Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική διέγερση: Ποιες συμβουλές πρέπει να ακολουθήσετε για να επιτύχετε τον στόχο σας

Σεξουαλική διέγερση: Ποιες συμβουλές πρέπει να ακολουθήσετε για να επιτύχετε τον στόχο σας

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Στην σεξουαλική διέγερση περιλαμβάνετε τόσο η ψυχολογική διέγερση, η οποία προκαλεί σε ένα άτομο να θέλει να κάνει σεξ, όσο και τη σωματική διέγερση, η οποία προκαλεί σωματικές αλλαγές που διευκολύνουν ένα άτομο να κάνει σεξ. Αν και αυτοί οι δύο παράγοντες συχνά συμβαδίζουν, μερικοί άνθρωποι μπορεί να παλεύουν με τη μία ή ακόμα και με τις δύο πτυχές της διέγερσης. Βέβαια, υπάρχουν και πολύ άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην αποτυχία της σεξουαλικής διέγερσης όπως: οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η κακή ψυχική υγεία, διάφορα ζητήματα σχέσεων και ασφαλώς οι σεξουαλικές πεποιθήσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να προσπαθήσει ένα άτομο να κάνει έτσι ώστε να αυξήσει τα επίπεδα διέγερσης τα οποία δεν είναι πολύ εξεζητημένα και που μπορεί κάποιος να νομίζει ότι δεν έχουν πολύ σημασία όπως:

  • Εστίαση στη διέγερση της κλειτορίδας

Οι στερεότυπες παρουσιάσεις του σεξ εστιάζουν συχνά στην ανδρική ευχαρίστηση και στην διείσδυση του πέους στον κόλπο. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται διέγερση της κλειτορίδας για να έχουν οργασμό και αν αυτό δεν επιτευχθεί τότε η γυναίκα μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον της για το σεξ.

  • Χρησιμοποιήστε ένα σεξουαλικό λιπαντικό

Ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν κολπική ξηρότητα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της διέγερσης και είναι ακόμη ένας παράγοντας που συμβάλει στην αποχή από το σεξ, εφόσον οι γυναίκες που έχουν ξηρότητα, συνήθως αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκειά του. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο κυρίως μετά την εμμηνόπαυση.

  • Επιμείνετε σε περισσότερο προκαταρκτικό παιχνίδι

Επειδή οι γυναίκες τείνουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τους άνδρες για να έρθουν σε οργασμό, οι γυναίκες που κάνουν σεξ με άντρες μπορεί να χρειάζονται περισσότερο προκαταρκτικό παιχνίδι για να νιώσουν διέγερση.

  • Γνωρίστε το σώμα σας

Με την πάροδο του χρόνου, η γνωριμία με το σώμα σας μπορεί να αυξήσει τη διέγερση. Προσπαθήστε να εξερευνήσετε τα σεξουαλικά ενδιαφέροντα κάποιου και φροντίστε να τα κοινοποιήσετε στον σεξουαλικό σας σύντροφο.

  • Φαρμακευτική αγωγή για διέγερση

Οι γυναίκες με πολύ χαμηλή σεξουαλική ορμή μπορεί να διαπιστώσουν ότι η λήψη ενός φαρμάκου ειδικά εγκεκριμένου για την αύξηση της λίμπιντο βοηθά. Ωστόσο, αυτά τα φάρμακα είναι ακόμα αμφιλεγόμενα γι’ αυτό καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Ο γιατρός είναι σίγουρα ο αρμόδιος που θα μπορέσει να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές όσον αφορά την σεξουαλική διέγερση. Γι’ αυτό ξεπεράστε τα ταμπού σας και ρωτήστε τον για τα πάντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ με το πρωινό ξύπνημα-Ποια είναι τα οφέλη

Μπορεί η πίεση το στομάχι μιας γυναίκας να διεγείρει το G-spot

Γιατί το σεξ θεωρείται taboo ακόμη και σήμερα;

Γιατί τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ μετά από λίγο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα δημοσκόπηση για την ερωτική ζωή των γυναικών 50+

Δημοσκόπηση: Πολλές γυναίκες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές μέχρι τα 70 τους, αλλά για άλλες, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα χρόνια προβλήματα υγείας παρεμποδίζουν την ερωτική τους ζωή.

Τα εσώρουχα που έχουν εγκριθεί από τον FDA των ΗΠΑ θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ

Η Melanie Cristol είπε ότι της ήρθε η ιδέα για το εσώρουχο αφού ανακάλυψε στον μήνα του μέλιτος το 2014 ότι είχε μια λοίμωξη που θα μπορούσε να μεταδοθεί σεξουαλικά.

Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

ΗΠΑ αμβλώσεις: Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων προκειμένου οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε δομές που πραγματοποιούν εκτρώσεις, θα αποδειχθούν πιθανότατα ένα σχεδόν ανυπέρβλητο εμπόδιο για ορισμένες γυναίκες, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του δικαιώματος των Πολιτειών να απαγορεύσουν ή να μειώσουν τις αμβλώσεις, καταλήγει μια νέα μελέτη.

Αντιμετωπίζοντας το σεξουαλικό σας άγχος

Σεξ ανησυχία: Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν άγχος είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Οι παράγοντες που διαμορφώνουν αυτό το αρνητικό συναίσθημα είναι είναι κυρίως προσωπικοί και κοινωνικοί. Διαβάστε παρακάτω πώς θα τους αντιμετωπίσετε.

H σεξουαλική ζωή βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής;

Οργασμός ακμή: Η σεξουαλική δραστηριότητα συμβάλλει θετικά στη λειτουργία της υγείας. Με το σεξ, οι ορμόνες αυξάνονται απομακρύνοντας έτσι τις τοξίνες. Για τον λόγο αυτό, έχει παρατηρηθεί ότι η μείωση της ακμής σχετίζεται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Aντιμετωπίστε τις ερωτήσεις των παιδιών σας για το σεξ

Γονείς και έφηβοι: Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι μία δύσκολη διαδικασία για τους γονείς. Ωστόσο, είναι κάτι που πρέπει να κάνουν και οι δύο για να αποκτήσουν τα παιδιά τους μία υγιή προσέγγιση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Γονείς, προετοιμαστείτε καταλλήλως!