Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Υγεία: Ο καταλυτικός ρόλος της ψυχοθεραπείας

Σεξουαλική Υγεία: Ο καταλυτικός ρόλος της ψυχοθεραπείας

Σεξουαλική Υγεία: Ο στόχος της σεξουαλικής θεραπείας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να περάσουν από τις σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις για να έχουν μια ικανοποιητική σχέση και μια ευχάριστη σεξουαλική ζωή.

Η σεξουαλική θεραπεία είναι ένας τύπος ψυχολογικής θεραπείας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει άτομα και ζευγάρια να αντιμετωπίσουν ιατρικούς, ψυχολογικούς, προσωπικούς ή διαπροσωπικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ικανοποίηση. Ο στόχος της σεξουαλικής θεραπείας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να περάσουν από τις σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις για να έχουν μια ικανοποιητική σχέση και μια ευχάριστη σεξουαλική ζωή.

Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι συχνή. Στην πραγματικότητα, το 43% των γυναικών και το 31% των ανδρών αναφέρουν ότι εμφανίζουν κάποιο είδος σεξουαλικής δυσλειτουργίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτές οι δυσλειτουργίες μπορεί να περιλαμβάνουν: στυτική δυσλειτουργία, χαμηλή λίμπιντο, έλλειψη ενδιαφέροντος, πρόωρη εκσπερμάτωση, χαμηλή εμπιστοσύνη, έλλειψη ανταπόκρισης στο σεξουαλικό ερέθισμα, αδυναμία επίτευξης οργασμού, υπερβολική λίμπιντο, αδυναμία ελέγχου της σεξουαλικής συμπεριφοράς, ενοχλητικές σεξουαλικές σκέψεις, ανεπιθύμητα σεξουαλικά φετίχ.

Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι υγιής και φυσική. Η σωματική και συναισθηματική οικειότητα είναι βασικά μέρη της ευημερίας σας. Όταν συμβαίνει σεξουαλική δυσλειτουργία, η εκπλήρωση της σεξουαλικής ζωής μπορεί να είναι δύσκολη. Η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τις σεξουαλικές σας προκλήσεις και να αυξήσετε τη σεξουαλική σας ικανοποίηση. Η σεξουαλική θεραπεία είναι σαν κάθε είδος ψυχοθεραπείας. Αντιμετωπίζετε την κατάσταση μιλώντας μέσα από τις εμπειρίες, τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σας.

Μαζί με τον θεραπευτή σας, στη συνέχεια επεξεργάζεστε μηχανισμούς αντιμετώπισης για να βελτιώσετε τις απαντήσεις σας στο μέλλον, ώστε να έχετε μια πιο υγιή σεξουαλική ζωή. Κατά τη διάρκεια των αρχικών ραντεβού σας, ο θεραπευτής σας θα μιλήσει μόνο με εσάς ή με εσάς και τον σύντροφό σας μαζί. Ο θεραπευτής είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε την τρέχουσα πρόκλησή σας: Δεν είναι εκεί για να πάρουν την πλευρά ενός ατόμου ή να βοηθήσουν να πείσουν κανέναν.

Ο σεξουαλικός θεραπευτής δεν θα έχει σεξουαλικές σχέσεις με κανέναν ούτε θα δείξει σε κανέναν πώς να κάνει σεξ. Με κάθε συνεδρία, ο θεραπευτής σας θα συνεχίσει να σας ωθεί προς την καλύτερη διαχείριση και αποδοχή των ανησυχιών σας που μπορεί να οδηγούν σε σεξουαλική δυσλειτουργία. Όλη η θεραπεία ομιλίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής θεραπείας, είναι και ένα υποστηρικτικό και ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον. Σκοπεύει να παρέχει άνεση και ενθάρρυνση για αλλαγή.

Πιθανότατα θα αφήσετε το γραφείο του θεραπευτή σας με εργασίες που πρέπει να κάνετε πριν από το επόμενο ραντεβού σας. Εάν ο θεραπευτής σας υποψιάζεται ότι η δυσλειτουργία που αντιμετωπίζετε είναι αποτέλεσμα σωματικής σεξουαλικής αιτίας, μπορεί να σας παραπέμψει σε γιατρό. Ο θεραπευτής σας και ο γιατρός σας μπορούν να συμβουλευτούν τα σημεία και τα συμπτώματά σας και να εργαστούν για να σας βοηθήσουν να βρείτε τυχόν σωματικές ανησυχίες που μπορεί να συμβάλλουν σε μεγαλύτερα σεξουαλικά προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς δουλεύουν οι χημικές δίαιτες – Προειδοποιήσεις

Η ρουτίνα 5 βημάτων για να έχετε περιποιημένα χέρια

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η χώρα μας εμφανίζει πολύ εικόνα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη [vid]

Γιατί συμβαίνει το σεξ μεταξύ πρώην

Χειμερινή κολύμβηση με ασφάλεια

Σεξουαλική ζωή και πνευματικότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.

Παραληρητική ζήλια

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια. Η παραληρητική ζήλια χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ο ζηλότυπος είναι πεπεισμένος για την ενοχή του συντρόφου του , όταν έχει λίγες ενδείξεις. Έτσι, η ζήλια υπάρχει υπερβολικά (κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδείξει ότι η ζήλια τους είναι λογική), το άτομο είναι υπερβολικά κτητικό.