θεραπευτή σας.

Η σεξουαλική θεραπεία είναι ένας εξειδικευμένος τύπος ψυχοθεραπείας. Μέσω της σεξουαλικής θεραπείας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ανησυχίες σχετικά με τη σεξουαλική λειτουργία, επαφή και τα συναισθήματά σας, είτε σε ατομική θεραπεία είτε σε θεραπείες για ζευγάρια.

Τι να αναμένετε από τη σεξουαλική θεραπεία

Πιθανότατα θα ξεκινήσετε τη σεξουαλική θεραπεία περιγράφοντας τις συγκεκριμένες σεξουαλικές σας ανησυχίες. Τα σεξουαλικά ζητήματα μπορεί να είναι περίπλοκα και ο θεραπευτής σας θα θέλει να έχει μια σαφή ιδέα για όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει μια αρχική σε βάθος αξιολόγηση του ιστορικού σας και την παρουσίαση των προβλημάτων σεξουαλικής φύσης ή σχέσης. Μόλις ο σεξουαλικός θεραπευτής σας χαρτογραφήσει την κατάσταση, μαζί θα συζητήσετε τρόπους για να επιλύσετε τις προκλήσεις σας και να βελτιώσετε την επικοινωνία στη σχέση σας.

Το να μιλά κανείς για το σεξ και τις στενές διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί αρχικά να είναι άβολο ή και να προκαλεί άγχος, αλλά οι σεξουαλικοί θεραπευτές εκπαιδεύονται ειδικά για να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε άνετα στη διαδικασία και είναι ικανοί να εντοπίσουν και να εξερευνήσουν τις σεξουαλικές σας ανησυχίες, τις προκλήσεις και τα προβλήματα.

Εάν είστε σε σχέση, είναι συνήθως πιο χρήσιμο να συμμετέχετε μαζί με τον σύντροφό σας στις συνεδρίες/συναντήσεις με τον σεξουαλικό θεραπευτή σας.

Συχνά, οι σεξουαλικοί θεραπευτές μπορεί να σας αναθέσουν μια σειρά ασκήσεων στο σπίτι, όπως:

  • Ασκήσεις επικοινωνίας με τον σύντροφό σας
  • Επιβράδυνση και εστίαση σε αυτό που αισθάνεστε κατά τη διάρκεια των οικείων συναντήσεων και της σεξουαλικής επαφής, για παράδειγμα, τεχνικές συνειδητότητας
  • Ανάγνωση ή παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο σχετικά με τη σεξουαλική υγεία
  • Αλλαγή στους τρόπους που αλληλεπιδράτε με τον σύντροφό σας τόσο σεξουαλικά όσο και μη

Η σεξουαλική θεραπεία είναι συνήθως βραχυπρόθεσμη. Μάλιστα, ορισμένες ανησυχίες και σεξουαλικές προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα, σε λίγες μόνο επισκέψεις. Συνήθως, ωστόσο, απαιτούνται αρκετές συνεδρίες συμβουλευτικής.

Θυμηθείτε, η σεξουαλική καθοδήγηση που περιλαμβάνει σωματική επαφή δεν αποτελεί μέρος της γενικής σεξουαλικής θεραπείας και είναι αντίθετη με την ηθική των αδειοδοτημένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ & καρδιακές παθήσεις: Πότε είμαι έτοιμος/η να κάνω σεξ

Εάν νιώθετε μελαγχολία ή κατάθλιψη μετά το σεξ, δεν είστε μόνοι

Ο στεγνός οργασμός στον άνδρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!

Πώς είναι η σχέση με αμφιφυλόφιλο και πού πρέπει να δώσετε μεγαλύτερο βάρος;

Σχέση αμφιφυλοφιλία: Μπορείτε άραγε να συνυπάρξετε με έναν αμφιφυλόφιλο; Ποιες ισορροπίες καλείστε να εξασφαλίσετε και ποιες οι προκλήσεις που θα πρέπει να ξεπεράσετε για το πολυπόθητο happy ending;

Μπορώ να είμαι σεξουαλικά ενεργή κατά τη διάρκεια της θεραπείας για καρκίνο;

Σεξ καρκίνος: Η σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμα και η έντονη, δεν θα επιδεινώσει τον καρκίνο ούτε θα τον κάνει να επανεμφανιστεί αν έχετε θεραπευτεί. Αντιθέτως θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη θεραπεία ακόμα και την ανάρρωσή σας.

Σεξ με το πρωινό ξύπνημα-Ποια είναι τα οφέλη

Σεξ πρωί: Σύμφωνα με τη γυναικολόγο και ειδικό σεξουαλικής ευεξίας και οικειότητας Christie Cobb, MD, η «ορμόνη της ευτυχίας» ντοπαμίνη μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πρωινό σεξ. «Με κανονικούς κύκλους ύπνου, η ντοπαμίνη είναι υψηλότερη το πρωί, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη διέγερση», λέει η Δρ Cobb.