Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Έλξη: Ποια σημάδια προσελκύουν το ενδιαφέρον μας

Σεξουαλική Έλξη: Ποια σημάδια προσελκύουν το ενδιαφέρον μας

Σεξουαλική Έλξη: Η φυσική έλξη προς το άτομο που μας ενδιαφέρει πολλές φορές είναι μυστήρια, καθώς αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που μπορεί να μας κάνει να επιθυμούμε κάποιον.

Η προσωπικότητα. Τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στα t-shirt μπλουζάκια και τη μυρωδιά τους, δείχνουν ότι έχουμε περιορισμένη ικανότητα να καθορίσουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ατόμου που μας ενδιαφέρει και που κυριαρχούν ώστε να προκαλούν έλξη.
Η αρρώστια. Πέρα από τα γνωστά σημάδια όπως η μυρωδιά των μολυσμένων πληγών, νέα στοιχεία δείχνουν ότι ελκόμαστε ασυνείδητα από την όσφρηση της βακτηριδιακής λοίμωξης στο πρόσωπο που μας ενδιαφέρει.

Γενετική ποικιλομορφία. Υπάρχει απόδειξη ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν από τον ιδρώτα και το σάλιο κατά πόσο ταιριάζει το DNA του ατόμου που τους ενδιαφέρει με το δικό τους. Για να αποφύγουν μεταλλάξεις στους απογόνους, το να γίνουν ζευγάρι με άτομο του οποίου το DNA είναι πολύ διαφορετικό, είναι μια καλή ιδέα. Επιπλέον, ο συνδυασμός των γονιδίων με κάποιων που έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά στο ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τις πιθανότητες τα παιδιά του ζευγαριού να έχουν δυνατό ανοσοποιητικό.

Καμία οικειότητα. Έρευνα προερχόμενη από κοινότητα του Ισραήλ και αποικίες στην Ταϊβάν, δείχνει ότι οι άνθρωποι προτιμούν να ζευγαρώνουν με άτομα που δεν έχουν μεγαλώσει όπως αυτοί και έχουν διαφορετικά ερεθίσματα.

Παρόμοια χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Cambridge αποκάλυψαν ότι ελκόμαστε από ανθρώπους-είτε είναι φίλοι ή κάτι παραπάνω-που έχουν κοινά χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Ωστόσο, το αν είναι συνειδητή η έλξη με ανθρώπους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα, είναι ασαφές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ :Σεξ και γάμος έτσι θα κρατήσετε ζωντανό το πάθος

Σεξουαλική υγεία: Έκταση το βασικό χαρακτηριστικό για να είναι επιτυχημένη

Πως θα αντιμετωπίσετε την κόπωση, φροντίζοντας τον εαυτό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».