Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική διέγερση: Ποιες συμβουλές πρέπει να ακολουθήσετε για να επιτύχετε τον στόχο σας

Σεξουαλική διέγερση: Ποιες συμβουλές πρέπει να ακολουθήσετε για να επιτύχετε τον στόχο σας

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Στην σεξουαλική διέγερση περιλαμβάνετε τόσο η ψυχολογική διέγερση, η οποία προκαλεί σε ένα άτομο να θέλει να κάνει σεξ, όσο και τη σωματική διέγερση, η οποία προκαλεί σωματικές αλλαγές που διευκολύνουν ένα άτομο να κάνει σεξ. Αν και αυτοί οι δύο παράγοντες συχνά συμβαδίζουν, μερικοί άνθρωποι μπορεί να παλεύουν με τη μία ή ακόμα και με τις δύο πτυχές της διέγερσης. Βέβαια, υπάρχουν και πολύ άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην αποτυχία της σεξουαλικής διέγερσης όπως: οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η κακή ψυχική υγεία, διάφορα ζητήματα σχέσεων και ασφαλώς οι σεξουαλικές πεποιθήσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να προσπαθήσει ένα άτομο να κάνει έτσι ώστε να αυξήσει τα επίπεδα διέγερσης τα οποία δεν είναι πολύ εξεζητημένα και που μπορεί κάποιος να νομίζει ότι δεν έχουν πολύ σημασία όπως:

  • Εστίαση στη διέγερση της κλειτορίδας

Οι στερεότυπες παρουσιάσεις του σεξ εστιάζουν συχνά στην ανδρική ευχαρίστηση και στην διείσδυση του πέους στον κόλπο. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται διέγερση της κλειτορίδας για να έχουν οργασμό και αν αυτό δεν επιτευχθεί τότε η γυναίκα μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον της για το σεξ.

  • Χρησιμοποιήστε ένα σεξουαλικό λιπαντικό

Ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν κολπική ξηρότητα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της διέγερσης και είναι ακόμη ένας παράγοντας που συμβάλει στην αποχή από το σεξ, εφόσον οι γυναίκες που έχουν ξηρότητα, συνήθως αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκειά του. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο κυρίως μετά την εμμηνόπαυση.

  • Επιμείνετε σε περισσότερο προκαταρκτικό παιχνίδι

Επειδή οι γυναίκες τείνουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τους άνδρες για να έρθουν σε οργασμό, οι γυναίκες που κάνουν σεξ με άντρες μπορεί να χρειάζονται περισσότερο προκαταρκτικό παιχνίδι για να νιώσουν διέγερση.

  • Γνωρίστε το σώμα σας

Με την πάροδο του χρόνου, η γνωριμία με το σώμα σας μπορεί να αυξήσει τη διέγερση. Προσπαθήστε να εξερευνήσετε τα σεξουαλικά ενδιαφέροντα κάποιου και φροντίστε να τα κοινοποιήσετε στον σεξουαλικό σας σύντροφο.

  • Φαρμακευτική αγωγή για διέγερση

Οι γυναίκες με πολύ χαμηλή σεξουαλική ορμή μπορεί να διαπιστώσουν ότι η λήψη ενός φαρμάκου ειδικά εγκεκριμένου για την αύξηση της λίμπιντο βοηθά. Ωστόσο, αυτά τα φάρμακα είναι ακόμα αμφιλεγόμενα γι’ αυτό καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Ο γιατρός είναι σίγουρα ο αρμόδιος που θα μπορέσει να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές όσον αφορά την σεξουαλική διέγερση. Γι’ αυτό ξεπεράστε τα ταμπού σας και ρωτήστε τον για τα πάντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ με το πρωινό ξύπνημα-Ποια είναι τα οφέλη

Μπορεί η πίεση το στομάχι μιας γυναίκας να διεγείρει το G-spot

Γιατί το σεξ θεωρείται taboo ακόμη και σήμερα;

Γιατί τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ μετά από λίγο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Από το 2010 έως το 2021 παρατηρήθηκε 125% αύξηση

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Υπήρξε μια αύξηση στις υπερτασικές διαταραχές της εγκυμοσύνης και στους περισσότερους σχετικούς παράγοντες κινδύνου μεταξύ 2010 και 2021 συνολικά σε ολόκληρο τον πληθυσμό εγκύων των ΗΠΑ.

Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ψηφιακοί οίκοι ανοχής

Ψηφιακοί οίκοι ανοχής: Οι εργαζόμενοι του σεξ πρέπει τώρα να ανταγωνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο πρωτοπορεί στο μέλλον του σεξ.

Close Icon