Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Υγεία: Ο καταλυτικός ρόλος της ψυχοθεραπείας

Σεξουαλική Υγεία: Ο καταλυτικός ρόλος της ψυχοθεραπείας

Σεξουαλική Υγεία: Ο στόχος της σεξουαλικής θεραπείας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να περάσουν από τις σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις για να έχουν μια ικανοποιητική σχέση και μια ευχάριστη σεξουαλική ζωή.

Η σεξουαλική θεραπεία είναι ένας τύπος ψυχολογικής θεραπείας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει άτομα και ζευγάρια να αντιμετωπίσουν ιατρικούς, ψυχολογικούς, προσωπικούς ή διαπροσωπικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ικανοποίηση. Ο στόχος της σεξουαλικής θεραπείας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να περάσουν από τις σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις για να έχουν μια ικανοποιητική σχέση και μια ευχάριστη σεξουαλική ζωή.

Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι συχνή. Στην πραγματικότητα, το 43% των γυναικών και το 31% των ανδρών αναφέρουν ότι εμφανίζουν κάποιο είδος σεξουαλικής δυσλειτουργίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτές οι δυσλειτουργίες μπορεί να περιλαμβάνουν: στυτική δυσλειτουργία, χαμηλή λίμπιντο, έλλειψη ενδιαφέροντος, πρόωρη εκσπερμάτωση, χαμηλή εμπιστοσύνη, έλλειψη ανταπόκρισης στο σεξουαλικό ερέθισμα, αδυναμία επίτευξης οργασμού, υπερβολική λίμπιντο, αδυναμία ελέγχου της σεξουαλικής συμπεριφοράς, ενοχλητικές σεξουαλικές σκέψεις, ανεπιθύμητα σεξουαλικά φετίχ.

Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι υγιής και φυσική. Η σωματική και συναισθηματική οικειότητα είναι βασικά μέρη της ευημερίας σας. Όταν συμβαίνει σεξουαλική δυσλειτουργία, η εκπλήρωση της σεξουαλικής ζωής μπορεί να είναι δύσκολη. Η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τις σεξουαλικές σας προκλήσεις και να αυξήσετε τη σεξουαλική σας ικανοποίηση. Η σεξουαλική θεραπεία είναι σαν κάθε είδος ψυχοθεραπείας. Αντιμετωπίζετε την κατάσταση μιλώντας μέσα από τις εμπειρίες, τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σας.

Μαζί με τον θεραπευτή σας, στη συνέχεια επεξεργάζεστε μηχανισμούς αντιμετώπισης για να βελτιώσετε τις απαντήσεις σας στο μέλλον, ώστε να έχετε μια πιο υγιή σεξουαλική ζωή. Κατά τη διάρκεια των αρχικών ραντεβού σας, ο θεραπευτής σας θα μιλήσει μόνο με εσάς ή με εσάς και τον σύντροφό σας μαζί. Ο θεραπευτής είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε την τρέχουσα πρόκλησή σας: Δεν είναι εκεί για να πάρουν την πλευρά ενός ατόμου ή να βοηθήσουν να πείσουν κανέναν.

Ο σεξουαλικός θεραπευτής δεν θα έχει σεξουαλικές σχέσεις με κανέναν ούτε θα δείξει σε κανέναν πώς να κάνει σεξ. Με κάθε συνεδρία, ο θεραπευτής σας θα συνεχίσει να σας ωθεί προς την καλύτερη διαχείριση και αποδοχή των ανησυχιών σας που μπορεί να οδηγούν σε σεξουαλική δυσλειτουργία. Όλη η θεραπεία ομιλίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής θεραπείας, είναι και ένα υποστηρικτικό και ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον. Σκοπεύει να παρέχει άνεση και ενθάρρυνση για αλλαγή.

Πιθανότατα θα αφήσετε το γραφείο του θεραπευτή σας με εργασίες που πρέπει να κάνετε πριν από το επόμενο ραντεβού σας. Εάν ο θεραπευτής σας υποψιάζεται ότι η δυσλειτουργία που αντιμετωπίζετε είναι αποτέλεσμα σωματικής σεξουαλικής αιτίας, μπορεί να σας παραπέμψει σε γιατρό. Ο θεραπευτής σας και ο γιατρός σας μπορούν να συμβουλευτούν τα σημεία και τα συμπτώματά σας και να εργαστούν για να σας βοηθήσουν να βρείτε τυχόν σωματικές ανησυχίες που μπορεί να συμβάλλουν σε μεγαλύτερα σεξουαλικά προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς δουλεύουν οι χημικές δίαιτες – Προειδοποιήσεις

Η ρουτίνα 5 βημάτων για να έχετε περιποιημένα χέρια

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η χώρα μας εμφανίζει πολύ εικόνα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη [vid]

Γιατί συμβαίνει το σεξ μεταξύ πρώην

Χειμερινή κολύμβηση με ασφάλεια

Σεξουαλική ζωή και πνευματικότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυνανισμός στην περίοδο: H τεχνική αυτοφροντίδας που θα σε ανταμείψει

Αυνανισμός στην περίοδο: Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται και τα επίπεδα προγεστερόνης μειώνονται, προκαλώντας αύξηση της τεστοστερόνης. Η άνοδος της τεστοστερόνης ρυθμίζει τη σεξουαλική ορμή, γι 'αυτό πιθανότατα νιώθετε πολύ "καυτή" αυτή την περίοδο και οι οργασμοί σας είναι πιο έντονοι.

Γιατί κάνουμε περισσότερο σεξ τον χειμώνα;

Σεξ χειμώνας: Έχετε παρατηρήσει ότι η ερωτική επιθυμία πολλαπλασιάζεται καθώς η θερμοκρασία πέφτει; Υπάρχουν 7 επιστημονικοί λόγοι για αυτό το φαινόμενο και σας τους παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Οι ορμονικές αποκρίσεις της αυτοϊκανοποίησης και τα οφέλη τους στην υγεία

Αυνανισμός οφέλη: Ο αυνανισμός απελευθερώνει ορμόνες και νευροδιαβιβαστές που βοηθούν στη μείωση του στρες και της αρτηριακής πίεσης, ενώ προάγουν τη χαλάρωση, η οποία μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο.

Το συναίσθημα της μοναξιάς μέσα σε μια σχέση

Τηλεφωνήστε στον φίλο σας ή περάστε χρόνο με την αδελφή σας. Μην ξεχνάτε να καλλιεργείτε τις άλλες σημαντικές σχέσεις σας. Θα σας υπενθυμίσουν ότι αγαπάτε τους άλλους και ότι εσείς οι ίδιοι αγαπιέστε.

Μπορεί η απιστία να προβλεφθεί;

Σεξ απιστία: Μελέτη αποδεικνύει πως η απιστία είναι προβλέψιμη, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, μέσα από επιστημονικούς αλγόριθμους.

Πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή μετά τα 50

Σεξ εμμηνόπαυση: Το να μιλάτε για το σεξ και την απόλαυση θα πρέπει να είναι το ίδιο με το να μιλάτε για οποιοδήποτε πρόκληση στη σχέση σας. Περιγράψτε καθαρά και αυθεντικά πώς «αισθάνεστε» για την κατάσταση και τι σας προβληματίζει, αντί να κατηγορείτε τον/την συντρόφου σας για αυτήν. Είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο και ένα ουδέτερο μέρος για να μιλήστε με κοινό στόχο σας να κάνετε το σεξ ευχάριστο και για τους δυο σας.